Çağımızın En Önemli Yeteneklerinden Analitik Düşünme Becerinizi Geliştirmenizi Sağlayacak 4 Alışkanlık

Okulda, iş yerinde, mülakatlarda kısaca gündelik hayatımızda sıkça adını duyduğumuz “analitik düşünme becerisi” gittikçe önem kazanmaya devam eden bir kavram olarak karşımıza çıkıyor. Peki, nedir bu analitik düşünme? Analitik düşünme becerisini geliştirmemizi sağlayacak alışkanlıklar nedir?

Analitik düşünme, bir olayı alt parçalara kategorize ederek özel sonuçlar çıkarmanıza yardımcı olabilecek bir beceridir. Analitik düşünme becerisi sayesinde ezberci bir yöntemden kurtulup daha sorgulayıcı ve eleştirel bir yaklaşım elde etme fırsatı bulabilirisiniz. Biz de bu yazımızda , sizler için analitik düşünme becerinizi geliştirmenize yardımcı olabilecek 4 alışkanlığa yer verdik. Keyifli okumalar dileriz…

Analitik Düşünme Becerinizi Geliştirmenizi Sağlayacak 4 Alışkanlık

1- Kitap Okumak

Kitap okumak her ne kadar hobi olarak gözükse de, elde etmemiz gereken önemli bir alışkanlık olarak karşımıza çıkıyor. Analitik düşünme becerisi kazanmak için de “polisiye” kategorisindeki kitapları okuyabilirsiniz. Gizem içeren kitaplar zihninizin problemlere odaklanarak durağan olmamasına yardımcı olur.

2-Bir Kitap Kulübüne Katılmak
Kitap okumanın öneminden ve analitik becerileriniz için öneminden bahsettik. Ayrıca kitap okuduktan sonra okuduğunuz kitap üzerine tartışmak ve başka fikirlere ulaşmak için bir kitap kulübüne katılabilirsiniz. Bu sayede, hem farklı bakış açılarını gözlemleme şansı elde edebilir hem de gerçekleştirilen tartışmalar sonucunda yeni bilgiler elde etme şansı da elde edebilirsiniz. Ek olarak, bu alışkanlık farklı kitaplar okuma şansı elde edebilir ve düzenli bir kitap okuma alışkanlığı kazanmanıza da yardımcı olabilir.

3- Sayısal Problemler veya Alıştırmalar Çözmek

Sayısal bulmacalar, mantık soruları, sayısal alıştırmalar veya sudoku gibi sayısal bulmacalar çözmek analitik düşünme becerinizi geliştirmek için tavsiye edilebilecek yöntemlerdendir. Sayısal bulmacalar veya mantık soruları çözerken çözüm yöntemleri geliştirebilir, doğru çözümü ararken çözme becerilerinizi geliştirebilirsiniz.

4-Film izlemek
Belki de tavsiyelerimiz arasında en keyifle gerçekleştireceğiniz aktivitelerden biri film izlemektir. Film tutkunlarından biriyseniz, analitik düşünme becerinizi geliştirmeye yardımcı olacak bu aktiviteyi severek gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle zihninizi meşgul tutacak, sizi düşünmeye zorlayacak ve eleştirel bir bakış yakalamanızı sağlamaya yardımcı olacak bilim-kurgu veya gerilim türündeki filmleri izleyebilirsiniz. Bu tür filmlerde zihniniz sizi düşünmeye sevk edebilir ve problemler üzerinde düşünme fırsatı elde edebilirsiniz.

 

Diğer yazılarımız için:

Eczacıbaşı Momentum’un Yönettiği Turda Yatırım Alan Kunduz Nedir?

Henry Ford’un İlham Veren Başarı Hikayesi

Kurulmuş 7 Sosyal Girişimcilik Örneği

Ekip Çalışmaları ve Verimli Zaman Yönetimi İçin Kullanabileceğiniz 5 Platform

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.