//

2308 Metrelik El Capitan’ı Ekipmansız Tırmanan Tek Kişi: Alex Honnold

alex honnold

Alex Honnold 17 Ağustos 1985 yılında doğdu. Yosemite Ulusal Parkı’ndaki 2308 metre yüksekliğindeki  El-Capitan’a free solo -ekipmansız- tekniğiyle tırmanan ilk ve tek insandır. Aynı zamanda David Robets ile beraber “Alone on the Wall” kitabını yazmış ve “Free Solo” belgeselinde hikayesi anlatılmıştır.

Tırmanma serüvenine neredeyse 10 yaşlarında başlayan Alex Honnold, ulusal ve uluslararası tırmanma şampiyonalarına katılmaya başladı.

Çocukken kötü bir tırmanıcı değildim ama hiç iyi bir tırmanıcı da olmamıştım. Benden çok daha güçlü olan tırmanıcı çocuklar vardı. Bu sanki onların doğal bir yeteneğiydi ama ben öyle değildim. Ben sadece tırmanmayı sevdim. O zamandan beri tırmanıyorum. Bu yüzden de iyi bir seviyeye geldim ama hiç yetenekli olmadım.

Alex Honnold

alex honnold

Alex Honnold’ın El Capitan Macerası

Alex Honnold, 2011 yılında El Capitan’a tırmanma çalışmalarına başladı. İnanılmaz bu deneyime arkadaşları ile ve koruma ekipmanlarını kullanarak başladı. 2010 yılında alınmış bir rekor vardı (2 saat 36 dakika 45 saniye). Alex ve arkadaşı bu rekoru 45 saniye ile kaçırmıştı. Ancak bu arkadaşlar rekoru 2012 yılında 2 saat 23 dakika 51 saniye ile kırmayı başardılar.

3 Haziran 2017’de Alex Honnold, El Capitan’a ilk solo tırmanışını gerçekleştirdi ve 3 saat 56 dakikada tamamladı. Şu ana kadarki en büyük atletik başarılardan biri sayılan bu tırmanış Free Solo belgeseline konu oldu. Ve bu belgesel de En İyi Belgesel Film Akademi Ödülü’nü aldı.

 

El Capitan’ı Özel Kılan Nedir?

El Capitan, İspanyolca bir kelimedir ve Türkçe’de kaptan anlamlarına gelir. Yosemite Vadisi’nin kuzeyinde yer alan bir kaya oluşumudur. 2.308 m yüksekliğinde olan bu kaya, tırmanıcılar için oldukça popülerdir. Ne yazık ki popüler olan bu rotayı tırmanmaya çalışırken birçok can kayıpları da olmuştur.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.