Zoom’da Reklam Dönemi Başlıyor!

2020 yılında çıkan Covid-19 salgını ile kullanımı artan Zoom geçen yıldan beri uygulamadan ücretsiz bir şekilde kullanım sağlayan kullanıcılarına az da olsa belli başlı kısıtlamalar getirmişti. Bu kısıtlamalardan en öne çıkanı hepimizin bildiği gibi 40 dakika zaman sınırı.

 

Eklenen yeni kısıtlama ise Zoom’un dün kendi sitesinden yayınlanan bir blogda açıklandı. Ücretsiz sunulan temel görüntülü konuşmalarda (Basic paket) reklam gösterilmeye başlanacağını belirtildi. Reklamların deneneceği pilot programda basic paket kullanan kulanıcı, bir diğer basic paket kullanan kullanıcının toplantısına katılırsa reklamlar aktive olacak.Reklamlar siz toplantıdayken değil fakat bitiminde tarayıcı sayfanızda karşınıza çıkacak. Bu yeni reklam politikasının belirli ülkelerde geçerli olduğunu açıklayan Zoom, bunların hangi ülkeler olduğunu belirtmedi.

 

Bu reklam adımının yatırımlarını desteklemeye yardımcı olacağını belirten şirket, hizmeti kullanıcılara ücretsiz olarak sunmaya ise devam edecek.

” Zoom’un paylaştığı bilgilere göre; reklamlar, ilerleyen süreçlerde de kullanıcıları görüşme sırasında rahatsız etmeyecek. Şirket; hiçbir şekilde görüşmelerdeki içerikleri pazarlama, promosyon ya da üçüncü taraf reklam amaçlarıyla kullanmayacak. Görüşmeyi başlatan kişi ücretsiz kullanıcıysa, görüşmedeki tüm ücretsiz kullanıcılar reklam görecek. Görüşmeyi başlatan kişinin ücretli bir paket kullanması durumunda ise ücretsiz kullanıcılar da reklam görmemeye devam edecek. ”

 

Zoom’un baş pazarlama sorumlusu Janine Pelosi;

Ücretsiz Basic kullanıcılarının platformumuza erişim sağlamaya devam edeceğini umduğumuz bir pilot reklam programı sunmaktan heyecan duyuyoruz. Program dahilinde reklamlar, kullanıcıların toplantılarını sonlandırdıklarında göreceği tarayıcı sayfasında yayınlanacaktır. Belirli ülkelerdeki ücretsiz Basic kullanıcıları, sadece diğer ücretsiz Basic kullanıcıları tarafından düzenlenen toplantılara katıldığında bu reklamları görecektir.

Bu değişiklik, ücretsiz Basic kullanıcılarımızın her zaman sunduğumuz aynı sağlam platform üzerinden arkadaşları, ailesi ve iş arkadaşlarıyla bağlantı kurmaya devam edebilmesini sağlıyor.

 

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.