18 Şubat Pazar Neler Oldu? 📢

18 Şubat Pazar Neler Oldu? 📢

18 Şubat Pazar Neler Oldu? 📢

💸 Apple Ceza Aldı

Apple

Apple, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından müzik alanında tekelcilikle suçlanarak 538 milyon dolarlık bir ceza ile karşı karşıya. Spotify’ın 2019’daki resmi şikayeti sonucunda başlayan dava, Apple’ın müşterilere diğer abonelik yollarını sunarak uygulama içi satın alma komisyonundan kaçınmasını engellediği iddiasına dayanıyor. AB, Apple’ın App Store politikasının müzik akışı uygulamaları üzerindeki etkileriyle ilgili olarak soruşturma yürütüyor ve Apple’ın üçüncü taraf rakiplerini haksız şekilde kayırdığına inanıyor. Önümüzdeki AB kararı, Apple’ı alternatif uygulama içi ödeme yöntemlerine izin vermeye zorlamayacak ancak müzik akışı uygulama geliştiricilerinin çevrimiçi abonelikler için web sitelerine serbestçe bağlantı verebilmesini sağlayacak. Apple, Spotify’ın App Store’da listelenmesi durumunda belirli bir ücret almayı sürdürecek ancak Spotify CEO’su Daniel Ek, verilen şartları uygulanamaz olarak nitelendirdi.

 

🤖 Reddit’ten Tartışmalı Anlaşma

Mobil Uygulamalarda Bu Hafta Neler Oldu? (13-20 Mart 2023)

Reddit, kullanıcı içeriğini yapay zeka şirketlerine lisanslayarak gelir modelini çeşitlendirmeyi ve platformun ticari potansiyelini artırmayı hedefliyor. Platform, kullanıcıların oluşturduğu içeriğin yapay zeka teknolojileriyle işlenerek daha geniş bir kitleye ulaştırılmasını sağlayacak yeni bir strateji benimsiyor. Bu adım, Reddit’in halka arz öncesi hazırlıkları kapsamında gerçekleşiyor ve platformun gelir modelini çeşitlendirme stratejisinin bir parçası olarak görülüyor. Ancak, bu tür anlaşmaların kullanıcı verilerinin gizliliği ve güvenliği konularını gündeme getirdiği ve bu konuda önemli tartışmaları beraberinde getirdiği de belirtiliyor.

 

🛒 Papara’dan Dudak Uçuklatan Satın Alma

Papara yeni logo
Papara yeni logo

Papara, Türkiye’nin önde gelen ödeme kuruluşlarından biri olarak, Pakistan merkezli fintech şirketi SadaPay’i satın alıyor. Bu satın alım, Papara’nın SuperMassive e-spor takımıyla yaptığı satın alma hamlesi ve İspanya merkezli Rebellion şirketini satın alması gibi önceki hamlelerinin ardından geliyor. Anlaşma, Endeavor başkanı Adrian Garcia-Aranyos’un kaynak gösterdiği bir detaylar henüz açıklanmayan anlaşma çerçevesinde gerçekleşecek. Satın almanın 30 ila 50 milyon dolar arasında bir miktar olduğu tahmin ediliyor. Şirketin operasyon özerkliği korunacak ancak Papara’nın geniş himayesi altında faaliyetlerine devam edecek. Bu hamle, Papara’nın teknolojik ilerleme ve pazar genişletme adımlarını hızlandırması ve globaldeki varlığını güçlendirmesi açısından önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.