/

CoBAC Belirli Ürünlerinde Alternatif Ödeme Yöntemi Kullanmaya Hazırlanıyor!

CoBAC
CoBAC

SEKTÖRDE BİR İLK!

Eminönü, İstanbul’daki ortak çalışma ve yaşam alanı CoBAC Workspace, teknolojiyi yakından takip etmeye ve inovasyonu deneyimleme konusunda öncü olmaya devam ediyor.  Ortak çalışma
alanı sektöründe bir ilke imza atacak olan CoBAC Workspace, belirli ürünlerinde ödeme yöntemi olarak Bitcoin’in de geçerli olacağı inovasyon projeleri üzerinde çalışmalara başladı!

CoBAC
CoBAC

CoBAC, dünyayla teması olan işlere imza atan insanlar ve fikirlerini nereye giderlerse götüren kişiler için bir ortak çalışma ve yaşam alanıdır. Yaratıcı endüstri içerisinde üreten ve paylaşım ekonomisine inanan insanları bir araya getirmek, işinizin büyümesi için ihtiyaç duyduğunuz hizmetler, kaynaklar ve olanakları sunmak için elimizden geleni yapıyoruz.

2021 yılından bu yana, CoBAC, Yirmibir Topluluğu ve İstanbul Bitcoin Buluşması’nın ana üssü ve buluşma noktası olmuştur. CoBAC, Türkiye’deki Bitcoin topluluğuna aylık buluşmalar için ortak çalışma ve etkinlik alanlarını açarak, Bitcoin hakkında bilgi edinmek ve müzakere etmek isteyen herkesin katılabileceği etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Bu buluşmalar, ünlü Bitcoin savunucuları ve geliştiricileri Jimmy Song, Jesse Shrader, Adem Bilican, Julian Lininger, Burak Keceli, Alican Vergin ve Kemal Yaşar gibi kişiler tarafından Bitcoin’in teknolojisi ve ekonomisi hakkında sunumları içeriyor; ayrıca pratik atölyeler ve Socratic Seminerler de düzenleniyor.

CoBAC
CoBAC

2022 yılında CoBAC çalışma alanı, Berlin merkezli Fulmo şirketi tarafından düzenlenen “Lightning Hackdays Istanbul” adlı 3 günlük geliştirici konferansına ev sahipliği yaptı. Bu etkinliğe 20 ülkeden 250’den fazla Lightning Network geliştiricisi katıldı; aralarında Rene Pickhardt, Nicolas Burtey, Carla Kirk-Cohen, Calle, Oliver Gugger, Burak Keceli ve birçok diğer isim bulunmaktadır.

LIGHTNING NETWORK
LIGHTNING NETWORK

 Lightning Network, Bitcoin’i günlük ödemeler için anında uzlaşma, düşük maliyetli ve güvenilir dijital ödemeleri mümkün kılan ikinci katman bir teknolojidir.

 CoBAC Kurucu Ortak ve Direktörü Gökhan Gürcüoğlu,

“Dijital yeniliklere doğru ilerlemek, CoBAC topluluğunun genişletilmesine yönelik ilerici bir adımı simgeliyor. CoBAC Workspace olarak belirli ürünlerimizde Blink iş birliğiyle, Bitcoin ödeme yöntemini de geçerli kılmak için inovatif çalışmalara başlıyoruz. Türkiye’deki hukuki durum sebebiyle birçok girişim, Bitcoin ödemelerini kabul etmenin yasallığıyla ilgili kaygı duyuyor. Ancak, Özkeser hukuk ve Elit hukuk ofislerinin yakın tarihli bir hukuki değerlendirmesine göre, Türk hukukunda küçük işletmelerin mal veya hizmet karşılığında Bitcoin’i kabul etmelerine karşı açık bir yasak görünmemektedir.”

 Blink, tabandan yukarıya doğru Bitcoin benimsenmesi için oluşturulmuş bir Bitcoin Lightning cüzdanıdır. İçinde yerleşik Bitcoin eğitimi, Stablesats teknolojisi tarafından desteklenen bir dolar hesabı ve güçlü bir dizi satıcı özelliği bulunan Blink, günlük ödemelerde Bitcoin kullanmayı amaçlayan toplulukların ve bireylerin tercih ettiği bir cüzdandır.

CoBAC
CoBAC

19 Ağustos 2023’te, Bitcoin ile ödemenin geçerli olacağı inovasyon projelerinin başlangıcının duyurulacağı Innovation Experience etkinliği CoBAC Terrace Garden’da gerçekleşecek. Dünyaca ünlü Türk sanatçı Bilal Göregen’in canlı performansıyla, Haliç manzarasına karşı ikramlar eşliğinde networking imkânı sunulacaktır. Bu etkinlik aynı zamanda 18 Ağustos’ta gerçekleştirilen ve ABD merkezli Bitcoin şirketi Swan tarafından düzenlenmekte olan BTC-IST Bitcoin konferansının da resmi after partisi olacaktır.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Etkinlikler ile ilgili  Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Sena Yıldırım

22, öğrenci hemşire’3, girişimcilik dünyasıyla büyülenmekle meşgul. Dijital pazarlama, girişimcilik ve yaratıcı marka kurma hikayeleriyle ilgileniyor. Özgün, tutkulu, meraklı bir dünya anlayışına sahip.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.