TikTok’a Rakip Olabilecek YouTube Shorts Ülkemizde Kullanıma Sunuluyor!

ABD merkezli Youtube, kullanıcıların kısa videolar oluşturabileceği YouTube Shorts özelliğini, ülkemizin de dahil olduğu 100’den fazla ülkede kullanıma açıyor.

Popüler sosyal medya platformlarından Youtube, kullanıcıların kısa video oluşturabilmelerini ve izleyebilmelerini sağlayan “Youtube Shorts” özelliğinin beta sürümünü kullanıma açtı. Türkiye’de dahil olmak üzere 100’den fazla ülkenin kullanımına açılan yeni özellik, TikTok uygulamasına rakip olabilir.

Youtube Shorts Nedir?

Platforma yeni eklenen özellik, daha önce ABD ve Hindistan’da test sürümleri başlamıştı. Daha sonra Haziran ayında İngiltere’de ki kullanıcıların deneyimine sunulmuş ve yaklaşık 26 ülkeye genişletilmişti. Son olarak ise beta sürümü, 100’den fazla ülkedeki kullanıcıların deneyimine sunuldu.

Yeni özellikle birlikte kullanıcıların kısa videolar oluşturabiliyor, bu videolara müzik ekleyebiliyor, birden fazla kısa videoyu tek bir videoda birleştirebiliyor ve kısa videolarına yazı ekleyebiliyorlar. Ayrıca, bu özelliklere ek olarak kullanıcılar kısa videoları için otomatik altyazı ekleyebiliyorlar. Bu yeni özelliklerle kısa videolar oluşturabilmeye imkan tanıyan platform, bu konuda TikTok’un rakibi olabilir.

 

Google Avustralya Blog kısmında yer alan bir yazıda, “İçerik oluşturucular ve sanatçılarla birlikte Shorts’u geliştirmeye devam ettikçe daha fazla özellik sunmayı planlıyoruz.” denildi. Bu cümleyle birlikte YouTube kullanıcılarını, ileride sürpriz özellikler bekliyor diyebiliriz.

 YouTube Shorts Nasıl Kullanılır ve Nereden Erişilebilir?

Öncelikle yeni kısa videolar için platformun ana sayfasında bir bölüm ayrılacağını belirtelim. Böylece, kullanıcılar kısa videolara kolayca erişebilecekler. Kullanıcılar, “oluştur” dedikten sonra karşılarına ekranda “Video yükle”, “Kısa video oluştur”, “Canlı yayın başlat” ve “Gönderi oluştur” seçenekleri çıkacaktır. Kısa video oluşturmak isteyen kullanıcıların, ikinci seçenek olan “Kısa video oluştur” seçeneğini seçmesi gerekmektedir. Böylelikle kullanıcılar, 60 saniyeye kadar olan videolarını oluşturabilir ve kaydedebilirler.

Özellikte, bir video süresini 15 saniye olarak görebilirsiniz. Bu süreyi arttırmak ve 60 saniyeye çıkarmak için yapmanız gereken, kayıt butonun üzerinde bulunan 15 imgesine tıklamaktır. Ayrıca, beğenmediğiniz bir kaydı “geri al” seçeneği ile tekrar oluşturabilmeniz de mümkündür. Eğer videonuza ses eklemek isterseniz, “ses ekle” özelliğine tıklamanız ve ekleyeceğiniz sesi seçmeniz yeterli olacaktır.

Diğer yazılarımız için:

Binance, İtalya’da Yasaklandı!

Hekimlerin İletişim ve Profesyonel Bilgi Paylaşım Platformu Medklik, Teknolojik Altyapısını B4YO Capital’den Aldığı Yatırımla Daha da Büyütüyor

Instagram’ın Yeni Güvenlik Hamlesi

Fazla Gıda, Seri A Turunda 26 Milyon TL Yatırım Aldı!

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.