/

Clubhouse İle Sosyal Medyada Yeni Bir Dönem Başlıyor

Sosyal medya çağında yaşayan bizler için, yeni platformlarla tanışmak farklı gelmiyordu. Ancak Clubhouse’u diğerlerinden ayırmamız gerek. Ayırmamızın en temel nedeni ise özel davetiye ile giriş hakkına sahip olmak. Clubhouse’u yakından incelemeye ne dersiniz …
Clubhouse Nedir?

Clubhouse kullanımı açısından sesli sohbet uygulamasıdır. Ve bu uygulamaya özel davetiye ile giriş yapabilirsiniz. Uygulama sayesinde yeni insanlarla tanışarak, istediğiniz konu hakkında el kaldırarak fikrinizi beyan edebiliyorsunuz. Belki de en güzel yanlarından biri bu, gürültü kirliliğini önleyerek fikirlerini sakince ve sırayla söyleyebiliyorsunuz, bu dönem için ne kadar zor bir şey bu. Ayrıca karantina dönemiyle 1 sene içinde Podcast’lere büyük bir ilgi oluştu. Belki Clubhouse ile Podcast’lere olan ilginizi artabilir ve bu alanda çalışmalar yapabilirsiniz.

Ancak uygulamanın görülen tek dezavantajı sadece IOS kullanan kişilerin davetiyeleriyle giriş yapabiliyor olmaları. Tabii bu dezavantaj gibi görünse de yatırımcılar bunu bir gizem olarak düşünüyor. Ve 5 bin kullanıcıya sahip olmasına rağmen şu an Forbes’a göre 100 Milyon dolar borsa değeri mevcut. Yeni bir mecra ve kısıtlı kullanıcıya sahip bir uygulama için büyük bir başarı. Bu borsa değeri başarının ardından geçtiğimiz günlerde Greylock’tan seri b yatırımı olarak 25 Milyon dolar aldı. Bu kadar kısa zamanda bu yatırımlara sahip olduğu için ilerleyen günlerde Clubhouse ile ilgili çok daha fazla haber duyacağız gibi duruyor. Bu yüzden Girişim Haberlerini takip etmeyi unutmayın.

Clubhouse Nasıl Kullanılır?

Tabii ki indirilmesi için ilk gerekli olan şey davetiye. Davetiyeniz ile uygulamayı indirdikten sonra telefon numaranız ile bir SMS doğrulmasından geçiyorsunuz. Ardından sisteme giriş yaparak, kullanıcı adınıza karar veriyorsunuz. Clubhouse ile ilgili önemli bir nokta, uygulamada kullanıcı adınız ile aktif olmuyorsunuz. İsim soy isminiz ile platformda diğer kullanıcılar ile konuşabilirsiniz. Çünkü site için gerçeklik çok önemli.

Kaydınızı oluşturduktan sonra, konuşma başlatmak için karşınızda üç seçenek bulunacaktır. Bunlar; herkesin katılımına açık Open Room, sadece takip ettikleriniz ile konuşabileceğiniz Social Room ve dışarıdan kimsenin katılamayacağı Closed Room.

Diğer güzel bir özellik ise Closed Room harici odalarda ‘’Konu Ekle’’ kısmından katılımcılara konu hakkında bilgi verebilirsiniz. Bu sayede konuşmalarda bir ahenk oluşacaktır.  Belki de uygulamayı kullanmak için bile bu yeterli sebep olur.  Uygulamaya olan talep o kadar yoğun ki, davetiyeleri karaborsa üzerinden yüksek fiyatlarla satanları görebilirsiniz.

 

Girişim Haberleri ailesi olarak Clubhouse uygulamasını çok sevdik ve işlevli bulduk. İlgi alanlarına göre seçim yapabiliyoruz ve davetiyeler belli olduğu için diğer uygulamalara göre çok daha güvenli bir ortam oluşuyor. Umarız davetiye bulabilirsiniz. Şimdiden yeni sosyal medya dünyasında iyi eğlenceler…

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.