//

Viyana Merkezli Orderlion, 4 Milyon Euro Yatırım Aldı!

Orderlion

Orderlioni, 4 milyon euroluk yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Orderlion

Küresel gıda tedarik zinciri birçok farklı oyuncuya dayanan ve birçok farklı koşuldan etkilenen, sonuç olarak yönetilmesi oldukça karmaşık bir sistemdir. Küresel tedarik zincirinde inovasyon genellikle toptancıları ve tedarikçileri işletmelere bağlayan pazar yeri modellerinin geliştirilmesi yoluyla görülmüştür, ancak bu aslında tedarik zinciri sürecinin hızını ve verimliliğini artırmamaktadır. Bu durumu düzeltmeyi amaçlayan SaaS girişimi Orderlion, gıda ve içecek B2B pazarını geliştiren platformu için 4 milyon Euro’luk bir yatırım aldı.

Orderlion Kurucu Ortağı ve CEO’su Stefan Strohmer ise şu açıklamarı yaptı: “Ek fiyat baskısı ve iç süreçlerini optimize etme ihtiyacı göz önüne alındığında, restoranlar daha verimli ve kullanımı kolay sipariş seçenekleri için tedarikçilerine ve toptancılarına yöneliyor. Tedarikçiler için bu geçişi yapmak zor olmuştur, çünkü genellikle piyasada bulunan genel bir çözümü alıp kendi işlerine uyarlayacak kaynaklara, zamana veya teknik uzmanlığa sahip değillerdir. Çözümümüzle bu büyük sektöre süreçlerini dijitalleştirmenin kolay bir yolunu sunarak müşterilerimizin daha fazla personel istihdam etmek zorunda kalmadan operasyonlarını önemli ölçüde iyileştirmelerini sağlıyoruz.”

Yatırım detayları

Orderlion

4 milyon euroluk A Serisi öncesi yatırım turu, önde gelen gıda girişimcileri ve endüstri oyuncuları tarafından desteklenen, yiyecek ve içecek (F&B) sektöründeki yenilikçileri destekleme konusunda uzmanlaşmış bir restoran teknolojisi yatırım şirketi tarafından yönetildi.

Bu finansman turundaki diğer yatırımcılar arasında Rockstart, seed + speed Ventures, tecnet ve Gateway Ventures gibi VC firmaları yer aldı. Şirketin CEO’su Stefan Strohmer ise: “Küresel gıda tedarik zincirini daha sürdürülebilir ve ölçeklenebilir hale getirme yolumuzda bize katılan önemli sektör uzmanlığına sahip yatırımcılar tarafından desteklenmekten mutluluk duyuyoruz. Bu durum, şu anda içinde bulunduğumuz gibi zorlu ekonomik dönemlerde bile, üstlendiğimiz misyonun önemini daha da vurgulamaktadır.” sözlerinin altını çizdi.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.