Beşiktaş Belediyesi Metaverse’de  

beşiktaş

 

beşiktaş

 

Facebook’un adını ‘Meta’ olarak değiştirmesinden sonra açıkladığı sanal dünya projesi Metaverse, son zamanların en popüler konularından biri. Öyle ki, birçok insan Metaverse evreninden arsa satın alma çılgınlığına katılarak gelecekteki sanal dünyaya şimdiden yatırım yapıyor. Birçok büyük şirketin milyonlarca yatırım yaptığı Metaverse evrenine, İstanbul Beşiktaş Belediyesi de dahil oldu.

 

Popülerliği giderek artan ve yüzlerce şirketin milyon dolarlık yatırımlarda bulunduğu Metaverse evrenine, Çevreye karşı duyarlı ve inovatif sürdürülebilirlik çözümler üreten Beşiktaş Belediyesi daha yaşanabilir bir çevre için farkındalık yaratmak amacıyla harekete geçiyor. Geliştirdikleri ‘Beşiktaş Metasaver Project’ ile çevre duyarlılığına dikkat çeken belediye, ilerleyen zamanlarda dijital atıklar konusunda da farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Dönüştür Kazan projesiyle ilçe sakinlerini geri dönüşümüne yönlendiren Beşiktaş Belediyesi önemli bir projeye daha imza atıyor.

beşiktaş

Beşiktaş Metasaver Project Nedir?

Belediyenin ‘Beşiktaş Metasaver Project’ adını verdiği proje ile metaverse evreni için geri dönüşüm kutuları geliştiriyor. Projenin amacı, atıklar konusuna dikkat çekmek ve temiz bir çevre bilinci oluşturarak farkındalığı sanal ortama taşımak.

“GELECEĞİN DÜNYASINDA DA TEMİZ BİR ÇEVRE İÇİN FARKINDALIK YARATMAYI AMAÇLIYORUZ”

Çevre bilinci oluşturmayı hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Rıza Akpolat şunları söyledi: “Sürdürülebilir bir çevre için şimdiye kadar attığımız adımlara bir yenisini ekledik. Beşiktaş Metasaver Projesi ile metaverse evrenindeki dijital atıklar için geri dönüşüm kutuları tasarladık. Geleceğin dünyasında da temiz bir çevre için farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz.”

Projenin sonraki aşamasında ise enerji tüketimine sebep olan ve çevremize zarar veren gereksiz e-postalar, fotoğraflar ve dosyalar gibi dijital atıklar için çözümler üretmek yer alıyor.

beşiktaş

Beşiktaş Belediyesi resmi web sitesi üzerinden şu açıklamayı yaptı:

‘Çevreye karşı duyarlılığı ve inovatif sürdürülebilirlik çözümleriyle ön plana çıkan belediyemiz, daha yaşanabilir bir çevre için şimdi de metaverse evreninde farkındalık yaratmak amacıyla harekete geçiyor. En son Dönüştür Kazan projesiyle Beşiktaş halkını geri dönüşüme yönlendiren belediyemiz, Beşiktaş Metasaver Project ile metaverse evreni için geri dönüşüm kutuları geliştiriyor. Bu projedeki nihai amacımız; atıklar konusuna dikkat çekmek ve temiz bir çevre bilinci oluşturmak’

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER #GÜNDEM YAZILARIMIZ İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.