/

Amazon, Yenilenen Alışveriş Deneyimiyle Google ve Pinterest’e Meydan Okuyor

Amazon

Amazon, mobil cihazlarda alışveriş deneyimini yeniden şekillendiren bir dizi yeni özellik duyurdu. Bu yenilikler, Google ve Pinterest gibi diğer ürün arama motorlarına meydan okur nitelikte. Amazon, bu güncellemeleri doğrudan kendi uygulaması içinde sunarak, müşterilere daha fazla seçenek ve rahatlık sunmayı hedefliyor.

Bu yeni özelliklerin ilki, görsel ve metin tabanlı çoklu aramaya olanak tanıyan bir özellik. Artık kullanıcılar, ürünleri hem fotoğraf hem de metinle arayabilecekler. Bu özellik, Google’ın geçen yıl başlattığı çoklu arama özelliğine benzer bir niteliğe sahip.

Ayrıca Amazon, artırılmış gerçeklik (AR) özelliğini de genişletiyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, mobilya ve dekorasyon ürünlerini kendi mekanlarında sanal olarak görmek için AR teknolojisinden faydalanabilecekler. Kullanıcılar, nesneleri bir yüzeyden diğerine taşırken AR aracını kullanarak ürünlerin nasıl uyum sağladığını görebilecekler.

Amazon

Amazon‘un sunduğu bir diğer yeni özellik ise “Amazon’da Bul” aracı. Bu özellik ile kullanıcılar internet üzerinde gezinirken, sosyal medyada dolaşırken veya e-postalarını kontrol ederken hoşlarına giden bir ürünü görüntülediklerinde, bunu Amazon Alışveriş uygulamasıyla paylaşabilecekler.

Geliştirdiği yeni özelliklerle Amazon, kullanıcıların alışveriş yaparken diğer arama motorlarına ihtiyaç duymadan tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir platform olma yolunda önemli adımlar atıyor. Bu yenilikler ile şirket, uzun zamandır görsel arama konusunda lider olan Google ve Pinterest’e rakip olma yolunda ilerliyor.

Amazon, bu yeni özellikleri müşteri davranışlarını etkileyerek ve daha fazla aramayı kendi platformuna çekerek kullanıcı deneyimini geliştirmeyi amaçlıyor.

WordPress İçerikleri Fediverse Üzerinden Takip Edilebilecek” içeriğimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.