Bionluk Nedir? Nasıl Kurulmuştur? Hangi Hizmetleri Verir?

Basit bir dil ile söylemek gerekirse Bionluk, 10 lira karşılığında bir çeşit ‘’Sanal/Freelance iş yaptırma’’ sitesidir. Bionluk’da, sanal olarak gerçekleştirilebilen işlerin listesi  (web tasarım hizmetleri, dijital uygulama, içerik oluşturma, çeviri, grafik tasarım vb.) satıcı aracılığı ile ilan karşılığında beğeniye sunulur ve satışa sunulan hizmet için yine Bionluk iş yaptırma sitesi üyeliği bulunan alıcılar, ilgili hizmetleri satın alır. Bionluk satıcıları ‘’Freelancer’’ olarak anılırken, Bionluk müşterileri ise ‘’Alıcılar’’ olarak anılır. Her iki tarafı da bir araya getiren Bionluk, Türkiye’nin bu alandaki öncü firması olarak 2014’te kurulmuştur.

Bionluk Nasıl Kurulmuştur?

Birçok insanın ABD menşeili olarak bildiği Fiverr, aslında 2010 yılında İsrail’in Tel Aviv kentinde kurulmuş, özel bir girişim. Kurulduğu yıllarda tamamen niş olarak ortaya çıkan firma, tüm dünyada kendisine benzer şekilde ortaya çıkan türevlerinin de yaratılmasına da sebep oldu. Bu anlamda Türkiye’de ki ilk benzer Start-up ise Bionluk iş yaptırma sitesi oldu. Bionluk, en az 10 TL karşılığında Freelancerların ürettiği işlerin satışa sunulduğu ve alıcıların tercih etmesi durumunda işe dair satışın gerçekleştiği bir site olarak hizmetlerine başladı.

 

2014 yılının Nisan ayı içerisinde, Onur Şahin ve Utku Subakan tarafından kurulan Bionluk, amaç olarak kaliteli işler çıkarabilen, yetenekli, girişimci, yenilikçi ve tecrübeli Freelancer bireylerin bir araya getirildiği, bu bireyler aracılığı ile çeşitli hizmetlerin sunulduğu,  sunulan hizmet karşılığında ise alıcılar ile buluşturulduğu online market alanıdır. Girişim, az önce de bahsetmiş olduğumuz Fiverr adlı siteden etkilenmiştir.

Bionluk Hangi Hizmetleri Verir?

Bionluk iş yaptırma sitesi tarafından hizmete esas alınan konular, Freelancer satış gerçekleştirmeye uygun ve internet üzerinden satın alınabilen, bir nevi sanal işlerden oluşurlar. Hali hazırda Bionluk tarafından sunulan hizmetler, aşağıdaki kategorilerden oluşuyor;

  • Grafik & Tasarım
  • İnternet Reklamcılığı
  • Yazı & Çeviri
  • Video & Animasyon
  • Ses & Müzik
  • Yazılım & Teknoloji
  • İş & Yönetim

Her kategorinin altında ise bir alt alan olan iş kolları bulunur. Örneğin, Grafik & Tasarım iş kolunda ‘’Logo Tasarımı’’, Ses & Müzik alanında ‘’Seslendirme’’, Video & Animasyon alanında ‘’Introlar’’ gibi. Tüm bu hizmetler ve çok daha fazlasını bulabileceğiniz Bionluk, Türkiye’nin en başarılı internet girişimlerinden biridir.

 

Bionluk sitesini ziyaret etmek için tıklayın.

Girişimler, Girişim Haberleri için tıklayın.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.