6 Şubat Salı Neler Oldu? 📢

6 Şubat Salı Neler Oldu? 📢

6 Şubat Salı Neler Oldu? 📢

📈 NVIDIA Bir Anda Yüzde 40 Büyüdü

NVIDIA, Yapay Zeka İle Karını Uçurdu

NVIDIA, son 6 haftada piyasa değerinde yaklaşık 500 milyar dolarlık bir artış gösterdi. Bu artış, şirketin toplam değerinin 1.7 trilyon dolara ulaşmasını sağladı ve böylece Amazon ve Alphabet gibi devlerle rekabet eder hale geldi. Bu yükseliş, Amerika’nın en değerli 3. şirketi konumuna yükselmesine neden oldu. Şirketin CEO’su Jensen Huang’ın sahip olduğu hisselerin değeri de 61 milyar dolardan fazla tahmin ediliyor. NVIDIA’nın değerindeki bu hızlı artışın arkasında, yapay zeka trendini yakalayarak bu alana yapılan yatırımların etkili olduğu düşünülüyor. Ayrıca, şirketin çalışanlarına hisse aktarımı yaparak motivasyonlarını artırdığı da belirtiliyor. Bu yükseliş, yapay zeka alanının günümüzdeki önemini ve bu alana yapılan yatırımların ne kadar kritik olduğunu da gösteriyor.

 

🎨 YouTube Yeni Renk Sistemi

6 Şubat Salı Neler Oldu? 📢

YouTube, ana ekrandaki tavsiye videolarını renklere göre filtreleyebilen garip bir “renk” bazlı filtreleme sistemini test etmeye başladı. Bu sistem şu anda sınırlı bir kitle üzerinde deneniyor. Sistem, video kapağındaki görseli analiz ederek baskın rengi seçiyor ve buna göre filtreleme yapıyor. Örneğin, kullanıcı kırmızı renk seçerse, sistem kırmızı rengin ağırlıkta olduğu videoları getiriyor. Bu özelliğin neden geliştirildiği tam olarak bilinmemekle birlikte, altyapının ne zaman tüm kullanıcılara sunulacağı henüz net değil. YouTube Music ve Premium’un abone sayısının 100 milyona ulaştığı açıklandı. Google’ın çatı şirketi Alphabet, son çeyrekte 86 milyar dolar gelir elde etti. YouTube ve reklam gelirlerinden 9,2 milyar dolar, bulut tarafından ise 9,1 milyar dolar gelir elde edildi. Firma, aynı dönemde 10,7 milyar dolarlık abonelik geliri sağladı. Google CEO’su Sundar Pichai, Türkiye’de kullanılabilen Google One bulut hizmetinin yaklaşık 100 milyon aboneye ulaştığını açıkladı. Google, üretken yapay zeka alanına odaklanarak bu teknolojileri video ve müzik servislerine entegre etmeyi planlıyor..

 

🕶 Apple Vision Pro Şifresini Kaybederseniz Aldığınız Yere Götürmeniz Gerekiyor

6 Şubat Salı Neler Oldu? 📢

Apple Vision Pro kullanıcıları, cihazlarının şifresini unuttuklarında Apple mağazasına gitmek veya kargo aracılığıyla Apple’a geri göndermek zorunda kalacaklar. Bloomberg’e göre, şifreyi sıfırlamanın tek yolu bu şekilde olacak. Kullanıcılar çok fazla kez yanlış şifre girmeleri durumunda cihazları devre dışı bırakılacak ve bir bekleme süresine tabi tutulacaklar. Bu sürenin sonunda şifreyi hatırlayamazlarsa, Apple’ın kodları sıfırlaması gerekecek ve bu da cihazdaki tüm içeriğin silinmesine neden olacak. Bazı forum paylaşımlarına göre, Apple Genius Bar personeli bazı durumlarda cihazı sıfırlayamayarak tamamen değiştirmek zorunda kalabiliyor. Ancak, şifreyi değiştirme süreci gelecekte değişebilir. Apple Vision Pro’nun 150 ila 200 bin TL arasında satılması bekleniyor.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.