Zorlu Holding, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Doğrultusunda 2019 Sürdürülebilir Raporunu Yayımladı!

Zorlu Holding UNDP Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda 2019 yılında yaptığı çalışmaları ve kat ettikleri yolu gösteren  2019 Sürdürülebilir Raporunu yayımladı ve Akıllı Hayat 2030 Hedeflerinden bahsetti.

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Nelerdir?

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) 17 amaçtan oluşan; küresel Amaçlar, yoksulluğu ortadan kaldırmak, gezegenimizi korumak ve tüm insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamak için yayınlanan bir evrensel eylem çağrısıdır.
Bu 17 hedefi içinde Türkiye’nin de bulunduğu gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkeler benimseyip öncelikli hedefleri haline getirmesinin yanı sıra bu hedefleri herkes bilmeli, herkesin kendine sürdürülebilir ve sorumlu tüketimli hayatı benimsetmesi gerekiyor.
Zorlu Holding

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları/Hedefleri

  1. Yoksulluğa Son (Yoksulluğun tüm biçimlerinin her yerde ortadan kaldırılması)
  2. Açlığa Son (Açlığın sona erdirilmesi, gıda güvenliği ve daha iyi beslenme güvencesinin sağlanması; sürdürülebilir tarımın desteklenmesi)
  3. Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam (Sağlıklı yaşamların güvence altına alınması ve her yaşta esenliğin desteklenmesi)
  4. Nitelikli Eğitim (Kapsayıcı ve eşitlikçi, nitelikli eğitimin güvence altına alınması ve herkes için yaşam boyu öğrenimin desteklenmesi)
  5. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği (Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve tüm kadınların ve kız çocuklarının güçlenmesi)
  6. Temiz Su ve Sanitasyon (Herkes için suyun ve sıhhi koşulların erişilebilirliği ve sürdürülebilir yönetiminin güvence altına alınması)
  7. Erişilebilir ve Temiz Enerji (Herkesin uygun fiyatlı, güvenilir, sürdürülebilir ve modern enerjiye erişiminin güvence altına alınması)
  8. İnsana Yakışır İş ve Ekonımik Büyüme (Kesintisiz, kapsayıcı ve sürdürülebilir ekonomik büyümenin, tam ve üretken istihdamın ve herkes için insana yakışır işlerin desteklenmesi)
  9. Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı (Dayanıklı altyapıların inşası, kapsayıcı ve sürdürülebilir sanayileşmenin desteklenmesi ve yenilikçiliğin güçlendirilmesi)
  10. Eşitsizliklerin Azaltılması (Ülkeler içinde ve arasında eşitsizliklerin azaltılması)
  11. Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar (Şehirlerin ve insan yerleşimlerinin kapsayıcı, güvenli, dayanıklı ve sürdürülebilir kılınması)
  12. Sorumlu Üretim ve Tüketim (Sürdürülebilir tüketim ve üretim kalıplarının güvence altına alınması)
  13. İklim Eylemi (İklim değişikliği ve etkileri ile mücadele konusunda acilen eyleme geçilmesi)
  14. Sudaki Yaşam (Sürdürülebilir kalkınma için okyanuslar, denizler ve deniz kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir kullanımı)
  15. Karasal Yaşam (Karasal ekosistemlerin sürdürülebilir kullanımının korunması, geliştirilmesi ve desteklenmesi, ormanların sürdürülebilir yönetimi, çölleşme ile mücadele, karasal bozulmanın durdurulması ve iyileştirilmesi ve biyoçeşitlilik kaybının engellenmesi)
  16. Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar (Sürdürülebilir kalkınma için barışçıl ve kapsayıcı toplumların desteklenmesi, herkes için adalete erişimin sağlanması ve her düzeyde etkili, hesap verebilir ve kapsayıcı kurumların inşası)
  17. Amaçlar İçin Ortaklıklar (Uygulama araçlarının güçlendirilmesi ve Sürdürülebilir Kalkınma için Küresel Ortaklığın canlandırılması)
UNDP öncülüğünde 2016 yılının Ocak ayında yürürlüğe giren hedefleri; bu hedefleri benimseyen ve kendini geliştirmekte olan  ülkeler, 15 yıl içinde en iyi duruma gelmeleri için çalışıyorlar.
UNDP Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları hakkında yazdığım yazıya, UNDP Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, 17 Tane Hedef! buradan ulaşabilirsiniz.

Zorlu Holding, bu amaçlar doğrultusunda 2019 Sürdürülebilir Raporunu yayımladı!

Akıllı Hayat 2030 için çalışan Zorlu Holding,
“Zorlu Holding olarak, kurumsal yönetim, çevresel ve sosyal performansımızı her yıl yayımladığımız Sürdürülebilirlik Raporu aracılığıyla paydaşlarımıza sunuyoruz. GRI Standartları “Temel” (Core) seçeneğine uygun olarak hazırlanan rapor, Akıllı Hayat 2030 vizyonu, hedefler, performans ve ilerlemeler ile Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na katkılarımızı içeriyor.” açıklaması ile sürdürülebilirlik raporunu yayımladı.

Rapor hakkında Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, “İçinden geçtiğimiz bu süreç Akıllı Hayat 2030 yolunda üç yıldır attığımız adımların ne kadar doğru olduğunu gösterirken; paydaşlarımızla birlikte daha iyisini yapmak için bize güç, ilham ve cesaret veriyor. Paydaş temelli ve sürdürülebilirlik odaklı iş modelimiz Holding’ten başlayarak grup şirketlerimize yayılıyor.” diyor ve Zorlu Holding Mali İşler Grubu Başkanı aynı zamanda da Sürdürülebilirlik Komitesi Başkanı Cem Köksal, “Geleceği akıllı yaklaşımlarla şekillendiren, küresel meselelere yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler üreten bir grup olarak, dönüşümün paydaşlarından biri olma hedefimizi her geçen gün daha da güçlendiriyoruz.” diyor.

 

Zorlu Holding

 

Yukarıda rapordan alınan grafikte de gözüktüğü gibi Akıllı Hayat 2030 için en öncelikli konular:

  1. Ar-Ge ve inovasyon
  2. Finansal verimlilik
  3. Dijital dönüşüm
  4. İklim değişikliği ve karbon yönetimi
  5. İş sağlığı ve güvenliği
  6. Yetenek yönetimi
  7. Toplumsal cinsiyet eşitliği

Akıllı Hayat 2030 Vizyonu

Akıllı Hayat 2030’a hazırlanan Zorlu Holding 2030 vizyonu olarak İlham Veriyoruz, Güç Katıyoruz, Birlikte Yapıyoruz ilkelerini benimsemiş.

 

Zorlu Holding 2022 Ara Hedefleri

Akıllı Hayat 2030 dışında 2022 ara hedefleri olan Zorlu Holding; kadın çalışan oranını %40’ın üzerine çıkarmak, çalışan memnuniyet oranını %80’in üzerine çıkarmak, kârımızın %1,5’ini Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için ayırmak, sürdürülebilir ürün kategorilerinden gelen satışları %50 oranında artırmak gibi hedefleri de raporunda duyurdu.

 

Sürdürülebilirlik Yönetimi

Sürdürülebilirlik yönetimini şu ana kadar çok iyi sağlayan ve sorumlu bir şekilde devam ettiren Zorlu Holding’te, Mali İşler Grup Başkanlığı’ndaki (CFO) Sürdürülebilirlik Komitesi ve bu komite altında kurulan Ar-Ge ve İnovasyon, Çalışanlar, Çevre, Kurumsal Yönetim, Toplumla İlişkiler, Müşteri İlişkileri ve Tedarikçi İlişkileri alanlarındaki 7 Çalışma Grubu, sürdürülebilirlik hedeflerinin takibini ve Akıllı Hayat 2030 yaklaşımının Grup şirketlerinde içselleştirilmesi görevini üstleniyor.

Dikkatinizi çekebilecek diğer yazılarım:

Hipporello, 500 bin dolar yatırım aldı!

Siber güvenlik girişimi SentinelOne, 267 milyon dolar yatırım aldı!

Tüm banka hesaplarınıza tek tıkla ulaşabileceğiniz Paratic, Alesta’dan 240 bin TL yatırım aldı!

Migros Mkolay İle Hayatımıza Yep Yeni Kolaylıklar Daha Kattı!

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.