//

Berlin Merkezli JUCR, 31.2 Milyon Euro Yatırım Aldı!

JUCR

Berlin merkezli startup JUCR 31,2 milyon euro yatırım aldı. E-mobilite yenilikçileri, Avrupa genelinde gelişmiş elektrikli araç şarj altyapısı sunmayı hedefliyor.

JUCR nedir?

JUCR

Bir elektrikli araca sahip olmak şarj altyapısı eksikliği ile kullanışsız hale gelebilir. Aslında, birçok sürücü, şarj edememe korkusu nedeniyle daha uzun yolculuklar için geleneksel araçları kullanmaya devam ediyor. Bu, hem şarj istasyonlarının eksik olduğu hem de yerleşik ve merkezi bir ödeme modelinin bulunmadığı daha geniş bir sorun. Bu da elektrikli araç hareketinin tam potansiyeline ulaşamadığı ve şimdiye kadar iddia ettiği sürdürülebilirlik vaatlerini yerine getiremediği anlamına geliyor.

JUCR ise bu aşamada ön plana çıkıyor. Richard Birich, Max Grollmann ve Lukas Puls tarafından Berlin’de kurulan şirket, Avrupa genelinde elektrikli araç şarjına erişilebilirliği artırmayı hedefliyor. Şimdi, girişim mobilite dönüşümüne katkısını artıracak yeni bir yatırım desteğine sahip.

Yatırım detayları

JUCR

Vector Venture Capital ve mevcut yatırımcılar 2bX ve German Media Pool (GMPVC) tarafından gerçekleştirilen tohum turunda 6,2 milyon euro yatırım alındı. Bugüne kadar toplanan toplam yatırım yaklaşık 33 milyon euroya ulaştı.

JUCR’nin kurucu ortağı ve CEO’su Richard Birich: “Vizyonumuzu gerçeğe dönüştürmek için Vector Venture Capital gibi güçlü bir ortak bulduğumuz için mutluyuz. Uygun bir yatırımcı bulurken birçok girişim sermayesi fonunun ilgisiyle karşılaştık, ancak Vector’u öncelikle teknik uzmanlığı için seçtik. Mevcut yatırımcıların da bu tura katılmış olmasından gurur duyuyoruz ve bunu son sekiz ayda gerçekleştirdiğimiz kaliteli işin güçlü bir onayı olarak görüyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.