ADPList 1.3 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

ADPList Kullanımı 

Mentorlar, kendilerine uygun zaman dilimlerinde mentileri ile görüşmek için online toplantı saatti ayarlar. Mentiler kendilerine uygun oturumları seçmesi ve planlaması için  sisteme üye olurlar. Her oturumdan sonra geri bildirim ve derecelendirme ile birlikte platform içinde görüntülü görüşmeler yapılır. Platform, bire bir mentorluğun ötesinde, küçük grup mentorluğu, belediye binası tarzı görüşmeler ve diğer formatları da sunuyor.

Küresel Covid-19 krizinin zirvesinde, ürün tasarımcısı ve teknoloji sektörü girişimcisi Felix Lee, dünyanın dört bir yanındaki tasarımcı meslektaşlarının beklentilerinden korkuyordu; bugün, tasarımcıların birbirlerini desteklemelerine yardımcı olmak için başlattığı platform, küresel mentorluk hizmetlerini geliştirmeye devam ederken 1,3 milyon dolarlık bir fon toplama turunu başlatıyor.

ADPList Ne zaman Kuruldu? 

ADPList pandemi döneminde hayata geçti. Geçen yılki lansmanında, Lee ve kurucu ortak James Baduor, dünyanın dört bir yanındaki yetenekli insanlar kendilerini işsiz buldukları için tasarım topluluğunu desteklemek için bir şeyler yapmak istediler. Başlangıçta fikirleri, Covid-19 krizi sırasında mücadele eden tasarımcı arkadaşlarına destek ve tavsiye sunmaya hazırlanan kişilerin bir listesini oluşturmaktı.

ADPList

Ancak çok hızlı bir şekilde Lee ve Baduor, oluşturdukları elektronik tablodaki bir sekmenin diğerlerinden çok daha fazla ilgi gördüğünü fark ettiler. Çoğu zaman, listelerine erişen tasarımcılar mentorluk hizmetleri arıyorlardı. Ve oradan ikili, fikirlerini kalıcı bir işe dönüştürmek için bir fırsat gördü – Amazing Design People List veya kısaca ADPList.

 

Tasarımcılar için akran desteği sağlama, kariyer fırsatlarını paylaşma ve mentorluk sunma aracı olarak başlayan bugün, organik olarak ayda 5.000’den fazla rezerve edilmiş oturum sağlayan 2.500 mentorun yer aldığı bir platforma dönüştü. Destek için yaklaşık 20.500 menti kaydoldu.

 

ADPList

ADPList, tasarım endüstrisinde başkalarına zamanlarını ve bilgeliklerini sağlamak için kaydolan küresel bir danışman ağına anında, tek tıklamayla erişim sağlar. Hizmetin çevrimiçi doğası, coğrafyanın engel olmadığı anlamına gelir – tasarımcılar dünyanın herhangi bir yerindeki danışmanlardan tavsiye alabilir. Spotify, Apple, Twitter, LinkedIn, Nike, Netflix, Twitch ve Coinbase gibi şirketlerde çalışan mentorlar şimdiden katılmak için kaydoldu.

ADPList 1.3 M Dolarlık Yatırım Aldı!

ADPList

Artık ADPList’in kurucuları platformu bir sonraki seviyeye taşımaya, iş modellerini oluşturmaya ve hizmeti ticarileştirmeye hazırlar – ayrıca platformu tasarım topluluğunun ötesinde diğer mesleklere genişletme potansiyeli görüyorlar. Lee ve Baduor, Sequoia Capital India tarafından Hindistan ve Güneydoğu Asya’daki yeni başlayanlar için yürütülen hızlı bir genişleme programı olan Surge’den 1.3 milyon dolarlık destekle ilk dış finansmanlarını sağladılar.

Lee altın bir fırsat görüyor. “Şu anda, sınır ötesi mentorluğu kolaylaştıran veya farklı becerilere sahip ve farklı seviyelerde küresel bir mentor ağı sunan ortak bir platform yok” diyor. “Mevcut yaratıcı ekonomide insanlar paylaşmaya, desteklemeye ve başkalarına öğretmeye hevesli.”

 

ADPList sitesi için tıklayın!

Instagram Hesabımız

Twitter Hesabımız

Linkedln Hesabımız

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.