Yiğit Yazıcı Kişisel Sergisi Online-Fiziki ve Metaverse Deneyimi İle Açılıyor!

Türkiye’nin prestijli online sanat galerisi Artcrowdistanbul sanat sezonuna Yiğit Yazıcı’nın “Miksaj” isimli solo sergisiyle devam ediyor.

22 Kasım tarihinde açılacak ve iki ay süreyle çevrimiçi olarak izlenebilecek sergiye Yiğit Yazıcı’nın atölyesinin VR deneyimi de eşlik ediyor.

Birbiriyle alakalı ama çok farklı işleri bir arada sunmayı ifade eden Miksaj sergisi ile, neyin neye dönüşebileceğini ve biçimlerin bilinçaltımızdaki sonsuzluklarını keşfedebilmeyi hedefleyen Yiğit Yazıcı’nın farklı dönemlerinin belirleyici eserleri ile güncel eserleri bir araya geliyor.

Online-Fiziki-Metaverse

“Miksaj” isimli sergi çevrimiçi olarak Artcrowdistanbul Online Galeride, fiziki olarak 42Maslak’da yer alan sanatçı atölyesinde izlenebilecek. Ayrıca Sergiye paralel olarak sanatçının eserlerini atölye ortamında VR olarak deneyimleme imkanı da sunuluyor. VR projesini gerçekleştiren Tria Project deneyim hakkında: “Çağdaş sanatçılarımız içinde önemli bir yer sahibi ve dijital araçları paletine web3 den çok önce eklemiş bir sanatçı olan Yiğit Yazıcı için tasarlanmış Metaverse’deki sanal atölyesi gösterimi/deneyimi ile davetlilerimize günümüzde popüler olan “metaverse” ve web3 kavramlarının gerçek hayat uygulamaları, sanata olan etkisi ve gelecek nesiller için neler ifade edebileceğini paylaşacağız” diyor.

yiğit yazıcı

Sergiye dair

Galeri kurucusu ve direktörü Şanel Şan Sevinç: “Sanatı kitlelere demokratik bir şekilde ulaştırmak, sınırları eritmek ve Türkiyeli sanatçıları dünyaya tanıtmak hedefleri ile 2018 yılında yola çıktığımız Artcrowdistanbul projemiz içinde usta sanatçıların kişisel sergilerine yer vermek bizim için her zaman çok heyecan verici. Kendini her daim güncelleyen, dinamik ve sanatını paylaşıma açık tutan bir sanatçı olan Yiğit Yazıcı sergisini 3 katmanda izleyiciye sunacağımız için çok mutluyuz” diyor.

Uzun yıllar sonra ilk kez bir kişisel sergi ile izleyici karşısına çıkan Yiğit Yazıcı sergiye dair yazısında: “İnsana ulaşılmaz gelen onu şaşırtan her duygunun her hayalin arkasında soyut bir içgüdü vardır. Bizi bir başkasının yerinde olmak arzusuyla heyecanlandıran ise ölmemek ya da ölmeden önce hayatı anlamlı yaşama arzusu. İsteklerimiz çaresizce debelenmelerimiz ve sonuç hep aynı. Hayatımı hangi dönemini düşünürsem düşüneyim içinde ellerimi kullanarak ürettiğim bir şeyler var. Rengin ve biçimin eşliğinde geçen bir ömür benimkisi. Renkleri biçimleri birbirine karıştırdığım ve bundan mutluluk duyduğum yıllar. Hayatın bir amacı da mutlu olmak ise doğanın yüceliğinde bu benim için gerçekleşiyor. Miksaj birbiriyle alakalı ama çok farklı işleri bir arada sunmayı ifade ediyor. Neyin neye dönüşebileceğini ve biçimlerin bilinçaltımızdaki sonsuzluklarını keşfedebilmemizi hedefliyor.”

İki ay boyunca Artcrowdistanbul Online Galeri’de yer alacak ve çeşitli etkinliklerle izleyici ile buluşacak sergi hakkında daha fazla bilgi ve röportaj talepleriniz için [email protected] adresine email gönderebilirsiniz.

yiğit yazıcı

*******************

Yiğit Yazıcı

“Miksaj” Solo Sergi

22 Kasım – 22 Ocak 2023

Online sergi

@artcrowdistanbul

Fiziki sergi ve Sergiye paralel VR Deneyimi

@42 Maslak, ArtSpaceGallery #4

VR deneyimi Tria Project tarafından tasarlanmıştır.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.