Başarıya Giden 5 Adım

Başarıya Giden Adımlar!

Hayatta karşımıza çıkan engelleri aşmaya çalışırken hepimizin tek arzusu var; o da başarılı olmak… Okulda derslerimizde, işimizde mesleğimizde ya da hayat arkadaşımızı seçerken hepimiz başarılı olmak için çabalıyoruz. Peki ya, her başarı için size temelde 5 adım atmanız gerektiğini söylesem, ne dersiniz? Kulağa gerçek olamayacak kadar iyi bir öneri gibi gelse de bu doğru. Siz de aşağıdaki 5 adımı uygulayarak istediğiniz her alanda başarılı olabilirsiniz.

Başarıya Giden Adım 1: Kendinizle her gün zaman geçirin.

Bu adım, çok basit bir adım gibi görünüyor olabilir. Ama aslında uygulaması en zor adımlardan biridir. Kendinizle vakit geçirmekten kast edilen şey, kendinizle yalnızken sizi iyi hissettiren bir şeyler yapmaktır. Bunu yaparken sadece yaptığınız şeye odaklanmak ise bu adımın en kritik noktası. Örneğin, Youtube’da en sevdiğiniz şarkıyı dinlerken şarkıya eşlik edebilir, en sevdiğiniz şiiri okuyabilir veya çayınızı, kahvenizi içerken bulmaca çözebilirsiniz. Kendinize ayırmanız gereken zamanı da kendiniz belirleyebilirsiniz. İster 10 dakika ister 1 saat olsun istediğiniz bir konuda başarılı olmak istiyorsanız kendinize her gün zaman ayırmalısınız.

Başarıya Giden Adım 2: Başarılı olmak için 5 konu seçin.

Başarıya Giden

Yapmanız gereken şey, hayatınızda hangi konularda başarılı olmak istediğinizi seçmek. Aile kurmak, iş bulmak, çocuklarınıza iyi bir gelecek sağlamak, fit olmak veya iyi bir emeklilik geçirmek gibi 5 temel konu seçebilirsiniz. Bu konuları seçtiğinizde hem başarılı olmak istediğiniz alanlara karar vermiş olacaksınız hem de ister istemez bu alanlarda düşünmeye başlayacaksınız. Beynimiz neyi düşünürsek onu gerçekleştirmeye çalışır. Düşünceleri, bizden gelen istekler olarak algılar. Bu yüzden bu andan sonra beyniniz hayatınızda küçük bir seçim yaparken bile sizi seçtiğiniz konularda başarıya ulaştırmak için elinden geleni yapacak.

Başarıya Giden Adım 3: Plan yapın.

Başarıya Giden

Seçtiğiniz her bir konu için 6 aylık bir plan yapın. Örneğin, konunuz “iyi bir emeklilik geçirmek” olsun. Planınızı her ay gelirinizin bir kısmı ile birikim yaparak tasarlayabilirsiniz.

Başarıya Giden Adım 4: Planlarınızı aşamalara bölün.

Seçtiğiniz 5 konu için yaptığınız planları aşamalara bölün. Bu aşamaların her biri, uygulaması kolay adımlardan oluşmalı. Örneğin; gelirinizin bir kısmı ile birikim yapma planınızı şu şekilde aşamalara bölebilirsiniz.

  1. Gelirinizden yapacağınız birikim miktarını belirlemek
  2. Harcamaları kısıtlamak
  3. Ek bir gelir alanı oluşturmak
  4. Bankada birikim hesabı açmak
  5. Birikim ve kazançlarınızı her ay birikim hesabına aktarmak

Başarıya Giden Adım 5: Kendinize başarılı bir örnek seçin.

Başarıya Giden

Başarılı bulduğunuz ve hayran olduğunuz bir insanı kendinize model seçerek onun çalışmalarını ve stratejilerini kendinize örnek alın. Onun başarılarını taklit edin. Başarınızı, kendinize örnek seçtiğiniz bu insanı taklit ederek artırın. Seçeceğiniz bu örnek insan, herkes tarafından tanınan ünlü biri olabileceği gibi, bir arkadaşınız, komşunuz, iş yerindeki finans müdürünüz gibi sadece sizin çevrenizden biri de olabilir.

İlginizi Çekebilecek Yazılarımız 

2021 Yenilenebilir Enerji

Genç Başarı Eğitim Vakfı ve MetLife Türkiye iş birliğinde düzenlenen “JA StartUp 2021 Türkiye”nin Kazananları Belli Oldu!

Evan Spiegel, Snapchat’i Kuran Adam

Instagram Hesabımız

Twitter Hesabımız

Linkedln Hesabımız

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.