ZARTA: Bacchus Games’ten yeni nesil Trivia Parti Oyunu

ABD merkezli ve Türk menşeli oyun şirketi Bacchus Games, kullanıcılara alışılmışın dışında yeni bir trivia deneyimi sunan Zarta Bilgi Yarışması’nı 2020 yılında piyasaya çıkardı.

 

Kullanıcıların birbirlerini yanıltıp manipüle etmeye çalıştığı mobil bilgi yarışması Zarta kısa sürede Türkiye’de en çok sevilen bilgi yarışmalarından biri oldu. Google Play Store ve App Store üzerinden mobil cihazlara indirilebilen Zarta, kullanıcılarına farklı oyun deneyimleri sunuyor.

 

 

Türkçe kelime anlamı ‘‘abartma, atma’’ anlamına gelen Zarta’da, Türkçe dışında İngilizce dilinde de özgün içerikler bulunmakta. Zarta Mobil Bilgi Yarışması’nda kullanıcılar karşılarına çıkan sorulara rakiplerini kandırabilecek cevaplar yazmaya çalışıyor. Cevap seçme bölümünde ise kullanıcılar bu sefer sorunun doğru cevabını bulmaya çalışmakta. Tahmin edileceği üzere her bir sorunun yanlış cevapları ise diğer kullanıcıların yazdığı cevaplar. Eğer bir kullanıcı yanlış cevabı yani rakibinin yazdığı cevabı seçerse Zarta’lanmış oluyor.

 

 

 

Zarta’da Türkçe’de 82 İngilizce’de 32 olmak üzere toplam 114 adet oyun kategorisi bulunmakta. Ayrıca Dizi&Sinema gibi temel kategorilerin altında Netflix, Harry Potter, Unutulmayan Türk Filmleri, Avrupa Yakası vb. alt kategorilerin bulunması da kullanıcıların ilgisini çekiyor.

 

 

Zarta’da farklı oyun modlarının bulunması ise kullanıcıya bütünleşik bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Ben soruya cevap yazmak istemiyorum, klasik bilgi yarışmasına katılmak istiyorum diyenler için klasik mod bulunmakta. Klasik modda kullanıcılar bu sefer doğru cevabı bulmaya çalışarak diğer kullanıcılarla rekabet içine giriyorlar. Ancak en ilginç oyun modu ise Arkadaş modu. Bu mod gerçekten partilerin favori aktivitesi olmaya aday. Arkadaş modunda, sırayla oyuncularla ilgili sorular çıkıyor ve oyuna katılanlar bu sorulara cevap veriyorlar. Böylece kim kimi ne kadar tanıyor veya birbirleri hakkında ne düşünüyor bir çırpıda anlamak mümkün. Yalnız unutmamak lazım oyunda olan oyunda kalır:) Ancak bunlara rağmen bizim favori oyun modumuz uygulamaya ismini veren Zarta modu.

 

 

zarta

Parti oyunu olarak tasarlanmış Zarta’da istediğiniz modda ve kategoride oyun kurabiliyor ve oyun kurulması sırasında oluşturulan 6 haneli kodu arkadaşlarınızla paylaşarak, onları oyun odanıza davet edebiliyorsunuz. Ayrıca isterseniz oyun odasını rastgele kullanıcıların erişimine açıp farklı kişilerin de oyuna katılmasını sağlamak mümkün. Böylece birbirlerini tanımayan insanlar da hızlı bir şekilde eşleşip karşılıklı olarak oyun oynayabiliyorlar.

 

 

 

Zarta’yı diğer bilgi yarışmalarından ayıran özelliklerinden biri de oyun sırasında kullanıcıların sesli olarak sohbet edebilmeleri. Sesli sohbete izin vererek uzakta olan arkadaşlarınızla karşılıklı sohbet ederek oyun oynamak oldukça keyifli. Özellikle kalabalık arkadaş grupları, birbirlerinden uzak olsalar da parti havasına bürünebiliyorlar. Bunun dışında profil oluşturma, arkadaş ekleme ve karşılıklı mesajlaşma özellikleri de kullanıcıların birbirleriyle etkileşim kurmasını sağlayıp Zarta’yı sosyal bir platform haline getiriyor.

 

 

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

 

Diğer yazılarımız için:

TikTok Hikayeler Özelliğini Test Ediyor!

Orman Yangınlarını Belirlemek ve Müdahale Etmek İçin Kurulmuş 9 Girişim

Girişimcilik Motivasyonu Hakkında Bilmedikleriniz…

İngilizce Essay Yazarken Hatalarını Size Gösteren 5 Site

WhatsApp Fotoğraf ve Videolar İçin “View Once” Bir Kez Görüntüle Özelliğini Duyurdu

 

Sosyal Medya Hesaplarımız

LinkedIn

Twitter

Instagram

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.