/

Elon Musk Doğurganlık Çalışması İçin 10 Milyon Dolar Bağışladı

Elon Musk
Elon Musk

Son zamanlarda Twitter’dır, X’tir, SpaceX’tir, Meta’nın sahibi Zuckerburg’le kafes dövüşüdür derken eğer gündem apartman merdiveni olsa en çok aidatı vermesi gereken Elon Musk, şimdi de bambaşka bir haberle merdivenleri işgal ediyor.

Elon Musk
Elon Musk

Bloomberg’e göre, nüfus çöküşünün insanlığı sona erdirebileceğine olan inancını dile getiren Musk, Austin’deki Teksas Üniversitesi’nde bulunan bir proje olan Nüfus Refahı Girişimi’ne (PWI) hayırsever kolu Musk Vakfı aracılığıyla 10 milyon dolar verdi.

Kendisi de 10 çocuk babası olan Musk, doğurganlık oranlarının düşmesinin insanlığın geleceği üzerindeki potansiyel sonuçları hakkındaki endişelerini dile getirdi.

UT Austin’in Nüfus Araştırma Merkezi ve ekonomi departmanı arasındaki ortak bir çaba olan Nüfus Refahı Girişimi, ekonomi, demografi, doğurganlık, ebeveynlik ve sosyal refah değerlendirmesi gibi önemli konulara giren araştırmacılar için bir merkezdir.

Projenin temel misyonu, özellikle doğurganlık ve bebek refahına odaklanarak, nüfus eğilimleri ve ekonomik büyüme arasındaki karmaşık etkileşimi ele almaktır.

Musk’ın PWI ile olan ilişkisi başlangıçta gizlenmiş olsa da, Bloomberg’den gelen raporlarla, bağışını çevreleyen detaylar şimdi ortaya çıkıyor.

Elon Musk
Elon Musk

Musk, pop yıldızı Grimes ve birlikte kurulmasına yardım ettiği bir beyin implantı şirketi olan Neuralink’in üst düzey yöneticisi de dahil olmak üzere üç kadından en az 10 çocuk babası. Bildirildiğine göre, onun pronatalizminin, Musk’un entelektüel olarak yetenekli olanların azalan doğurganlığı yoluyla “ileri toplum” olarak gördüğü şeyin ölümünü önleme arzusundan kaynaklandığı bildirildi.

Business Insider daha önce Musk’un servetin doğrudan IQ ile bağlantılı olduğuna inandığını ve “tanıdığı tüm zengin adamları” mümkün olduğunca çok çocuk sahibi olmaya çağırdığını bildirmişti. Musk, bir keresinde Neuralink tartışmasıyla ilgili raporlara yanıt olarak “Yetersiz nüfus krizine yardım etmek için elimden gelenin en iyisini yapıyorum” diye tweet attı.

“Çökmekte olan bir doğum oranı, medeniyetin şimdiye kadar karşılaştığı en büyük tehlikedir.”

 Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Sena Yıldırım

22, öğrenci hemşire’3, girişimcilik dünyasıyla büyülenmekle meşgul. Dijital pazarlama, girişimcilik ve yaratıcı marka kurma hikayeleriyle ilgileniyor. Özgün, tutkulu, meraklı bir dünya anlayışına sahip.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.