Arianna Huffington, 36 Yayıncı Tarafından Reddedilmesine Rağmen Yılmayan Kadın

Arianna Huffington’un Erken Yaşamı

Arianna Huffington, 1950 yılının 15 Temmuz gününde Athens, Yunanistan’da dünyaya gözlerini açtı. 6 yaşında Birleşik Krallık’a taşındı ve Cambridge Birliği’nin ilk yabancı ve üçüncü kadın başkanı olduğu Girton College, Cambridge’de ekonomi bölümünü okudu.

1970’lerde, Bernard Levin isimli bir adam ile sevgiliydi. Aynı yıl desteğini hiç esirgemeyen Levin’in editoryal yardımı ile İkili BBC için dünyanın dört bir yanındaki müzik festivallerine gitti. 1971’de Huffington, Bernard Levin ile birlikte Face the Music’in bir baskısında yer aldı. Arianna Huffington Levin hakkında, “O sadece hayatımın büyük aşkı değildi, bir yazar olarak bir akıl hocası ve bir düşünür olarak bir rol modeliydi.” cümlelerini kullandı.

1973’te Huffington, genel olarak Kadın Kurtuluş hareketine ve özel olarak Germaine Greer’in 1970 tarihli The Female Eunuch’una saldıran “The Female Woman” adlı bir kitap yazdı. İkinci kitabını yazdıktan sonra yayınlamak istediğinde 36 yayıncı tarafından reddedilen Huffington yılmadan devam etti.

Festivalleri gezerken yazları Fransa’daki üç yıldızlı restoranları koruyarak geçirdiler. Arianna Huffington 30 yaşındayken ona derinden aşıktı ve çocuk sahibi olmayı çok istiyordu. Levin asla evlenmek ya da çocuk sahibi olmak istemedi. Huffington, ayrılmak zorunda olduğu sonucuna vardı ve 1980’de aşkından vazgeçerek New York’a taşındı.

Mart ile Nisan 1980 arasında Arianna Huffington, Bob Langley’e BBC1’ın gece yarısı sohbet ve eğlence programı olan Saturday Night at the Mill’in yardımcı sunucusu olarak çalışmaya başladı. Daha sonra anlaşamadığı için prıogramdan atıldı. Programdan atılmadan önce sadece 5 bölüm sundu.

The Huffington Post’un Hikayesi

2005’te Huffington, Andrew Breitbart, Kenneth Lerer ve Jonah Peretti ile birlikte The Huffington Post‘u (şimdiki adıyla HuffPost) kurdu. 9 Mayıs 2005’te bir yorum kaynağı, blog ve Drudge Report gibi haber toplayıcılara bir alternatif olarak başlatıldı. Site, tarihsel olarak hem ücretli personel yazarların, gazetecilerin hem de ücretsiz blog yazarlarının çalışmalarını yayınladı.

Huffington Post kısa sürede ayda 3 milyon ziyaretçi çeken bir haber sitesi olmayı başardı.

2011 yılının haziran ayında 35.6 milyon ziyaretçi ile New York Times’ı bile geride bıraktı.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Başarı Hikayeleri

Evan Spiegel, Snapchat’i Kuran Adam

Michael Jordan, İlham Veren Başarı Hikayesi

Changpeng Zhao, Başarı Hikayesi ve 2017’de Başlayan Binance’in Zaman Yolculuğu

John Hanke, Pokemon Go Oyununu Yaratan Adam

Sabiha Gökçen, Göklerin Kızı’nın İlham Veren Başarı Hikayesi

Joy Mangano’nun Mucize Paspası

Serra Taş

Müzikten, spordan ve gezmekten keyif alan bir üniversite öğrencisiyim. Her gün yeni bilgiler keşfedip bu bilgileri paylaşmak, farkındalık yaratmak, insanların hayatlarına biraz olsun iyi bir şekilde dokunabilmek ise beni ben yapan motive kaynaklarım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.