Başarısız Olmanızın 6 Kaçınılmaz Nedeni

Herkes başarılı olmak ister, ancak çok az insan neden tekrar tekrar başarısız olduklarını anlar. Hayatınızda başarmak isteyip de yapamadığınız bir şeyi düşünün. Derinlerde hep istediğiniz bir şeyi. Belki de bunun üstesinden gelemediniz, adım atmak için çok çekingensiniz ya da bir şans verdiniz ve yıkıcı bir şekilde başarısız oldunuz. Hayatınızın o büyük başarısızlığını zihninizde canlandırın. Belki de şu anda bu başarısızlığın tam ortasındasınız. Söylemeye gerek yok, hepimiz bazen çok büyük batırıyoruz, her şey elimize yüzümüze bulaşıyor. Elbette, bazılarımız başa çıkma konusunda diğerlerinden daha iyiyiz.

başarısız

Bazı insanların ilişki sorunları vardır, bazılarının para sorunları vardır, bazılarının kaygı sorunları vardır vs. Ama bu insanların çoğunluğundaki en büyük sorunlar ilişkilere, paraya, güvene ya da herhangi bir şeyden dolayı değil.

Muhtemelen, hayatınızın bir alanındaki derin bir mücadele, hayatınızın diğer yönlerine de sıçrayacaktır. Hayatınızın bir alanında sizi sabote eden davranış ve düşünceler, diğer alanlarda da peşinizi bırakmayacaktır. Hayatın en büyük fırsatlarıyla karşılaştığımızda çoğumuz beraberindeki risklerden çok korkarız. Ve sonra hayallerimize ulaşmanın doğasında var olan acı ve baskıdan kaçınmak için bir takım stratejiler uygularız. Peki, başarısız olmanıza ön ayak olan sebepler nelerdir? İşte onlardan beş tanesi:

1.Kalabalıkların Ortasında Öne Çıkmaktan Korktuğunuz Zaman Başarısız Olursunuz.

İnsanlar, kendilerini garip veya güvensiz hissettiren bir şeyi değiştirdiğinde veya yaptığında bundan hoşlanmazlar. Kendimizi istediklerimize ulaşmak için zorlamak, etrafımızdakilerin rehavetini tehdit eder, kendi ezilmiş hayallerine ve başarısız potansiyellerine ışık tutar. Çoğu durumda, bu insanlar patlar. Çoğu için üstesinden gelmesi zor olan, kendilerini sorgulamalarına neden olur.

Herhangi bir şeyde başarılı olmak için, kullanabileceğiniz  bir geri bildirim döngüsü vardır: bir şeyler deneyin -> geri bildirim ve sonuç alın -> geri bildirim ve sonuçlardan öğrenin -> yeni bir şey deneyin .

Hâlihazırda inandıklarının (işe yaramamasına rağmen) neden doğru olduğunu tartışmaya hazır olan insanlar, zinciri etkin bir şekilde kırıyorlar ve geri bildirim kabul etmiyorlar. Bu nedenle asla değişemiyorlar. Herkesin her zaman herkesten tavsiye alması gerektiğini söylemiyorum , ancak ilgili olduğuna inansanız da inanmasanız da geri bildirimi kabul etmelisiniz, başından beri haklıymış gibi görünmek için kendi yolunuzu tartışmaya çalışmayın.

Bu problemden muzdarip insanlar oldukça zeki ve son derece güvensiz olma eğilimindedir. Bu kötü bir karışım, çünkü biri ne kadar zekiyse, kendi saçma mazeretlerini kendilerine o kadar rasyonel hale getirebilirler ve akılları, kırılgan egolarını korumak için bir savunma mekanizması olarak o kadar çok kullanılır.

2.Başarısızsınız Çünkü Dikkatiniz Çok Dağınık

Sabah gözünüzü açın, Instagram’a girin yarım saat videolara, postlara, hikayelere bakın, sonra Whatsapp’taki mesajlarınızı kontrol edin, Twitter’a girin trendlere göz atın, Youtube’a girin ve size önerilen videoları izleyin. Sosyal medyayı aktif kullanan biriyseniz anlattıklarımız sabahları uyandıktan sonra yaptıklarınıza benziyor olabilir. Ancak dikkat doygunluğu bozukluğunun acısı, faydasız sosyal medya etkileşimleriyle sınırlı değildir .

Eğer bir ay boyunca spordan ve siyasetten uzaklaşmayı denerseniz. Bir zamanlar hayati ve önemli olduğunu düşündüğünüz bilgilerin çok geçmeden anlamsız bir saçmalık gibi gelmesi sizi şaşırtabilir.

Hayatınızda biraz öz disiplin uygulayın.

3.Başarısız Oluyorsunuz Çünkü Hayatınızda Olan Şeylerin Sorumluluğunu Almıyorsunuz

Her şey için bahane sahibi olma bozukluğu olarak da bilinir. Hayatınızdaki sorunları çözmek için, onlar üzerinde güce sahip olmalısınız. Onlar için sorumluluk almadığınız sürece, hayatınızın bazı yönleri üzerinde güç sahibi olamazsınız . Bu nedenle, başınıza gelenlerin sorumluluğunu almazsanız, başarısız olursunuz.

Hayatta tamamen haksız ve aşılmaz görünebilecek sayısız durum vardır ve çoğu zaman bu konuda yapabileceğiniz hiçbir şey yoktur. Sorunlarını dış etkenlere yüklemenin, bunu aşmanın imkansız olduğu, senin hatan olmadığı, yardım etmek için hiçbir şey yapamayacağın konusunda ısrar etmenin cazip geldiğini biliyorum, ama böyle yaparak elinize hiçbir şey geçmeyecek.

4.Başarısız Oluyorsunuz Çünkü Mümkün Olduğuna İnanmıyorsunuz

Zihnin olasılıklar hakkındaki bilinçsiz inançları, vücudun davranışından çaba ve başarı beklentisi düzeyi hakkında bilgi verir. Örneğin, bir çalışma, kendi yetenekleri hakkında yanlış olumlu inançlara sahip olan sporcuların, kendi yetenekleri hakkında doğru veya olumsuz inançlara sahip olan sporculardan daha iyi performans gösterdiğini göstermiştir.

Bunun ötesinde, yapabileceklerini abartan insanların aslında kalkıp gerçekten denemeleri çok daha olasıdır. Ve başarısızlıklarınızdan öğrenmeye çalıştığınızda, sonunda kendinizi başarıya götürebilirsiniz.

5.Başarısız Oluyorsunuz Çünkü Gerçekten İlginizi Vermekten Çekiniyorsunuz

Birçok insan kayıtsızlık hastalığına yakalanır. Gerçek bir tutkudan yoksundurlar. Bir girişime, projeye veya arayışa tepeden tırnağa yatırım yapmak konusunda isteksizdirler . Birçoğu çabuk vazgeçer. Diğerleri sadece ilgisini kaybeder. Kalanlar ise, başlamak için gerekli olandan bile yoksundur.

Kronik kayıtsızlık sinsi bir savunma mekanizmasıdır. Bunun üstesinden gelmek için gereken dürtü ve motivasyonu baltalar.

Bilinçsizce, birçok insan bir şeye yatırım yapmaktan korkar çünkü kendilerini ona yatırmak potansiyel olarak başarısızlığa yol açabilir ve başarısızlık potansiyel olarak insanların henüz yüzleşmeye hazır olmadığı birçok düşünceye yol açabilir: öz değer , yeterlilik, layık olma ile ilgili sorular vb .

6.Başarısız Oluyorsunuz Çünkü Derinlerde, İstediğinizi Hak Etmediğinizi Düşünüyorsunuz

Çoğumuz, özümüzde, kendimizle ilgili pek iyi olmayan inanç ve duygularımızı gömdük. Belki büyürken çok alay edildik ya da ebeveynlerimiz ve öğretmenlerimiz bize hiçbir şey yapamayacağımızı söyledi ya da akranlarımız tarafından onlardan farklı olduğumuz için zorbalığa uğradık.

Ne olduysa bir şeyler oldu. Ve içimizdeki bir şey, bunun sonucunda güzel şeyler başarma fikri bizi rahatsız ediyor, sanki hak etmiyormuş gibi hissedebiliyoruz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Kişisel Gelişim Yazılarımız İçin Buraya Tıklayınız

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.