Bip Uygulaması Nedir?

Bip uygulaması  Turkcell tarafından geliştirilen BİP uygulamasının ne olduğunu ve ne işe yaradığını birçok kişi bilmiyor ya da uygulamadan habersiz. Bu yüzden bizde sizlerin BİP uygulamasının ne olduğunu tam olarak bilmeniz için bu yazıyı yazmaya karar verdik?

 

İşte BİP uygulaması hakkında bilinmesi gerekenler;

BİP Nedir?

BİP tıpkı Whatsapp ve Telegram gibi bir mesajlaşma uygulamasıdır. IOS ve Android kullanıcıları için geliştirilen BIP bütün operatörlerin kullandığı bir anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Uygulamayı geliştiren ise Turkcell’dir.

Bu uygulama Google Play Store, AppGalery ve APP Store mağazalarından ücretsiz olarak indirilmektedir. Peki, bu mesajlaşma uygulaması kullanıcılara ne gibi özellikler sunuyor?

Bip uygulaması nedir?

BİP uygulamasının sunduğu özellikler

BİP kullanıcılarına onların ihtiyacını göz önünde bulundurarak birçok özellik sunmaktadır. Bunları sıralayacak olursak;

1-) Anlık Mesajlaşma

2-) Anlık Çeviri

3-) Acil durum için buton

4-) Görüntülü görüşme

5-) Uygulama üzerinden fotoğraf ve video gönderme

6-) Bas Konuş modu

7-) Gece modu

😎 Yerel Sticker

Bunların yanında BİP kullanıcılara daha iyi bir imkan sunmak için gündemi yakından takip etmektedir. Kullanıcıların ihtiyacına göre her geçen gün yeni özellikler getirmek için çalışmaktadır. Birçok özelliği bulunan BİP uygulaması nasıl indirilir?

BİP uygulaması nasıl indirilir?

BİP uygulamasını indirmek için yapmanız gereken şey telefonunuzda bulunan Mağazaya gitmektir. Mağazaya gittikten sonra arama butonuna BİP yazıp arama butonuna basıyorsunuz. BİP uygulaması çıktıktan sonra uygulamanın üstüne tıklayarak yeni bir pencere açıyorsunuz. Daha sonra Yükle butonuna basıyorsunuz ve uygulamanın telefona yüklenmesini bekliyorsunuz. Yükleme işlemi bittikten sonra uygulamayı açıp gerekli işlemleri tamamlayarak uygulamayı kullanmaya başlıyorsunuz.

Bip Uygulaması Nedir?

BİP uygulaması nasıl kullanılmaktadır?

Turkcell tarafından geliştirilmiş olan BİP internet üzerinden kişilerle anlık mesajlaşma veya görüntülü olarak konuşma uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca bunların yanında para transferi ve grupla mesajlaşmaya da imkan veriyor. Peki BİP uygulamasının kullanımı nasıldır?

Aslında uygulamanın kullanımı oldukça basit. Eğer birini aramak istiyorsanız bunun için Daha fazla kısmına gelmelisiniz. Geldikten sonra sağ altta bulunan ikona tıklayın ve gmail adresinizi buraya bağlayın. İşlem bittikten sonra telefonunuzda bulunan kişilerin hepsi BİP uygulamasına gelecektir.

Ayrıca mesajlaşma uygulaması da olan BİP uygulama üzerinden başka bir kişiye mesaj atmak istiyorsanız şu işlemleri yapmanız gerekiyor.

Öncelikle BİP uygulamasında bulunan Daha Fazla kısmına gelin. Daha sonra Ayarlar butonuna tıklayın. Burada SMS yazısını göreceksiniz. Onu bulun. Açılan pencerede Varsayılan SMS Uygulamasını açın. Hepsi bu kadar artık istediğiniz kişiye mesaj gönderebilirsiniz.

BİP uygulaması ücretli midir?

BİP uygulaması tamamen ücretsiz bir uygulamadır. Sizden hiçbir ücret talep etmez.

Uygulamanın Grup Özelliği var mı?

BİP uygulamasında 10 kişi ile görüntülü sohbet edebilirsiniz. Bu görüşmeleri sadece telefon üzerinden gerçekleştirmenize gerek yok. Bilgisayar ve Tablet üzerinden de kişilerle görüntülü sohbet edebilirsiniz. Ayrıca bu konuşmalarda BİP uygulamasının sizlere ücretsiz olarak sunduğu titreşim, Caps ve yerel sticker özelliklerini kullanarak hem konuşup hem eğlenebilirsiniz.

BİP uygulaması güvenli mi?

Elbette teknoloji çağında yaşadığımız şu zamanda herkesin aklına gelen ilk şey uygulamaların güvenli olup olmadığı. Çünkü kişiler kişisel bilgilerin başka insanların eline geçmesini istemiyor. Peki, Turkcell’in geliştirdiği BİP uygulaması güvenli mi?

Bu konu hakkında Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan şu açıklamaları yaptı. “ Günümüzde birçok insanın önem verdiği şey kişisel bilgileri. Turkcell olarak biz yıllardır müşterilerin güvenliğini her şeyin üstünde tuttuk. Bütün işlerimizi buna göre yaptık. Altyapılarımızı ve bilgi birikimimizi kullanıcılarımızın güvenliğini sağlamak için kullandık. Bu yüzden BİP üzerinden gelen bütün verileri en güvenli yerde saklıyoruz. Müşterilerimiz hiç endişelenmesin.

Google Play 

App Store 

Whatsapp Sözleşmesi Nedir? Signal ve Telegram Whatsapp’a Alternatif Olabilir Mi?

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.