/

Apollo IoT, 675 bin dolar tohum yatırım aldı!

Türkiye’nin ilk ve tek yapay zekâ destekli, bulut tabanlı B2B Saas enerji izleme platformu Apollo IoT büyümeye devam ediyor.

Firma, Haziran ayında yapılan Tohum yatırım turunda 13.500.000 $ değerleme üzerinden 675.000 $ yatırım alarak, sektördeki başarısını taçlandırdı.

Dijitalleşen dünyada küresel sınırların kalktığı ve rekabetin üst seviyeye ulaştığı günümüzde, başarısını ekibinin zorluklara karşı mücadele eden ruhuna bağlayan Kurucu ve CEO Ezgi Hasvatan Gavas turu şöyle açıklıyor:

“Enerji bugün her zamankinden daha kritik bir konu. Küresel Ayak İzi Ağı, 2023 yılına ait doğal kaynakların 2 Ağustos itibarıyla, 214 günde tükendiğini açıkladı. Dünya, bir yıllık doğal kaynağını 214 günde tüketti; Türkiye’nin ise iki dünya kadar harcadığı açıklandı. Yani artık gelecek yılın kaynaklarını kullanıyoruz. Bu nedenle enerji kaynaklarını doğru kullanmak, tüketimleri doğru hesaplamak yani Apollo deyişiyle KONTROL- OPTİMİZASYON -TAHMİNLEME her zamankinden daha önemli. Bu nedenle enerji dünyasının ihtiyaçlarını karşılayan ve aynı zamanda operasyonel verim sağlamak için Apollo IoT hayata geçti. Çok başarılı bir yatırım turu geçirdik. Dünyanın ve enerji piyasasının temel ihtiyaçlarına yönelik bir hizmet sunmak hepimizi mutlu ediyor. Sırada global ihtiyaçlara yanıt verme hayalimiz var.”

Aldıkları son tohum yatırımı pazardaki hızlarını arttırmak ve globalleşme projeleri için kullanacaklarını da belirten Gavas, sundukları çözümlerin Türkiye pazarında rakibi olmadığına da vurgu yapıyor.

Apollo IoT mevcutta 300’ü aşkın ve alanında birer lider marka olan müşterilerine sunduğu portal aracılığıyla enerji ve hammadde gibi kaynaklarını anlık olarak izleme imkanı sunarken, aynı zamanda fatura kontrol, optimizasyon, tahminleme yaparak maliyet avantajı elde etmelerini de sağlıyor. Aktif satışa 2022 yılında Haziran ayında başlayan ekip, bir yıldan fazla zamandır, hiçbir yatırım olmadan pazarda büyümeye devam ediyor. B2BSaas çözümleriyle her sektöre maliyet avantajı sağlarken, aynı zamanda dünyada sürdürülebilir uygulamaların benimsenmesine de öncülük ediyor.

Arçelik, Anemon Otelleri, Hitachi, Mutlu Akü, Sürat Kargo, Medicana, Carrefour  gibi farklı sektörlerden lider markaları müşteri portföyünde bulundurmaktan gurur duyan Apollo IoT, tüm tesisler için 360 derece enerji yönetim imkanı sunuyor. Aynı zamanda karbon salınımı, enerji tüketimini azaltmak gibi sürdürülebilirlik odaklı katkı da sağlayan yazılım, gün geçtikçe büyümeye devam ediyor.  Türkiye ve Avrupa’da bir ilk olan energy benchmarking kavramını da portalda uygulayan Apollo IoT, tesislere kullanıcı dostu arayüzüyle de multidisipliner çalışma alanı yaratıyor!

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İsmail Karaçengel

Bahçeşehir Üniversitesi Yeni Medya
Girişim Haberleri Kurucusu

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.