14 Şubat Çarşamba Neler Oldu? 📢

Mark Zuckerberg, Meta Quest 3’ün daha iyi olduğunu savunuyor 

Apple’ın ürün çıkarılmadan aylar önce tanıtımını yapmaya başladığı ve nabız yükselttiği Vision Pro biraz olaylı bir şekilde kullanıcılara ulaştı. Kullanıcıların genel görüşü, Vision Pro’nun üzerinde biraz daha geliştirilmesi gerektiği. Bahsettiğimiz kullanıcılar arasında yorumunu yayınlayan tanıdık bir isim var: Mark Zuckerburg

Meta'nın Üst Seviye Karma Gerçeklik Gözlüğü!

Zuckerberg Vision Pro’yu Meta Quest 3 ile kıyaslayarak, Meta Quest 3’ün fiyatlandırması, hafifliği, kablosuz olması, içerik kalitesinin daha zengin olması (Vision Pro için bazı uygulamalar özel bir versiyon sunmayacaklarını çoktan belirttiler bknz: Youtube) ve daha iyi bir ekran kalitesi sunduğunu söyleyerek Meta Quest 3’ün daha iyi bir hizmet sunduğunu ve Apple’ın her zaman yeni bir kategoride lider olamayabileceğini düşündüğünü paylaştı.

Andrej Karpathy, OpenAI’dan ayrıldı

OpenAI kurucu üyelerinden Andrej Karpathy, yeni bir açıklama yaptı. Açıklamasında şirketten ayrıldığını bu kararının başka olaylarla karıştırılmamasını istediğini iletti. Şirket de bu ayrılığın kişisel meselelere ayrılmak amaçlı olduğunu aktardı. Karpathy’nin sorumluluklarının başka bir araştırmacıya devredildiği söylense de henüz araştırmacının adı belli değil.

OpenAI Hisse Satışını Araştırıyor

ChatGPT akıllanıyor (daha da)

OpenAI geçtiğimiz süreçte ChatGPT’ye hafıza eklendiğini açıklamıştı. Açıklanana göre bu bellek kullanıcıların soru sorduğunda daha kişisel tercihlerine uygun yanıtlar alması ve kişisel deneyimin iyileştirilmesi amacıyla geliştirildi. Ancak bu durumda bazı kullanıcılar özel bilgileri açısından sıkıntılı hissetmeye başladı. OpenAI da yeni bir açıklama daha yaparak, sistemin doğum bilgisi gibi kişisel bilgileri kaydetmeyecek şekilde tasarlandığını açıkladı. Aynı zamanda her zaman GPT’ye hakkınızda ne bildiğini sorabilir ve ayarlardaki “Manage Memory” kısmından bilgileri kaldırabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem  Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Sena Yıldırım

22, öğrenci hemşire’3, girişimcilik dünyasıyla büyülenmekle meşgul. Dijital pazarlama, girişimcilik ve yaratıcı marka kurma hikayeleriyle ilgileniyor. Özgün, tutkulu, meraklı bir dünya anlayışına sahip.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.