/

Amazon Metro Goldwyn Mayer’ı 8.45 Milyar Dolara Satın Alacak!

Amazon şirketinin (Amozon şirketinin nasıl kurulduğunu ve Jeff Bezos’un ilham veren yaşam hikayesini merak ediyorsanız Jeff Bezos, 113 Milyar Dolarlık Servetiyle Dünyanın En Zengin Adamı yazımıza göz atabilirsiniz.) Metro Goldwyn Mayer’ı satın alacağına dair çıkan söylentiler doğrulandı. Bu iddia doğrulanır doğrulanmaz geçen hafta 9 milyar dolar olarak bilinen bu satın almanın (Amazon’dan 9 Milyarlık Dev Satın Alma) gerçek miktarı da açıklandı. Amazon Metro Goldwyn Mayer’ı 8.45 Milyar Dolara Satın Alacak!

Metro Goldwyn Mayer ve Amazon Stüdyoları Birleşiyor!

Bu dönüm noktası olan anlaşma, Hollywood’un neredeyse en çok ödül alan film yapım şirketlerinden Metro Goldwyn Mayer’ı ve Amazon Stüdyoları’nı birşeştirecek. 180’den fazla Akademi ödülü ve 100 Emmy Ödülü kazanan Metro Goldwyn Mayer Amazon Stüdyoları’na getirisinin çok fazla olacağı gözle görülür bir gerçek. Aynı şekilde bir dünya devi e- ticaret şirketi Amazon’un da Metro Goldwyn Mayer’a katacakları sonsuz.

Prime Video ve Amazon Stüdyoları Kıdemli Başkan Yardımcısı Mike Hopkins basın açıklamasında, “Bu anlaşmanın arkasındaki gerçek finansal değer, MGM’in yetenekli ekibiyle birlikte yeniden tasarlamayı ve geliştirmeyi planladığımız derin katalogdaki IP hazinesidir” dedi ve “Çok heyecan verici ve yüksek kaliteli hikaye anlatımı için pek çok fırsat sunuyor.” diye ekledi.

Amazon şirketi bu satın almanın faydalarından bahsederken, bu birleşmede izleyicilerin Metro Goldwyn Mayer’da bulunan mevcut başlıklara olan erişimin artacağını bunun yanı sıra Metro Goldwyn Mayer’ın mirasını ve film kataloğunu korumaya yardımcı olacağını söyledi.

Şirket, “Bu satın alma yoluyla, Amazon MGM’i en iyi yaptıkları şeyi yapmaya devam etme yetkisi verecek: harika hikaye anlatımı” dedi.

Amazon şirketinin MGM’i satın alması şu ana kadar gerçekleştirdiği satın alımlardan en büyük miktarlı ikinci satın alımı oldu. Şirketin gerçekleştirdiği en büyük satın alım ise 2017 yılında gerçekleşen 13.7 Milyar Dolara Whole Foods’u satın almasıydı.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Avustralya’da Nasıl? Marc Raaz Anlattı!

13 Soruda Mustafa Çalışkan ve Proje Gezgini

Elon Musk Yine ve Yine Dogecoin Hakkında Tweet Attı

Google İlk Fiziksel Perakende Mağazasını Kurmaya Hazırlanıyor!

Bosna Hersek’te Nasıl ? Edin Halilovic Anlattı!

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.