/

Bezos Earth Fund, 10 Milyar Dolarlık Fonun CEO’su Belli Oldu!

Bezos Earth Fund Nedir?

Hepimizin ismini çoğu kez duyduğu Jeff Bezos, Forbes’a göre dünyanın en zengin iş insanı olarak gündemden düşmek bilmiyor. (Jeff Bezos’un hayatıyla ilgili detayları merak ediyorsanız eğer Jeff Bezos, 113 Milyar Dolarlık Servetiyle Dünyanın En Zengin Adamı yazımıza göz atabilirsiniz.) Geçtiğimiz ay da yine 165 milyon dolara Los Angeles’taki en pahalı mülkü satın almasıyla gündeme gelmişti. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Amazon sayesinde tanıdığımız Jeff Bezos, geçtiğimiz yıl yine şubat aylarında ise iklim kriziyle mücadele için 10 milyar dolarlık fon ayırdığını duyurmuştu. Başarısının yanı sıra, bir o kadar da çevreye duyarlı olan Bezos, ilerideki hayatımız için yatırımlar yapmaktan kaçınmıyor. İklim krizi ile ilgili çalışmalar yapan, mücadele eden bilim insanlarını, aktivistleri ve sivil toplum kuruluşlarını destekleyecek bu 10 milyar dolarlık fonun adı da Bezos Earth Fund. Bu fon tamamen Jeff Bezos’un kişisel servetinden oluşan bir fon. Bezos Earth Fund fonuyla Jeff Bezos, dünyamızın sürdürülebilirliğini arttırmayı, iklim değişikliğini biraz olsun önlemeyi ve dünyamızın doğasını koruyup muhafaza etmeye yardımcı olmayı amaçlıyor.

Bezos Earth Fund fonunu da instagram üzerinden duyuran Jeff Bezos’un instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz. Bu fonu duyurduğu postunu da “I’m committing $10 billion to start and will begin issuing grants this summer. Earth is the one thing we all have in common — let’s protect it, together.” Sözleriyle bitiren Bezos diyor ki, “Dünya hepimizin ortak noktası, onu beraber koruyalım”

 

17 Şubat 2020’de bu postu paylaşarak bunu duyuran Bezos, yaklaşık 1 yıl sonra da fonunun CEO’sunu duyurdu. Bu sefer de tahmin ettiğiniz gibi Jeff Bezos, yine instagram üzerinden Bezos Earth Fund CEO’sunu duyurdu ve şu sözlerle başladı: “We’re excited to announce that Dr. Andrew Steer has agreed to lead the Bezos Earth Fund as President and CEO.” Bu cümlenin Türkçe’de ise, “Dr. Andrew Steer’in Bezos Dünya Fonu’na Başkan ve CEO olarak liderlik etmeyi kabul ettiğini duyurmaktan heyecan duyuyoruz.” anlamına geliyor.

Yani Jeff Bezos’un iklim krizi için oluşturduğu bu fonun CEO’luğunu Dr. Andrew Steer üstlenecek. Bezos’un yaptığı bu farkındalık fonunu umarız diğer milyarderler de örnek alır. “Dünya hepimizin ortak noktası, onu beraber koruyalım” 🙂

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarım

TETO Games, E-spor sektöründe yeni bir girişim

Howard Schultz, Starbucks’ı Bir Dünya Markası Yapan Adam

Mutlu Hissetmek İçin Yapmanız Gereken 5 Şey

Aziz Sancar, 2015’te Nobel Ödülü’nü Kazanan Türk Bilim İnsanı

Doğan Cüceloğlu’nun İlham Veren Başarı Hikayesi

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.