/

Barış Özcan Kimdir?

Barış Özcan Kimdir?
Barış Özcan Kimdir?

Barış Özcan, 23 Temmuz 1974 tarihinde İstanbul’un Kuzguncuk ilçesinde dünyaya gelmiştir.
Bugün itibariyle 48 yaşındadır. Evli ve bir çocuk babasıdır. Ailesiyle birlikte şirketinin ofislerinden bir tanesinin bulunduğu New York şehrinde yaşamaktadır. Barış Özcan Marmara Üniversitesi Hukuk bölümünden mezun olmuştur. Abak.us’de kreatif medya başkanlığı ve 6 yıl boyunca Adobe programlarının satış müdürlüğünü yapmıştır. Geçmişte Adobe, Apple ve Linkedln gibi büyük firmalarda danışmanlık yapan Barış Özcan bunların yanı sıra hikaye anlatıcılığı, TedX konuşmacılığı, danışmanlık, satış gibi konularda deneyimli birisidir. Son zamanlarda da bilim ve kişisel gelişim gibi alanlarda yaptığı içerikler sayesinde sosyal medyada tanınmakta ve birçok farklı kesime hitap edebilmektedir. Tüm bunların yanında ulusal uzay dairesi NASA 2019’da uzaya fırlatacağı roket için Barış Özcan’ a özel bir davetiye göndermiştir.

Barış Özcan ve oğlu Suphi
Barış Özcan ve oğlu Suphi

Youtube Kariyeri

Barış Özcan, 7 Ocak 2007 de Youtube hesabını açmıştır. İlk videosunu ise 20 kasım 2010 da atmıştır. 12 yıldan beridir aktif olarak Youtube’ da özgün ve kaliteli videolar üretmektedir. Videolarında yalın bir anlatım kullanmaktadır ve konuyla ilgisi olmayan insanlara bile sesini duyurabilmektedir. Güncel olarak 6.06 milyon aboneye sahip olan ve 721,483,285 izlenmeye ulaşan Barış Özcan’ın takipçisinin çoğunluğu Türklerden oluşmaktadır. Genelde onu bir sade beyaz veya siyah tişörtle kamera karşısında görebilmekteyiz.
Kendini storyteller yani hikaye anlatıcısı olarak tanımlamaktadır. Hikaye anlatıcılığı; herhangi bir konuyu karşınızdaki insanlara aktarırken gerçeği öykü ile harmanlayıp sunma tekniğidir. YouTube’un dünya çapında seçtiği 12 değişim elçisinden biri oldu. #CreatorsforChange adlı bu program için uluslararası projeler üretiyor. Bunlardan bir web dizisi ve kısa filmi olan Scarecrow – Korkuluk toplamda 2 milyon kez izlendi.

Dünya yuvarlak değildir!, yabancı dil öğrenmenin hılzı yolu:Ko- Ko Tekniği, Kim ulan* bu Elon Musk gibi ünlü videoları ile çeşitli konularda izleyicisine ilk dinlemesinde bile birçok eşsiz bilgiyi kolay bir şekilde iletebilmektedir.

Son zamanlarda DLive gibi sosyal medya platformlarında roket fırlatma yayınlarıyla ünlenmiştir. Bu yayınlar en az 2-3 saat sürmektedir ve Barış Özcan’ın anlatım tekniğiyle, bu alanda ilgisi olmayan birisine karşı bile merak uyandırmaktadır.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi çekebilecek diğer #Başarı hikayeleri yazılarımız İçin tıklayınız.

Eray Avcı

Kendimi arıyorum, yoldayım, tadını çıkarıyorum

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.