Daha Az Parayla Daha İyi Yaşamak: Tasarruf İçin İnanılmaz 13 İpucu

Az parayla geçinmek ve tasarruf yapmak zorunluluktan doğabilir. Öğrenciler bunu çok iyi bilirler ve çoğu zaman az parayla idare etmek zorunda kalırlar. Ancak giderek daha fazla insan bilinçli olarak az parayla bir hayat seçiyor. Çünkü gerçekten önemli şeylere dönüşün birçok avantajı vardır. Ve doğru ipuçlarıyla, o kadar da zor değil. Yeni trend hakkında bilmeniz gerekenler ve para biriktirmek için 13 parlak ipucu… 

 

Daha az parayla daha zengin yaşayın 

Giderek daha fazla insan, genç ve yaşlı, az parayla bir hayatın nasıl mümkün olduğu sorusuyla ilgileniyor. Bu genellikle tüketimi eleştiren bir tutuma dayanır. Yaşlılıkta az parayla geçen bir hayat ilk başta cazip gelmeyebilir. Aslında, bunun zorunlu olarak yaşlılık yoksulluğundan değil, bilinçli bir karardan kaynaklanması gerekiyor.  

  

Ve bunun birçok alanda etkisi var: plastik atıklarda artış, endüstrilerin daha ucuz imalat yapan ülkelere dış kaynak kullanımı, giyim, mobilya ve çeşitli tüketim mallarının daha kısa yarılanma ömrü. Ama bu her zaman gerekli mi? Çoğu zaman kişinin kendi tüketici davranışı işle ilgilidir: ne kadar çok kazanırsak, o kadar çok paramız olur. Reklamlar ve rol modeller de kesinlikle satın almamız gereken şeye inanmamıza neden oluyor. İnsanların borç tuzağına düşmesi nadir değildir. Ve gerçekten önemli şeylerin görüşü engellenir. Gerçek zenginlik mülkiyete bağlı değildir – en azından temel ihtiyaçlar karşılandığı sürece. 

 

Daha az parayla nasıl daha iyi yaşanır? 13 İpucu 

 

Daha az para harcamak ister misiniz? O zaman size bu 13 ipucu ile düşük bütçeli bir hayatı nasıl yaşayabileceğinizi göstereceğiz: 

  

Genel bir bakış alın 

Korkutucu bir şekilde çok az insan aylık harcamalarına dair bir genel bakışa sahip değil ya da sadece yüzeysel bir genel bakışa sahip. Ancak gerçekte ne harcadığınız hakkında hiçbir fikriniz yoksa bilinçli olarak tutumlu olamazsınız. Bu nedenle, her şeyden önce, sabit maliyetler önem kazanır. En büyük pay genellikle kiradır, ancak çeşitli abonelikler gibi diğer işletme maliyetleri hafife alınmamalıdır. Her şeyi listeleyin. 

  

Masrafları gözden geçirin 

Bir sonraki adım, işletme maliyetlerinden hangisini azaltabileceğinizi ve hatta durdurabileceğinizi kontrol etmektir: 

  

Sigorta 

Bazı insanlar çatıya kadar sigortalıdır. Bu, artık hiçbir anlam ifade etmeyen veya başka yerlerde önemli ölçüde daha düşük fiyatlarla mevcut olan sigorta poliçelerini içerebilir. Sorumluluk sigortası tartışmasız önemlidir. 

 

 

Kiralama ücreti 

Kiradan tasarruf etmek de mümkündür: Taşınırsanız veya ortak bir dairede yaşarsanız daha ucuza gelir. Ek olarak, kırsal alanlardaki bir daire genellikle büyük şehirdekinden daha ucuzdur. Bunu yapmak için işe gidip gelmeniz gereken uzun saatleri de göz önüne almalısınız. 

Ulaşım 

 Araba yerine sık sık bisiklete binmek veya yürüyerek yürümek de fiziksel zindelik için faydalıdır. Ulaşım bağlantıları veya çalışma şekli bunlardan hiçbirini sağlamıyorsa, araç paylaşımı ekolojik ve ekonomik davranmak için iyi bir yoldur. 

  

Sözleşmeler 

Elektrik sağlayıcıları, internet hizmetleri, Spotify veya Netflix gibi yayın hizmetleri, cep telefonu sözleşmeleri: Her şeyin gerekliliğini tekrar gözden geçirin. 

 

Zihniyetinizi ayarlayın 

Tüm bu tasarruflardan emin değil misiniz? Az paralı bir hayat değişiklik gerektirir. Borcunuzu azaltmanız (veya bundan kaçınmak istemeniz) veya tüketme şeklinizi değiştirmek istediğiniz için. Her durumda, bazı inançlardan ayrılmanız gerekir – örneğin, her zaman en yeni akıllı telefon olması gerektiği inancı. 

  

Taze pişirin 

Tek bir evde, o kadar açık olmayabilir. Ancak en geç birkaç kişi için yemek pişirirseniz, miktarla ölçüldüğünde, fast food ve hazır yemeklerin gerçekten pahalı olduğunu göreceksiniz. Taze pişirmek aynı zamanda çok daha ucuz ve sağlıklıdır. İdeal olarak, bir önceki günden kalanları ertesi gün kullanacak şekilde pişirir, dondurur veya ilk etapta kullanmazsınız. 

  

Paranı sakla 

Az parayla yaşamak, paranızın olmadığı anlamına gelmez – sadece hemen harcamazsınız. Bunun yerine, akıllıca yatırım yapın. İster bir emeklilik planına para yatırın, ister daha büyük alımlar için (çamaşır makinesi, buzdolabı) ayırın veya daha fazla eğitim için tasarruf edin. 

 

Açık Havada Zaman Geçir  

Birçok boş zaman aktivitesi yenilenme için kullanılır ve aynı zamanda ücretsizdir. Bu yaz aylarında taş ocağı göleti, yakındaki kale kalıntılarına bir gezi veya ormanda bir yürüyüş olabilir. 

  

Haftalık alışveriş yapın 

Haftalık alışverişinizi önceden planlamak en iyisidir. Buzdolabına ve kilere bir göz atmak, kesinlikle neye ihtiyacınız olduğunu belirlemenize yardımcı olacaktır. Bir alışveriş listesiyle çalışın. Haftalık bir kerelik satın alma, tasarruf edebileceğiniz şeylere (çoğunlukla anlamsız) para harcanan anlık satın alımları önler. 

  

Kaliteye dikkat edin 

Kalite uzun vadede karşılığını verir. Yüksek kaliteli bir tişört ilk başta daha pahalı olabilir, ancak ucuz  bir gömlekten daha uzun süre kullabilirsiniz. Daha az ancak daha kaliteli ürün satın almak çoğu zaman  daha iyi sonuçlar doğurur.  

 

Disiplin göster 

Az parayla bir hayat yaşamak istiyorsanız, disipline ihtiyacınız var. Reklamlar, ünlüler ve hatta arkadaşlar ve meslektaşlar, tüketici davranışları aracılığıyla (bazen istemeden) belirli ürünlerin kesinlikle gerekli olduğunu öne sürüyorlar. Sürekli ayartmalara maruz kalıyoruz, bütün bir ekonomik sektör, her şeyi bizim için lezzetli kılmakla yaşıyor. Bunları takip etmemek, az parayla bir yaşam için neredeyse en önemli ipucudur. 

 

Bilinçli bir şekilde tutumlu yaşamak: Tutumlular ve Minimalistler 

Az parayla iyi yaşayabilirsin. Çeşitli hareketler neredeyse bunu kutlar, sayısız forum ve blog konuyla ilgilenir, öneriler ve ipuçları sağlar. Örneğin tutumluluk, çalışmak yerine genç yaşta tatmin edici bir yaşam sürebilme düşüncesinden doğan bir harekettir.Frugalistler erken yaşta para biriktirirler ve daha erken emekli olabilmek için bilinçli olarak tutumlu yaşamak isterler. 

  

Başka bir trend olan minimalizm ile örtüşme var. Minimalistler dağınıklığın tam tersidir. Her şeyi biriktirmek, hatta ilk etapta satın almak yerine, dağıtılır, atılır ve yatırımın gerekli olup olmadığı düşünülür. Buradaki odak, bilinçli olarak tüketimden kaçınmaktır, ancak tutumlular arasında daha çok bir yan etkidir. Bununla birlikte, her iki inancın takipçileri, az parayla bir hayatın zahmetsizce mümkün olduğunu göstermektedir. 

 

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

50-30-20 kuralı: Para Biriktirmenin En Kolay Yolu

Sivil Toplum Kuruluşları: Etkili bir CV için ipuçları ve STK’lerin önemi

İngilizce Essay Yazarken Hatalarınızı Size Gösteren 5 Site

Online Sertifika Eğitimleri Alabileceğiniz 5 Site

İngilizce Okuma Yapabileceğiniz 5 Faydalı Site

Yurt Dışında İş Bulmak İsteyenler, Bu 5 Site Tam Size Göre!

CV’nizi (Özgeçmişinizi) Özenle Hazırlayabileceğiniz 5 Site

 

Sosyal Medya Hesaplarımız

LinkedIn

Twitter

Instagram

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.