//

Zócalo Health, 5 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

Zócalo Health

Birinci basamak sağlık hizmeti sunan Zócalo Health, 5 milyon dolarlık bir tohum yatırımı aldı.

Zócalo Health ne yapıyor?

Zócalo Health

Amazon Care’in iki eski çalışanı Erik Cardenas ve Mariza Hardin tarafından kurulan şirket; ABD’ye göç eden Latin kökenlilere temel sağlık hizmetlerini ulaşılabilir ve ucuz bir şekilde sunmak amacıyla hizmet sunuyor.

Birinci basamak sağlık hizmetleri alanında faaliyet gösteren Zócalo Health, 5 milyon dolarlık tohum yatırım aldı. Tur, Cityblock Health CEO’su Toyin Ajayi, melek yatırımcılar Freada Kapor Klein ve Nikhil Krishnan ile ORDRS CEO’su Erik Ibarra tarafından yönetildi.

Yatırım nasıl kullanılacak?

Zócalo Health

Animo, Virtue ve Vamos Ventures tarafından da yönetildi. ABD merkezli işletme, tohum parasıyla Teksas ve Washington’da faaliyete geçecek.

Amazon Care’in iki eski çalışanı Erik Cardenas ve Mariza Hardin tarafından kurulan işletmenin temel amacı, ABD’ye gelen Latin göçmenlere temel sağlık hizmetlerini ucuz ve ulaşılabilir bir şekilde sunmak.

Uzaktan tıbbi platformun yıllık ve aylık üyelik seçenekleri bulunuyor. Kullanıcılar proje aracılığıyla doktorlar, hemşireler ve terapistlerle eşleştiriliyor.

ABD, dünyanın en pahalı sağlık sistemine sahip olmasıyla ünlü. Sağlık hizmetlerine erişim, özellikle göçmenler ve sigortasız çalışanlar için büyük bir sorun. Bu nedenle birinci basamak sağlık hizmetleri hayati önem taşıyor.

Zócalo Health teşhis, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerini kolayca erişilebilir ve ucuz hale getiriyor.

Yatırımcılar, özellikle ABD’de bu sektörde faaliyet gösteren sağlık hizmetleri girişimleriyle ilgileniyor. Birinci basamak sağlık hizmeti sağlayıcısı olan Everside Health, geçen yılın Temmuz ayında 164 milyon dolarlık bir yatırım aldığını açıklamıştı. New Enterprise Associates, 164 milyon dolar yatırım yaparak turun lider yatırımcısı olmuştu.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.