1000 Kitap Nasıl Kullanılır?

1000 Kitap

1000 Kitap Nedir?

1000 Kitap Hacı Seydaoğlu adlı bir Türk girişimci tarafından 2012 yılında kurulmuş kitaplarla ilgili kullanıcı yorumlarını içeren bir sosyal ağdır. Bu ağ üzerinden okuduğunuz kitaplardan alıntılar ekleyebilir, okuma hedefleri belirleyebilirsiniz.

1000 Kitap Nasıl Kullanılır?

1- Hesap Oluşturma

Öncelikle bu platformun hizmetlerinden yararlanabilmek için kayıt olmanız gerekmekte.

Her platformda olduğu gibi gerekli bilgileri hemen girerek hızlıca kaydolabilir ve hesabınızı aktive edebilirsiniz.

1000 Kitap

2-Akış

Öncelikle kaydolduktan sonra akışınızı açtığınızda bomboş olacak ve 1000 Kitap kullanıcıları arasında popüler hesaplar size önerilecek. Hesapları takip etmeye başladığınızda akışınızda alıntılar ve takip ettiğiniz kişilerin okumaya başladığı kitapları görebileceksiniz.

1000 Kitap

Sağ üst tarafta bulunan artı butonundan okuduğunuz bir kitaba dair inceleme yazabilir, o kitaptan alıntılar paylaşabilirsiniz. Buna ek olarak okumaya başladığınız kitabı gönderi olarak paylaşabilir ve okuma hedefinizi takipçilerinizle gönderi şeklinde iletebilirsiniz.

1000 Kitap

Artı butonunun yanında yer alan çandan bildirimlerinizi görebilirsiniz. Onun da sağında yer alan mektup işaretinden mesajlarınıza ulaşabilirsiniz.

3-Yazar Profilleri ve Kitap Ekleme

Sağ altta birçok uygulamadan aşina olduğumuz bir panel yer alıyor. Soldan sağa akış, arama, keşfet, mağaza ve profil şeklinde simgeler sıralı bulunuyor.

Yukarıda da bahsettiğim gibi alıntıları ve kitaplarla ilgili tüm güncellemeleri akış kısmında görebilirsiniz. Arama sekmesinde dilediğiniz kitapları ve yazarları arayabilir, size özel, gündem gibi sekmelerden yenilikleri de takip edebilirsiniz. Ne okuyacağına karar veremeyen kullanıcılar için arama sekmesinde ‘Ne okusam?’ seçeneği bile yer alıyor. Fakat bu seçenekten faydalanabilmek için profilinize en az 10 okuduğunuz kitabı eklemeniz gerekiyor.

1000 Kitap
Orta kısımda bulunan keşfet sekmesi ise en yeni, yükselen,ilgi gören ve öne çıkan kitapları kelimenin tam anlamıyla keşfetmenizi olanak sağlıyor. Bir kitabı okumak konusunda kararsızsanız bu sekmeden kafanızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz.

Sona doğru gelirken Keşfet’in yanında yer alan mağaza kısmına geliyoruz. Bu mağazada dilediğiniz kitabın hangi satıcıda daha ucuza olduğunu görebilir ve fiyatları karşılaştırabilirsiniz. Şuanlık 7 tane siteyle işbirliği içindeler. Ve mağazanın içinde yer alan kampanyalar kısmından size özel kampanyaları görebilir ve böylelikle kitaplarınızı daha ucuza alabilirsiniz.

1000 Kitap1000 Kitap

En sağda yer alan Profil bölümü ise aslında çoğu uygulamada yer alan özellikleri taşıyor. Genel olarak burada takipçi sayınızı ve takip ettiğiniz kişi sayısını görebilir kaç kitap okuduğunuzun çizelgesini tutabilirsiniz. Beğendiğiniz kitaplar, gönderilere de erişebilirsiniz. Yine bu kısımdan ayarlara erişebilir ve ayarlar üzerinden kullanıcı adınızı değiştirmek, hesabınızı kapatmak gibi kullanıcı işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

 

Umarım ki kitap okuma alışkanlığınıza yardımcı olacak bir uygulama keşfetmenizi sağlamışımdır. Herkese keyifli kitap okuma saatleri diliyorum!

Daha detaylı bilgi ve kullanım için buraya tıklayabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Nasıl Kullanılır? Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

1 Comments

  1. Ben kitap okuamıyorum burdan yardımıcı olur musunuz lütfen nereye basıp acicam

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.