Daha iyi bir E-posta Pazarlaması İçin 4 İpucu

Daha iyi bir E-posta Pazarlaması İçin 4 İpucu

E-posta, işletmelerin hizmetlerinin reklamını yapmaları için en etkili yollardan biridir. Birçok işletme hala doğrudan postayı kullanırken, bütçeleri e-posta pazarlamasına harcanması daha iyi olabilir. Data and Marketing Association ve United States Postal Service tarafından yürütülen bir ortaklık çalışmasına göre, çalışma sırasında gönderilen postaların yarısından fazlası (% 57) hala doğrudan postaydı.

Ancak araştırmacılar, bu stratejinin sadece % 7’lik bir yatırım getirisi sağladığını söyledi. Buna karşılık, e-posta pazarlaması % 28,5’lik bir yatırım getirisi sundu. Değer açısından, araştırmalar, e-posta pazarlamanın işletmelere harcanan her 1 ABD doları için 42 ABD doları sunduğunu bulmuştur.

Yine de, bazı işletmeler e-posta pazarlamasının tüm avantajlarını gerçekleştiremiyor, bu yüzden onları ikna etmek için ve herhangi bir işletmenin e-posta kampanyalarını iyileştirmesinin 5 en iyi yolunu sizler için derledik.

  1. E-posta içeriğinizi kişiselleştirin.

Çoğu pazarlamacı kişiselleştirmenin faydalarının farkındadır, ancak çoğu kişi bunu ciddiye almaz. Kişiselleştirilmiş e-posta içeriği, e-posta pazarlama etkinliğini artırmanın en iyi yollarından biridir. İstatistiklere göre, kişiselleştirilmiş e-postalar, kişiselleştirilmemiş e-postalardan 6 kat daha yüksek işlem oranları sunuyor. Kişiselleştirme genel e-posta içeriğinin bir parçası olduğunda, diğer araştırmalar tıklama oranlarının % 14 daha yüksek olduğunu ve dönüşüm oranlarının % 10 daha yüksek olduğunu göstermiştir.

Ancak, birçok işletme için kişiselleştirme, içeriğe yalnızca kişinin adını dâhil ettikleri anlamına gelir. Bu, bir strateji olarak mükemmel olmaktan çok uzaktır ve birçok abone artık bu taktiğin tamamen farkındadır. Bunun yerine, kişiselleştirmenin bir sonraki seviyeye taşınması gerekiyor.

Bunu yapmanın bir yolu, hedef kitlenizi gruplara ayırmaktır. Ardından her gruba daha alakalı içerik gönderebilirsiniz. Bunu düğün hediyeleri ile ilgili satış yapan web sitesi soru sorarak yaptı: Çift olarak mı yoksa çift için mi alışveriş yapıyorsunuz? Bu basit soru, web sitesinin hedef kitlesini iki gruba ayırdı, ancak sonuçlar açık oranlarda % 244 ve tıklama oranında % 161 artış gösterdi.

  1. Belirli kelimelerden kaçının.

Kötü niyetli e-postaların hedef kitlelere ulaşmasını engellemek için spam filtreleri vardır. Elbette, spam gönderenler genellikle işletmelerin kendilerinin kullanmak isteyeceği kelimeleri kullanır. Böylece filtreler daha karmaşık hale geliyor ve daha orijinal içeriğin gelen kutularına erişmesine izin veriyor. Yine de, e-postanızın kötü niyetli bir şeyle karıştırılabileceği zamanlar vardır.

Bu nedenle, bu filtreler tarafından istenmeyen posta olarak kabul edilen belirli kelimelerin kullanımını en aza indirmeniz gerekir. Örneğin, “pazarlık”, “yüzde 50 indirim” gibi kelimeler ve benzer anahtar kelimeler büyük olasılıkla e-postanızı spam klasörüne gönderecektir.

İçeriğinizle alakalı olduğu için tipik bir spam kelimesi kullanmak istediğinizde, konu satırlarınızla yaratıcı olun. Ayrıca, içerik ve e-posta konu satırında e-posta başına yalnızca tek bir yüksek düzeyli spam kelimeyle sınırlandırın. Bu, e-postalarınızın kara listeye alınma olasılığını azaltacaktır.

  1. E-postalarınızı gönderme zamanınızı değiştirin.

Buradaki amaç, gelen kutularını kontrol etmek üzere olan veya bunu yapmakta olan kişileri yakalamaktır. Bu, e-postanızı gelen kutularının üst kısmına yaklaştırır. Göndermeniz ile müşterilerin kontrol etmesi arasında ne kadar çok zaman olursa, e-postanızın okunma olasılığı o kadar az olacaktır.

Ayrıca tanıtım içeriğinizi herkesle aynı anda göndermek istemezsiniz, bu nedenle e-postalarınızı hafta sonu göndermek en iyi seçenek olabilir. Araştırmalar, birçok işletmenin hafta sonları kampanya başlatmadığını, bu nedenle daha az rekabet edeceğinizi ve daha fazla kişinin hafta sonları her zamankinden daha fazla kişinin e-postalarını kontrol ettiğini göstermiştir.

  1. E-postaları mobil cihazlar için optimize edin.

Cep telefonlarında e-posta açan kişi sayısı, alıntı yapılan çalışmaya göre değişir. Bir çalışma, insanların % 46’sının cep telefonlarında e-posta açtığını, bir başka çalışma ise e-postaların % 59’unun bu cihazlarda açıldığını bulduğunu söyledi. Çok az kişi e-postaları açmak için bir masaüstü cihaz kullanıyor (% 15 – %18 arasında).

Çabalarınızı desteklemek için, kampanyalarınızın bu cihazlar için optimize edildiğinden emin olun. Kampanyalarınız bir mobil cihazda iyi görünmüyorsa, insanlar onları okuyup harekete geçmeyecektir. Bu nedenle, harika mobil şablonlara sahip olduğunuzdan emin olun.

Birkaç hızlı ipucu şunları içerir:

  • Kısa konu satırlarına sahip olun.
  • Tek sütunlu e-posta tasarımları kullanın.
  • E-posta tasarımınızı 600 pikselin altında tutun.
  • Daha büyük bir yazı tipi kullanın (13 veya 14 piksel).

Sonuç

E-posta ile pazarlama, işletmenizi büyütmenin en iyi yolu olabilir. On yıldan fazla bir süredir, dijital pazarlamanın en karlı şekli olmaya devam ediyor. Yine de çok sayıda işletme, potansiyel geliri en üst düzeye çıkarmak için kampanyalarını optimize edemiyor. Bu nedenle, e-postalarınızı olabildiğince kişiselleştirdiğinizden ve rakiplerinizin içine düştüğü tuzaklardan kaçındığınızdan emin olun. Bu değişikliklerin çoğu, mevcut kampanyalarınızda çok fazla kesinti olmadan yapılabilir.

Öyleyse neden hemen uygulamıyorsunuz?

E-posta Pazarlamasının Sosyal Medyadan İyi Olduğunun 6 Kanıtı

Nasıl Etkileniyor ve Motive Ediliyorsunuz?

2021 Kariyer Planlaması

Mutlu Olmak İçin Bırakmanız Gereken 4 Şey

Nasıl Özgüvenli Olabiliriz?

Startup Nedir? Nasıl Kurulur?

Instagram Hesabımız

Twitter Hesabımız

Daha iyi bir E-posta Pazarlaması İçin 4 İpucu

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.