Zynga, Peak Games’i Satın Aldı!

Türkiye’nin son yıllarda medar-ı iftiharı olmuş Peak Games, özellikle son zamanlarda gösterdiği büyük özverili çalışmanın karşılığını, topladığı ilgi ile birlikte almaya başladı. Okey Plus oyunuyla tüm dünyaya nam salmış ve milyonlarca indirmeye sahip olmuş olan şirket, onlarca oyunuyla da oyun severlerin sık sık tercih ettiği bir marka olmuştu. Özellikle mobil ve bilgisayar platformlarından kolaylıkla oynayabildiğiniz oyunlarıyla dikkat çeken Peak Games, hem şirketin yararına hem de oyuncuların yararına olacak çok büyük bir anlaşma ile son günlerde tekrar gündeme geldi.

Zynga-Peak Games Ortaklığı

Dünyaca ünlü oyun firması ve oyun sektöründe yıllarını vermiş şirket Zynga, ülmeizde de çok büyük bir kesim tarafından yakından takip ediliyor. Ülkemizdeki bu cevherin farkına varan şirket, Peak Games firması ile yaptığı anlaşma sonucu şirketin özellikle oyun kısmının bulunduğu ve büyük getirisi olan bölümünü satın almaya karar verdi.

Yaklaşık 100 milyon dolar gibi bir bütçe ile bu işe girişen Zynga, en çok tercih edilen kart ve okey oyunları bölümüne yatırım yapabilmek için büyük bir adım atmış oldu. Bu anlaşma ile birlikte Zynga firmasının kendi himayesine aldığı oyunlar sırasıyla;

  • Spades Plus
  • Gin Rummy Plus
  • 101 Okey Plus

Oyunları olurken Peak Games’ in elinde kalan ve aynı şirket üzerinden oynanmaya devam edilecek oyunları şimdilik;

  • Toy Blast
  • Toon Blast şeklinde devam edecek.

Zynga’dan Dev Yatırımlar

Özellikle son yılalrda yaptığı yatırımlarla oyun dünyasında pasif olan oyuncu kitlesini tekrar kazanmaya çalışan Zynga, bu süreçte daha önce de NaturalMotion oyun firmasını ve beraberinde ürettikleri oyunları da satın almıştı.

Zynga şirketi bünyesinde de Peak Games şirketinde olan oyunların benzerlerinin bulunmasına karşın yetkili CEO yaptığı açıklamada, dünya genelinde var olan bir oyuncu kitlesini değerlendirmek ve yükselen bu ivmeyi kendi lehlerine çevirmek için böyle bir adım attıklarını belirtti. Bu ortaklığın sadece oyun satın alımında olmadığını da belirten CEO, Peak Games çalışanlarından yaklaşık 1.500 kadar çalışanı da kendi şirketlerinde işe aldıklarını bildirdi.

Peak Games’e Ne Olacak

Bu anlaşma sonucu büyük bir hisse kaybı yaşaması muhtemel olan şirket, çalışanlarını da Zynga şirketine göndermesi sonucu epey bir güç kaybetti. Tabi ki karşılığını alsa da sattığı oyunların yerini doldurması epey zaman alacak. İstanbul’da yayın hayatına devam eden bağımsız bir oyun kuruluşu olarak devam edecek olan Peak Games, 60 kişilik bir ekibe küçülerek neredeyse başladığı noktaya dönse de, bu kez ceplerinde milyon dolarlık para ile ve daha geniş bir imkan ile devam edecekler.

7 yıl gibi bir süreçte Türkiye’nin en hızlı büyüyen ve en çok tercih edilen oyun şirketleri arasında yer alan Peak Games için en içten dileklerimizi sunuyor, bundan sonraki geliştirecekleri oyunlar için merak ve heyecanla bekliyoruz. Umarız elde ettikleri bu yüksek geliri en mantıklı şekilde değerlendirerek benzer kalitede oyunlar üretmeyi başarırlar.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.