9 Şubat Cuma Neler Oldu? 📢

9 Şubat Cuma Neler Oldu? 📢

9 Şubat Cuma Neler Oldu? 📢

🤔 Elon Musk Apple Vision Pro’yu Beğenmedi

Elon Musk, Apple Vision Pro’yu denediğini ancak büyük bir hayranlık duymadığını belirtti. Bir Twitter kullanıcısının Vision Pro’nun pratik kullanıma sahip olmadığını ve Apple’ın kafasının karışık olduğunu söylemesine destek verdi. Musk, iPhone 1’in başlangıçta “en iyi telefon” olarak değerlendirilmesine atıfta bulunarak, Vision Pro’nun henüz gerçekten etkileyici gelmediğini düşündüğünü ifade etti. Ayrıca, iPhone 3GS ile kıyaslayarak Apple’ın daha fazla deneyim kazanması gerektiğini ve bu deneyimin Vision Pro’nun gelişimine yardımcı olacağını belirtti.

 

🤖 Instagram Yeni Bir Yapay Zeka Geliştiriyor

9 Şubat Cuma Neler Oldu? 📢

Instagram, yeni bir yapay zeka özelliği üzerinde çalışıyor. Bu özellik, kullanıcıların mesaj yazarken yapay zekâdan faydalanmasını sağlayacak. Henüz ne zaman kullanıma sunulacağı belli olmasa da özellikle Instagram’ın yapay zeka entegrasyonunu sık sık geliştirdiği biliniyor. Özelliğin büyük ihtimalle mevcut metinleri farklı stillerde tekrar yazmaya olanak sağlayacağı tahmin ediliyor. Ancak, kesin çalışma prensipleri ve kullanıma sunulma tarihi hakkında net bilgiler bulunmuyor.

 

🚘 Apple’ın Araba Planlarını Çalan Mühendise Ceza

23 Mart Perşembe Neler Oldu? 📢

Apple’ın sürücüsüz araba projesinin bilgilerini çalan eski bir mühendis, 6 ay hapis ve 146,984 dolar para cezasına çarptırıldı. Xiaolang Zhang adlı mühendis, 2018’de Apple’ın “Project Titan” olarak adlandırdığı sürücüsüz araba projesiyle ilgili 25 sayfalık belgeyi çalarak Çin’deki bir otomobil şirketine vermişti. Zhang, Apple’dan izin alıp Çin’e gittikten sonra dönmemiş ve istifa etmişti. Ancak güvenlik kameraları, Zhang’ın belgeleri çaldığını ortaya çıkardı ve ABD’deki San Jose Havalimanı’nda yakalandı. Zhang, 2022’de suçunu kabul etti ve hapis cezası aldı. Apple’ın sürücüsüz araç projesinin ne zaman çıkacağı belirsizliğini koruyor, ancak son bilgilere göre şirket tamamen otonom bir araba yapma fikrinden vazgeçti.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.