Chris Gardner, “Umudunu Kaybetme” Filminden Tanıdığımız Adamın Başarı Hikayesi

Chris Garner’ın Erken Yaşamı

Chris Gardner, (Christopher Paul Gardner) 1954 yılının 9 Şubat gününde Milwaukee, Wisconsin, Amerika Birleşik Devletleri’nde Thomas Turner ve Bettye Jean Gardner’ın çocuğu olarak dünyaya gözlerini açtı.  Gardner’ın çocukluğu oldukça zor geçti. Kendi öz babasını hiç tanımayan Gardner, annesi ve alkolik olan üvey babasıyla yaşadı. Üvey babası alkolik olmasının yanı sıra kendisine, kardeşlerine ve annesine sık sık şiddet uyguluyordu. Gardner’ın annesi, kendisine ve çocuklarına uygulanan şiddete daha fazla dayanamadı ve Gardner’ın üvey babasını öldürmeye kalkıştı. Bu sebeple annesi hapishaneye girdi. Annesi tutuklanınca Gardner ve kardeşleri de çocuk esirgeme kurumunda büyümek zorunda kaldılar.

Chris Gardner, annesi hakkında “Annem eski kafalı bir kadındı. Ve bana sürekli, ‘Oğlum, eğer inanırsan istediğin her şeyi başarabilirsin.’ derdi. Ben de onun sözlerine inandım ve başardım.” cümlelerini söylüyor.

Ayrıca Gardner’ın BBC’ye, “Çocuklarım ilerde acı çekmesin diye ben acı çektim ve 5 yaşında kendime bir söz verdim: Çocuklarım babalarının kim olduğunu bilecek.” açıklamasında bulundu.

Gardner, ortaokulu bitirdiğinde askere gitmeye karar verdi. Dört yıl boyunca Kuzey Carolina’daki Camp Lejeune’de görev yaptı ve burada bir hastane corpsman olarak atandı. 

18 Haziran 1977’de Chris Gardner, Virginia doğumlu ve matematik alanında eğitim uzmanı Sherry Dyson ile evlendi. Eşi, Gardner’ın doktor olması ve tıp ile ilgilenmesi için elinden geleni yaptı. Gardner da istediğinin tıp olduğunu zannederek bu yola çıktı ama 26. doğum gününden birkaç gün önce karısı Sherry’ye doktor olma hayallerinden vazgeçme planlarını bildirdi.

Sherry ile olan ilişkisi, kısmen tıp kariyerini bırakma kararı ve kısmen de davranışlarındaki farklılıklar nedeniyle kopmuştu. Hala Sherry ile yaşarken, Jackie Medina adında bir diş hekimi öğrencisiyle bir ilişkiye başladı ve bu ilişkiden sadece birkaç ay sonra çocuğuna hamile kaldı. Sherry ile üç yıllık evlilikten sonra, Medina’nın yanına taşınmak ve babalığa hazırlanmak için onu terk etti.

Oğlu Christopher Jarrett Gardner Jr. 28 Ocak 1981’de doğdu. Gardner, hizmetten ayrıldıktan sonra UCSF’de ve Gaziler Hastanesinde araştırma laboratuvarı asistanı olarak çalıştı. Maaşı ailsine ve ona yetmediğinden dört yıl sonra bu işleri bıraktı ve tıbbi malzeme satıcısı olarak işe girerek maaşını iki katına çıkardı.

Chris Gardner’ın Hayatını Değiştiren O Kırmızı Ferrari

Bir gün çalıştığı yerin otoparkında tesadüfen kırmızı bir Ferrari gördü. Arabaya olan hayranlığını gizleyemeyen Chris Gardner arabanın sahibine ulaşıp nasıl satın aldığını öğrenmek istedi. Arabanın sahibi Bob Bridges isimli bir borsacıydı. Biraz sohbet ettikten sonra Gardner, Bob’un konuşmasından fazlaca etkilenip borsaya ilgi duymaya başlamıştı.

Bob Bridges sayesinde Gardner bir şirkette borsa üzerine staj yaptı. Fakat Gardner o şirkette staj yaparken otopark cezalarını ödeyemediği için tutuklandı. Daha sonrasında maddi durumu iyice kötüleşen Gardner ev kirasını bile ödeyemeyecek hale geldi. Bu sebepten eşi Medina, Gardner’ı terk etti.

Gardner & Rich Şirketinin Hikayesi

Evden atılan Chris Gardner, çocuğunu da alıp sokaklarda yaşamaya başladı. Gardner ve oğlu sokaklarda, tren istasyonlarında ve parklarda kaldı. Yemek ihtiyaçlarını da aş evlerinden gideriyorlardı. Bir yıla yakın oğluyla bu şekilde yaşayan Gardner, 27 yaşında borsa üzerine yaptığı stajını tamamladı. Ardından  staj yaptığı yerde tam zamanlı olarak işe girdi. Bundan sonra hayatını oğluna ve işine adayan Gardner, sıkı çalışması sayesinde kendisini çalıştığı yerde yükseltti. 1987 yılında Gardner & Rich adında kendi yatırım ve danışmanlık şirketini kurdu.

“The Pursuit of Happyness” (Umudunu Kaybetme)

Şirketini kurup düzenli bir hayata geçtikten sonra Chris Gardner, yaşadığı zorluklarla dolu hayatını “The Pursuit of Happyness” isimli (Umudunu Kaybetme) kitabını yazarak anlattı. Bu gerçek yaşamı konu alan kitap Hollywood’un ilgisini çekti ve aynı yıl kitabın ismini de değiştirmeden filmini çekmeye başladılar.

Bugün 67 yaşında olan Chris Gardner tüm dünyaya hikayesini anlatmak için geziyor. Bir umut olabilmek için…

Başarı hikayesi bitti. Peki ya Peter Dinkagle’ı ne kadar tanıdığını test etmek ister misin? Eğer cevabın “evet” ise “UMUDUNU KAYBETME” FİLMİNDEN TANIDIĞIMIZ CHRIS GARDNER’I NE KADAR TANIYORSUN testimize göz atmayı unutmayın.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Başarı Hikayeleri

Albert Einstein’in Başarı Hikayesi

Arianna Huffington, 36 Yayıncı Tarafından Reddedilmesine Rağmen Yılmayan Kadın

Evan Spiegel, Snapchat’i Kuran Adam

Michael Jordan, İlham Veren Başarı Hikayesi

Changpeng Zhao, Başarı Hikayesi ve 2017’de Başlayan Binance’in Zaman Yolculuğu

John Hanke, Pokemon Go Oyununu Yaratan Adam

Serra Taş

Müzikten, spordan ve gezmekten keyif alan bir üniversite öğrencisiyim. Her gün yeni bilgiler keşfedip bu bilgileri paylaşmak, farkındalık yaratmak, insanların hayatlarına biraz olsun iyi bir şekilde dokunabilmek ise beni ben yapan motive kaynaklarım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.