28 Eylül Metaverse Gündem’de Neler Oldu?

28 Eylül Metaverse Gündem’de Neler Oldu?

Son bir hafta içerisinde metaverse dünyasındaki gelişmelere şöyle bir göz atalım.

Starbucks Polygon ile Anlaşma Gerçekleştirdi

28 Eylül Metaverse Gündem’de Neler Oldu?

Ünlü kahve markası Starbucks NFT’ler için Starbucks Odyssey’i kurmuştu. Bu program sayesinde Starbucks Rewards sadakat programı üyelerine NFT hediyeleri verecekti. Bu sistem türünün tek örneği olmakla birlikte WEB 3 alanında baş gösterdi. Şirket bu sistem için Ethereum tabanlı Polygon ile anlaştı. Bununla birlikte, 12 Eylül’den itibaren müşteriler ve iş ortakları, bu yıl içinde başlayacak olan Starbucks Odyssey deneyimine ilk erişim hakkı kazanma şansı için bekleme listesine katılabilirler. olygon ağı üzerinden piyasaya sürülecek NFT’ler artık doğrudan kredi kartı ile satın alınabilecekler. Ayrıca NFT ürünleri satmak için kredi kartı gerekmeyecek.

 

Nanjing Üniversitesi Metaverse Mühendisliği Bölümü Başlattı

28 Eylül Metaverse Gündem’de Neler Oldu?

Çin’de yer alan Nanjing üniversitesi ülkesinde bir ile imza atarak metaverse bölümü açtı. Üniversite, Bilgi Mühendisliği Bölümünü Metaverse Mühendislik Bölümü olarak yeniden adlandırdı. Departman, eğitim ve üretimin entegrasyonunu teşvik etmek için metaverse ile ilgili işletmelerle iş birliği yapacak. Departmanın dekanı Pan Zhigeng, rencilerin akıllı sağlık, akıllı eğitim ve dijital turizm olmak üzere üç farklı alanda hizmet vermek için daha nitelikli olacağına inanıyor. Bölüm bu yüzden üç çalışma grubu kuracak: metaverse araştırma enstitüsü, akıllı meteorolojik araştırma enstitüsü ve akıllı tıbbi araştırma enstitüsü.

Mastercard, NFT Avatar Temalı Banka Kartlarını Başlatmak için ‘Hi ‘ İle Ortaklık Kurdu

28 Eylül Metaverse Gündem’de Neler Oldu?

Mastercard, banka kartlarında temalı NFT avatarlarını kullanmak için kripto ve fiat uygulaması olan Hi ile ortaklık gerçekleştirecek. Bu hareketin bir parçası olarak, uygun kart sahipleri, sahip oldukları doğrulanabilir bir NFT avatarıyla kartlarının yüzünü kişiselleştirme ayrıcalığına sahip olacaklar. Banka kartlarını dünya çapında 90 milyondan fazla yerde, yani Mastercard’ın kabul edildiği herhangi bir yerde kullanabilecekler.

 

Walmart Roblox Metaverse’de

28 Eylül Metaverse Gündem’de Neler Oldu?

Dünyanın en büyük perakende zincirlerinden biri olan Walmart ve çocuklar arasında en popüler çevrimiçi oyun platformu Roblox, “Walmart Land” ve “Universe of Play” için bir araya geliyor. Walmart geçtiğimiz günlerde bunun lansmanını yayınladı. Walmart bu etkinliğin içine bir çok özellik ekledi. Interaktif bir piyano geçidi, bir dans yarışması, Noah Schnapp’ın yer aldığı bir Netflix trivia deneyimi ve bir DJ kabini içeren “Electric Island” gibi bir sürü şey içeriyor.

Disney Yeni Nesil Teknolojiler İçin Avukat Tutuyor

28 Eylül Metaverse Gündem’de Neler Oldu?

Disney, NFT’ler, blockchain, metaverse ve DeFi dahil olmak üzere gelişmekte olan teknolojileri içeren işlemler üzerinde çalışmak için deneyimli bir şirket avukatı işe almak istiyor bu konuda kendi The Walt Disney Company Hukuk Departmanına almak için bir iş ilanı verdi. Şirket yeni nesil teknolojilerde varlığını genişletmek istiyor.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.