/

E-TİCARET VE İÇERİK PAZARLAMA PLATFORMU YOTPO, 230 MİLYON DOLAR YATIRIM ALDI!

E-ticaret ve içerik pazarlama platformu olan Yotpo, F serisi finansman turunda 230 milyon dolar yatırım aldı.

E-ticaret ve içerik pazarlama alanlarında hizmet veren bulut tabanlı girişim Yotpo, F serisi finansman turunda 230 milyon dolar yatırım aldı. Alınan bu yatırım ile birlikte girişimin değerlemesi, yaklaşık 1.4 milyar dolar seviyelerine ulaştı. Şirket, aldığı son yatırımını platformundaki ürünlerin gelişimini hızlandırmak, ürün ve Ar-Ge ekibini büyütmek için kullanacak.

F serisi finansman turu, mevcut yatırımcılarından Bessemer Venture Partners (BVP) ve yatırım turlarından sıklıkla tanıdığımız Tiger Global tarafından yönetildi. Aynı zamanda, yine mevcut yatırımcılarından Coin Ventures, Vertex Ventures, Hanaco, Claltech Investment ve Vintage Investment Partners F serisine katılan diğer isimler arasında yer aldı.

NY merkezli kurulan girişim, müşteri davranışı verilerini ön planda tutarak müşteri incelemeleri yapılmasına olanak sağlıyor. Böylece, firma olarak müşterilerinize daha yakın olabiliyorsunuz. Patagonia, MVMT, Burton ve Away ve GoPro gibi firmalar, girişimin mevcut müşterileri arasında bulunuyor. Ayrıca şirketin, hali hazırda 30.000’den fazla e-ticaret müşterisine hizmet veriyor.

Şirketin geçtiğimiz yıl Ağustos ayında, 75 milyon dolar yatırım almıştı. Alınan son yatırım ile birlikte Yotpo’nun aldığı toplam yatırım miktarı ise 400 milyon doları aşmış durumda. Ayrıca, 230 milyon dolarlık yeni yatırım, girişimi unicorn statüsüne ulaştırmayı başardı.

Yotpo Hakkında

NY merkezli girişim, 2011 yılında Tomer Tagrin ve Omri Cohen tarafından kurulmuştur. Kurucularından Tomer Tagrin CEO koltuğunda bulunurken, kurucu ortak Omri Cohen COO olarak görev almaktadır.

SMS pazarlaması, yönlendirmeler ve müşteri çözümleri oluşturan şirketin dört ana ürünü bulunmaktadır: SMS Marketing, Yotpo Reviews, Visual UGC ve  Loyalty & Referrals.

Küresel olarak büyüme gösteren şirketin Boston, New York, Tel Aviv ve Londra’da ofisleri bulunmaktadır.

Platformda ücretsiz olarak kullanabileceğiniz, büyüdükçe ücretli esnek paketlere geçebilmenizi sağlayacak paket bulunmaktadır. Ayrıca, şirketin desteklediği platformlar arasında Shopify, Shopify Plus, BigCommerce, WooCommerce, Salesforce Commerce Cloud ve Magento bulunmaktadır.

Yotpo hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Diğer yatırım haberlerimiz için: 

Elon Musk, Bir Şarkıyı 420 Milyon Dogecoin’e Satıyor

Bitpanda 170 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Aynı zamanda yatırım dünyası ile ilgili bilgini test etmek istersen:

Yatırım Dünyasına Ne Kadar Hakimsin?

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.