/

Zara, İlk Metaverse Koleksiyonunu Piyasaya Sürdü!

Zara

Modanın ilk Metaverse Moda Haftası’nın hemen ardından Zara, ilk dijital koleksiyonunu piyasaya sürdü.

Modanın ilk Metaverse Moda Haftası, geçen hafta karışık eleştirilerle karşılandıktan sonra, moda dünyasının güçlü ismi Zara, yalnızca dijital ilk koleksiyonunun lansmanı ile metaverse dünyasına adım attı.

Lime Glam adlı koleksiyon, “psychedelia, sonsuz geceler ve fütürist ışıltılardan” ilham aldı. Sınırlı sayıdaki kapsül koleksiyonu, hem metaverse’de, özellikle Zepeto’nun sanal dünyasında– Zara’nın geçen yıl ortaklık kurduğu metaverse platformu – hem de IRL dünyasında gösterilmek üzere tasarlandı.

Zara

Zara’nın yeni koleksiyonu, gerçek benliğiniz veya avatar benliğiniz için seçebileceğiniz altı bölmeli bir göz farı paleti de dahil olmak üzere çeşitli Zara Beauty ürünlerini içerir. Yeni tasarımlar asidik bir renk paletinde birbirini takip ediyor. Bir kot ceket, kot şort, kesik bir tulum, yanardöner efektli kot pantolon ve kısa dökümlü bir elbise buluyoruz. Aksesuar olarak fuşya topuklu sandalet ve örgü çanta, güzellik bölümünde ise üç ton renk oje var.

Zara

Bu, Zara’nın dijital moda dünyasına ilk girişi değil. Geçen yıl Zara, Güney Koreli moda kolektifi Ader Error ile işbirliği içinde, kullanıcıların kendi avatarlarını oluşturmalarına ve birbirleriyle etkileşim kurmalarına olanak tanıyan bir platform olan Zepeto’yu piyasaya sürdüğünü duyurmuştu.

İsveçli moda devi H&M de, Maisie Williams ile işbirliği içinde sanal bir koleksiyonla geçen yıl ilk dijital moda sunumunu benzer şekilde piyasaya sürdü; Metaverse moda haftasında, Etro, Dolce & Gabbana ve Tommy Hilfiger’ın Decentraland platformunda koleksiyonlarını sergilediğini görüldü.

Zara

 

Zincirin ekibi , “Zara, ilk solo meta koleksiyonunun lansmanı ile metaverse macerasına devam ediyor” diye açıklıyor. “Sanal dünyanın hem içinde hem de dışında giyilmek üzere tasarlanmış  Lime Glam, hem fiziksel dünyada hem de Zepeto evreninde benzersiz bir moda deneyimi yaşamayı mümkün kılıyor”.

Zara

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Metaverse Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.