/

E-Ticaret Pazarı 25 Milyar Dolara Ulaşacak

2025 yılına kadar e-ticaretin konuşulanı B2B e-ticaret olacak

Günümüzde hızla artan dijitalleşme, beraberinde e-ticaretin yükselişini sağladı. Bu durum B2B e-ticaretin de fazlasıyla önem kazanmasına sebep oldu. Çevrimiçi satın alımların yüzde 75’i B2B satın alımlarından oluşurken, 2025 yılına kadar küresel e-ticaret pazarının 25 milyar dolara ulaşması bekleniyor. DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, B2B pazarlamanın geleceğinin oldukça parlak göründüğünü vurgulayarak, “Çünkü şimdiden çevrimiçi satın alımların yüzde 75 gibi büyük bir oranı, B2B satın alımlarından oluşuyor. 2020 yılında Meticulous Research’ın yaptığı bir araştırmaya göre, 2025 yılına kadar küresel e-ticaret pazarının 25 milyar dolara ulaşması bekleniyor. B2B e-ticaretin yükselişi, B2B işletmelerinin, B2C e-ticaret sitelerinin kalitesini yakalamaya başlamalarıyla hız kazandı. B2B e-ticaret belli bir oranda büyüme yaşadı. Siteler belli bir seviyeye zaten geldiler. Elbette bu bir akımla gerçekleşti. B2B e-ticaret adımlarını doğru uygularsanız bir sonraki akıma rakiplerinize karşı çok önde girmiş olursunuz” dedi.

Türkiye’nin en gelişmiş bulut ERP programı ve muhasebe yazılımı DİA’nın işletmelere ürünleriyle çok büyük destek ve tasarruf sağladığının da altını çizen Onay, “B2B e-ticaret sitenizde, tutarlı bir şekilde uygulandığında, zaman içinde başarıya ulaştıracak stratejiler vardır. Markanıza özel bir blog oluşturmak, kaliteli backlinkler almak, URL optimizasyonu yapmak, site hızınızı artırmak, takip edebileceğiniz hedefleri belirlemek bu stratejilerden bazılarıdır “ şeklinde konuştu. Onay, B2B e-ticareti güçlendirecek diğer stratejileri de şöyle sıraladı:

– Müşterilerle sürekli iletişim

– Kullanıcı deneyimi

– Mobil optimizasyon

– Referansların kullanımı

– Doğru e-ticaret platformu tercihi

Onay son olarak, e-ticaretin geleneksel pazardan çok daha hızlı büyüdüğünü ve işletmelerin bu büyümeye hızlıca dijitalleşerek ayak uydurması gerektiğinin altını çizdi.

DİA Yazılım AŞ: 2004 Yılında KOSGEB Teknoloji Geliştirme Desteği ile ODTÜ Teknokent’te kuruldu. Ticari yönetim sistemi olarak her sektörden KOBİ’nin iş yönetim süreçlerini kontrol ve takip etmelerini sağlayan, birbirine entegre çalışan ticari yazılımlar için çalışmaktadır. TÜBİTAK ve Avrupa Birliği destekli uluslararası Ar-Ge projelerinde yer alarak sürekli Ar-Ge yeteneğini geliştirmektedir. Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) yazılımı olarak, muhasebeden üretime, stok-depo yönetiminden diğer tüm satış ve satın alma süreçlerine kurumların iş süreçlerine verimlilik ve hız katmayı amaçlayarak yola çıkmıştır. Tamamen DİA Yazılım AŞ. tarafından geliştirilmiş özel bir altyapı üzerinde ve bulut teknolojisi ile çalışan DİA, SaaS (Software As A Service – Hizmet Olarak Yazılım) modeliyle pazarlanmakta ve KOBİ’lerin maliyetlerini düşürmekte, verimliliklerini artırmaktadır.

*Bültenden düzenlenmiştir.

 

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.