/

COTTONBOX DİJİTAL DÖNÜŞÜM İLE GELECEĞE YATIRIM YAPIYOR!

Yenilikçi marka vizyonuyla ev tekstili sektöründe trendlere yön veren Cottonbox, dijital dönüşüm yolculuğunda adımlarını hızlandırdı. Yapay zeka ile tasarladığı ve 12 farklı desenin yer aldığı “Yapay Zeka” nevresim koleksiyonu özelinde NFT hazırlayan marka, ev tekstili sektöründe bir ilke imza attı. Hazırlanan NFT tasarımları aralık sonu OpenSea üzerinden satışa sunulacak.

Tasarım, üretim teknolojileri, pazarlama, e-ticaret ve tüketici eğilimleri gibi birçok alandaki dijitalleşme yatırımlarını marka vizyonunun bir parçası olarak konumlandıran Cottonbox; böylelikle müşteri portföyünü genişletmek, yeni dünyaya entegre olmak ve genç hedef kitle ile bağ kurmayı hedefliyor. Cottonbox dijital dönüşümle verimliliği, rekabet hızını, marka imajı ve görünürlüğünü artırırken; maliyet ve zaman tasarrufu yaratarak sürdürülebilirliğe de katkı sunmayı hedefliyor.

Dijital dönüşüm süreçleriyle birlikte sanal dünyada güçlü bir şekilde yer alarak, gelecekteki dönüşüme hazır olmayı hedeflediklerini belirten Cottonbox Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Turgut,:

Ev tekstili sektöründe yenilikler konusunda lider markalardan biri olmak, gelecekteki dönüşüme hazır olmak için dijitalleşmeye yönelik ilk adımlarımızı attık. Kaliteli ve sağlıklı üretim anlayışımızla 40 yılı aşkın süredir hizmet veren bir marka olarak elde ettiğimiz başarıları dijital dünyaya da taşımak için çalışmalarımıza başladık. Yapay zeka ile 12 farklı desenden oluşan bir koleksiyon hazırladık ve bu tasarımlar özelinde de NFT çıkardık.”

COTTONBOXCOTTONBOX

“Önümüzdeki süreçlerde yapay zekanın tüketicilere yönelik dijital temas ve deneyim aracına dönüşeceğine inanıyoruz. Ürün tanıtımı, pazarlanma, satış ve veri analizi gibi pek çok iş sürecinde kullanılabilecek bir yapısı var, tabii ki bunu da değerlendireceğiz. Orta vadede müşterilerimizi tüm temas noktalarında heyecanlandıracak, özellikle e-ticaret alışverişlerinde fayda sağlayacak teklifler sunmayı planlıyoruz.”

Ev tekstili sektöründe bir ilk; Sektörün ilk NFT’si Cottonbox’tan!

Yapay zeka ile tasarladığı ve 12 farklı desenin yer aldığı nevresim koleksiyonu özelinde NFT hazırlayan Cottonbox, metamask cüzdanında Cottonbox NFT’si bulunan kişilere birbirinden özel fırsatlar sunacak. Marka, ilk etapta NFT sahiplerine cottonbox.com.tr üzerinden 31 Aralık 2023 tarihine kadar yapılan alışverişlerde %50, bu tarihten sonra ise %15 indirim uygulayacak.

“2024 yılında global marka vizyonumuzu daha da derinleştireceğiz.”

Globalleşme hedefi doğrultusunda attığı güçlü adımlarla Orta Doğu, Balkanlar, Orta Asya, Rusya, Kuzey Afrika, Çekya, Almanya, Fransa, Macaristan, Danimarka, Kanada ve Amerika başta olmak üzere toplamda 61 ülkeye ihracat yapan Cottonbox; 2024 yılında Güney Amerika, Batı Afrika ve Batı Avrupa ülkelerine de girmeyi planlıyor. Aynı zamanda globalde mağazalaşma çalışmalarını da yoğunlaştıran marka, 5 yıllık projeksiyonda yurt dışı mağaza sayısını 50’ye çıkarmayı planlıyor.

COTTONBOX

Türkiye’nin ev tekstili ihracatında büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan ve Cottonbox olarak tüm fırsatları değerlendirdiklerini belirten Nuri Turgut:

“Geçtiğimiz yıl Türkiye’de yaklaşık 4 milyar dolar ev tekstili ihracatı gerçekleştirildi. Güçlü üretim altyapısı, lojistik avantajları ve hızlı tedarik zinciri sayesinde Türkiye’nin ev tekstili sektöründe büyük bir ihracat potansiyeline sahip olduğunu biliyoruz. Ancak son yıllarda yaşanılan birtakım gelişmeler, sahip olduğumuz potansiyeli tam olarak kullanmamızı engelledi. Pandemi sürecinde geride kalan Asya ülkeleri 2023 yılında aradaki farkı kapatmak üzere ekstra fiyat uygulamaları ve devlet destekleriyle büyük müşterileri kendilerine çevirdiler.”

“Sürdürülebilir yaşam” inşa etme bilinciyle hazırladığı koleksiyonlarıyla doğa dostu tasarımlara imza atan Cottonbox, ev tekstili sektöründe sürdürülebilirliğe vurgu yapıyor. Kaliteli üretimi ve yenilikçi tasarımlarıyla fark yaratan marka, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için tasarladığı ürünleriyle ev tekstilinde sürdürülebilirliğe vurgu yapıyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.