APPLE USB C GİRİŞLİ CİHAZLARINI ARTIRIYOR

Apple Lightning girişlerine veda ediyor
Apple Lightning girişlerine veda ediyor

 Apple, her zaman kendi yolunu kendi çizen markalardan birisi olmuştur. Şirket birçok ürününde USB-C girişi yerine Lightning kullanıyordu. Lightning girişi birçok özelliğiyle ön plana çıkıyordu:

  • Çok küçük olması,
  • Kabloyu hangi yönde taktığınızı algılayabilmesi,
  • Oldukça pahalı olması,
  • Thunderbolt kadar hızlı olmaması, (USB 2.0’ı temel almasından dolayı)
Lightning
LIGHTNING-USBC

USB-C’nin en büyük avantajıysa, daha hızlı şarj ve veri aktarımını desteklemesi. Ayrıca, endüstri standardı olduğu için, tüm cihazlarınız için aynı şarj cihazını kullanabileceğiniz ve e-atıktan tasarruf edebileceğiniz anlamına da gelir.

Avrupa Birliği Eylül 2021’de kabul ettiği bir yasayla üreticilere Aralık 2024’e kadar USB-C’ye geçme zorunluluğu getirdiği için, iPad ve bazı MacBook‘larda bazı ürünlerini önceden USB-C girişini uygulamış olsa da bazı modellerini ısrarla Lightning’de tutan teknoloji devi hızlı bir güncelleme serisiyle ürünlerini bizlerle buluşturmaya devam ediyor.

Apple
Apple

Bazı kullanıcılar, Apple Lightning-USB C girişi kablolarından da gelir elde ettiği için şirketin Lightning konusunda yıllardır bu kadar ısrarcı olduğunu da belirtiyorlar.

12 Eylül tarihinde tanıtılacak iPhone 15 ailesiyle beraber USB-C portuna sahip AirPods Pro şarj kutusu da bekleniyor.

Avrupa Birliği’nin kuralı tüm “küçük ve orta boyutlu taşınabilir elektronik cihazları” kapsıyor.

Bunlar arasında cep telefonları, tabletler, e-kitap okuyucuları, fare ve klavyeler, GPS cihazları, kulaklıklar, dijital kameralar, elde oynanan oyun konsolları, taşınabilir hoparlörler yer alıyor. Avrupa Birliği’ne göre bu adımlar, tüketicilerin her yıl 250 milyon euroluk gereksiz şarj cihazı alışverişinin önüne geçecek ve yılda 11 bin tondan fazla elektronik çöpü oluşmasını engelleyecek.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Sena Yıldırım

22, öğrenci hemşire’3, girişimcilik dünyasıyla büyülenmekle meşgul. Dijital pazarlama, girişimcilik ve yaratıcı marka kurma hikayeleriyle ilgileniyor. Özgün, tutkulu, meraklı bir dünya anlayışına sahip.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.