21 Şubat Çarşamba Neler Oldu? 📢

21 Şubat Çarşamba Neler Oldu? 📢

21 Şubat Çarşamba Neler Oldu? 📢

💰 Nestle Ceza Yedi

21 Şubat Çarşamba Neler Oldu? 📢

Nestle’ye Rekabet Kurumu tarafından ciddi bir para cezası kesildi. Nestle’nin, distribütörlerinin yeniden satış fiyatlarını belirlemesi ve bölge/müşteri kısıtlamaları getirmesi gibi uygulamaları, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal ettiği tespit edildi. Bu ihlal nedeniyle, Nestle Türkiye Gıda Sanayi AŞ’ye 346 milyon 911 bin 505 TL idari para cezası verildi. Rekabet Kurumu’nun açıklamasına göre, bu tür eylemler rekabeti engellemeye veya kısıtlamaya yönelik olduğu için yasaktır. Rekabet Kurumu’nun yaptığı açıklamaya göre, Nestle’nin bu ihlali yapıp yapmadığı, 15 Şubat 2024 tarihli kararla kesinleşti.

🏆 Elon Musk Nobel Adayı Oldu

21 Şubat Çarşamba Neler Oldu? 📢

Elon Musk, Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi. Norveçli milletvekili Marius Nilsen tarafından yapılan adaylık, SpaceX’in Starlink projesi aracılığıyla Ukrayna’ya uydu interneti sağlaması ve Musk’ın özgür söylem ve önemli konuları tartışmaya açması gibi işlerinden dolayı yapıldı. Ancak, Musk’ın Twitter’daki içerik moderasyonu konusunda tartışmalara neden olan bazı adımları, adaylığın sorgulanmasına yol açtı. Adaylık, eğer kabul edilirse, insani yardım çalışmaları nedeniyle Nobel Barış Ödülü alan diğer iş insanları arasına katılmasını sağlayacak.

 

🤖 Google Yeni Yapay Zeka Çıkarıyor

21 Şubat Çarşamba Neler Oldu? 📢

Google, Gemma adında yeni bir yapay zeka geliştirdi. Gemma, açık topluluğa katkı sağlamak ve geliştiricilere sorumlu bir şekilde yapay zeka inşa etmelerine yardımcı olmak amacıyla oluşturuldu. Şirket, Gemma ile birlikte Sorumlu Generatif Yapay Zeka Araç Seti’ni tanıttı. Bu set, bir hata ayıklama aracı ve Google’ın deneyimine dayalı yapay zeka geliştirmeye yönelik en iyi uygulamaları içeriyor. Gemma, Gemma 2B ve Gemma 7B olmak üzere iki farklı boyutta sunuluyor. Her ikisi de önceden eğitilmiş ve talimat ayarlı çeşitlere sahip ve dizüstü bilgisayar veya masaüstü bilgisayarda doğrudan çalıştırılabilen hafif modellerdir. Google, Gemma modellerinin temel ölçütlerde ve diğer açık modellerde daha büyük olduğunu iddia ediyor. Gemma modelleri güçlü olduğu kadar güvenli şekilde eğitildi. Şirket, kişisel bilgileri otomatik olarak kaldırmak için otomatik teknikler kullandı ve Gemma’nın sorumlu davranışlar sergilemesini sağlamak için insan geri bildirimine dayalı pekiştirmeli öğrenme kullandı. Gemma, mevcut açık modellerin yetersiz kaldığı durumlarda şirketler ve bağımsız geliştiriciler tarafından kullanılabilir.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.