/

19-25 Temmuz Global Gündem

Global Gündem

19-25 Temmuz global girişim gündemini sizler için derledik. Keyifli okumalar dileriz.

Elon Musk Twitter’ın İsim ve Logosunu Değiştirdi

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, Twitter’ın sembolü olan kuş logosu yerine “X” harfini kullanmak istediğini söylemişti.
Twitter’da kuş logosunun yerini X şeklindeki yeni logo aldı.

Musk, şirketin ismini de X olarak değiştirmiş ve bunun “çoktan yapılması gereken bir değişiklik” olması gerektiğini ifade etmişti.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasından bu yana şirkette birçok değişim yaşandı ve ilerleyen zamanlarda da sadece bununla sınırlı kalmayıp ilerleyen zamanlarda köklü değişikler yapmayı planlıyor.

Elon Musk’ın son paylaşımına göre artık X.com linki de kullanıcıları Twitter’a yönlendiriliyor.

TikTok Artık Metin Gönderilerini Destekliyor

TikTok, diğer sosyal medya uygulamaları ile rekabet edebilmek amacıyla kendisini sürekli yeniliyor. Şimdilerde ise platforma metin tabanlı gönderi yayınlama özelliği getiriliyor. Bu özellikle birlikte kullanıcılar gönderilerini resim, video ya da metin formatında yayınlayabilecek.

TikTok tarafından yapılan açıklamada yeni özelliğin kullanıcılara “kendilerini ifade etmeleri için yeni bir yol” sunduğu belirtiliyor. Kullanıcıların hikayelerini, şiirlerini, şarkı sözlerini ve diğer yazılı içeriklerini platformda paylaşabilecek.

Bunun yanında TikTok kullanıcıları paylaşımlarını ses ve konum ekleyerek ya da diğer kullanıcıların paylaşımlarına videolarla yanıt verdikleri Duets aracını kullanarak özelleştirebilecekler.

TikTok, metin içerikli mesajların diğer video veya fotoğraf içerikleri kadar etkileşimli ve dinamik olacağını düşünüyor. Metin paylaşımlarıyla birlikte kullanıcılar çıkartmalar ve hashtag’ler ile birlikte içeriklerini zenginleştirebiliyorlar. Bunun yanında çeşitli arka plan renkleri arasından seçim yapılabilmesi de kullanıcıların ilgisini çekecek görünüyor.

 

Spotify Birçok Ülkede Üyelik Ücretini Artırıyor

Spotify 2011 den bu yana ilk kez üyelik ücretlerde artışa gitti. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada yenileşmeye devam edebilmek için bu artışa ihtiyaç duyduklarını ve bu artışın sanatçılara ve hayran kitlesine de katkı sağlayacağı belirtildi.

Başta Türkiye, ABD, Kanada,  Fransa, Meksika, Avustralya ve Birleşik Krallık olmak üzere toplamda 54 ülkede Spotify üyelik ücretleri artmış oldu.

Spotify’da yapılan zamların ardından fiyat listesi ise şöyle;

Türkiye

Bireysel: ₺29,99 – ₺39,99
Duo: ₺39,99 – ₺54,99
Aile: ₺49,99 – ₺64,99
Öğrenci: ₺14,99 – ₺21,99

ABD

Bireysel: $9.99 – $10.99
Duo: $12.99 – $14.99
Aile: $15.99 – $16.99
Öğrenci: $4.99 – $5.99

Spotify Premium Bireysel üyelikler yeni fiyatlarıyla Fransa‘da €10.99 iken Birleşik Krallık‘ta £10.99 fiyatlarına yükseldi Premium Öğrenci paketleri ise €5.99/ £5.99 fiyatına yükselmiş oldu.

Global_Gundem

Çinli Elektrikli Otomobil Markası Voyah, Free Modeliyle Türkiye Pazarına Girdi

Çin’in en büyük otomotiv şirketlerinden Dongfeng çatısı altında yer alan, premium elektrikli otomobil üreticisi Voyah, Türkiye’de 35 yılı aşkın otomotiv sektörü tecrübesiyle faaliyet gösteren Marcar Otomotiv A.Ş. distribütörlüğü altında temsil edilmeye başlandı. Voyah, Türkiye’ye ilk etapta yaklaşık 5 metre uzunluğundaki premium elektrikli SUV modeli Free ile 4.550.000 TL’den başlayan ön sipariş fiyatıyla giriş yapıyor.

Türkiye’ye ilk aşamada tamamen elektrikli premium bir SUV olan Free modelinin satışına başlandı. Voyah Free için ön siparişler, 4.550.000 TL’den başlayan, geri alım garantisi ve 8 yıl batarya garantisini de kapsayan fiyatlarla alınmaya başlanırken, ilk otomobillerin eylül ayında teslim edilmesi öngörülüyor.

İlk olarak Çin pazarında 2021’nin son çeyreğinde yollara çıkan Voyah Free, 2022’de Çin haricinde ilk defa Norveç pazarına ihraç edildi. Çin ve Norveç’in ardından Türkiye pazarında yollara çıkan Voyah Free, 4905 mm uzunluğu, 1950 mm genişliği ve 1645 mm yüksekliğiyle büyük boy SUV segmentinde yer alıyor. 2960 mm’lik dingil mesafesiyle 5 kişi için geniş yaşam kabini sağlayan Voyah Free, 2340 kilogram ağırlığında. Voyah Free’nin, dünyanın farklı bölgelerinden tasarımcıların oluşturduğu Küresel Voyah Tasarım Ekibi ve Italdesign Giugiaro’nun iş birliğinde, premium SUV segmentine yakışır tasarımı, 6 farklı renkte tercih edilebiliyor. Heybetli  ve aynı zamanda dinamik tasarım, 255/45 R20 ölçüsünde lastikler ve çok kollu alaşım jantlarla birlikte kullanıcılarına eşsiz bir deneyim sağlıyor

 

Global_Gundem

Belçika Hükümeti, Oyun Stüdyoları İçin Yeni Vergi Muafiyetleri Getiriyor

Avrupa Komisyonu, Belçika’daki oyun sektörünün gelişimini hızlandırmak ve yabancı oyun stüdyolarının Belçika’ya göçünü teşvik etmek üzere yatırımcılara yönelik çeşitli vergi muafiyetleri için yeşil ışık yaktı. Komisyon, yatırımcıların neredeyse risksiz bir yatırım yoluyla vergi muafiyetleri elde etmesiyle oyun sektöründe hızlı atılımlar gerçekleşmesini planlıyor.

Komisyonun bu kararı yerli oyun girişimlerinin faaliyetlerini yurt dışında sürdürmelerine neden olabilir. Çünkü Belçika hükümeti, belirli kriterler tutturulduğu sürece yabancı girişimlerin de Belçika’da ofis kurarak yatırımcılarıyla birlikte vergi imkanlarından yararlanabileceğini belirtti. Bu, yatırıma erişimin kolaylaşması sebebiyle hem ülkemizdeki girişimlerin merkezini Belçika’ya taşımasını hem de yerli VC’lerin Avrupa’daki oyun girişimlerine yönelmesini sağlayabilir.

Global_Gundem

TikTok, Çinli Üreticilerin Ürünlerini Satmak İçin Yeni Bir E-ticaret Platformu Kuruyor

 TikTok, Çin’de üretilen ürünleri ABD’deki tüketicilerle buluşturmak üzere yeni bir e-ticaret platformu kuruyor. Lansmanı en çok kullanıldığı global pazar olan ABD’de yapılacak olan platform, Ağustos’un ilk iki haftasında kullanıcılarla buluşacak.

The Wall Street Journal tarafından kaleme alınan özel habere göre, TikTok’un ilk aşamada sattığı ürünlerin büyük bir kısmı kıyafet, elektronik ürün ve mutfak gereçlerinden oluşacak. Tamamı Çinli üretilere ait olacak bu ürünlerin tüm lojistik operasyonları bizzat TikTok tarafından üstlenilecek. Tıpkı Amazon’daki “Bu ürün Amazon tarafından satılır” bildirisi gibi, TikTok’taki onaylı ürünlerde de “Bu ürün TikTok tarafından satılır” etiketi yer alacak.

E-ticaret hamlesi TikTok’un ilk defa attığı bir adım değil. Sosyal medya devi zaten bir süredir e-ticaret ile flörtleştiyordu. Şirket, dikey videolardaki ürünlerin alınıp satılmasını sağlayan bir dizi özelliği geçtiğimiz aylarda tanıtmıştı; üstelik tüm satış sürecini de yine kendi mobil uygulaması üzerinden yönetiyordu.

Global_Gundem

Avrupa Yollarında Yeni Bir Dönem Başlıyor

Kerem Seleoğlu

ODTÜ işletme öğrencisi Kerem Seleoğlu, Girişim Haberleri bünyesinde içerik üreticiliği yapıyor.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.