Dünyanın En Büyük Halka Arzı Gerçekleştirdi

Dünyanın En Büyük Halka Arzı Gerçekleştirdi

Apple’ın çip üreticisi Arm, 54,5 milyar dolar değerleme ile 4,87 milyar dolar gelir elde etti. 

Şirket büyük çaplı bir çip üreticisi. Apple ile 2040’a kadar bir anlaşma imzalayan şirketin paylaştığı dökümanlara göre AMD, Apple, Google, Intel, Nvidia, Samsung ve TSMC dahil olmak üzere bir çok teknoloji önderi toplamda 735 milyon dolara kadar Arm hissesi satın almakla ilgilendiklerini açıklamıştı.

Şirket dünya çapında bu yılın en büyük halka arzını gerçekleştirdi.

Dünyanın En Büyük Halka Arzı Gerçekleştirdi

SoftBank’in sahibi olduğu Arm, hisse başına 51 dolar olan üst bant fiyattan halka arz edildi. Bunun üstüne şirket 54,5 milyar dolar değerlemeye ulaştı ve toplamda 4,87 milyar dolar elde etti. Şirket hisseleri ayrıca Nasdaq borsasında da işlem görüyor artık.

Bu halka arz 2021 yılındaki Rivian’dan bu yana ABD’deki en büyük halka arz olmakta.

1990 yılında Acorn Computers, VLSI Technology ve o dönemdeki adıyla Apple Computer Inc. tarafından kurulan Arm, yarı iletkenler ve bunlar için yazılımlar tasarlıyor. Şirketin uzmanlık alanı ise  CPU’lar, GPU’lar ve mikroişlemciler. Şirket Apple’ın iPhone, Mac, iPad, Apple Watch ve hatta Vision Pro ürünlerinde yer bulmakta.

Dünyanın En Büyük Halka Arzı Gerçekleştirdi

Şirketin ilk halka arzı değil şirket Londra borsası ve Nasdaq’ta 19982’den 2016’ya kadar işlem gördü ancak 2016 yılında Softbank tarafından 32 milyar dolara satın alındı. Şirketin bugün yüzde 90’ı kontrolünde tutuyor.

Arm’ın yapay zeka çiplerine ve üretimsel yapay zekaya gösterilen ilgiden faydalanmayı planlandığını söyleyebiliriz.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.