Bir Kelime ve Birkaç Etki: Yemeksepeti’nin İsmi Değişiyor

Yemeksepeti'nin İsmi Neden Değişiyor?

Yemeksepeti, bugün gündem olan bir kararla “Yemeksepeti Banabi” isminde değişime gidiyor. Yeni belirlenen isim ise: Yemeksepeti Market. Peki ama neden? Hazırsanız başlayalım…

Yemeksepeti'nin İsmi Neden Değişiyor?

 

 

Çevrimiçi yemek siparişi şirketi Yemeksepeti, Yemeksepeti Banabi için isim ve logo değişikliğine gidiyor. 2019 yılında kullanıma sunulan Banabi  uygulaması, hızlı market alışverişi sağlıyor. Şirket, kullanımına uygun şekilde güncellenmeyi gerekli görmüş olacak ki yeni ismi “Yemeksepeti Market” olarak belirleyerek bir geçiş süreci başlattı.

Bugün itibariyle başlatılan geçiş süreci;  11 Mayıs’ta Android, 15 Mayıs’ta İOS uygulamasında görülebilecek. Bu sürecin tamamen bitmesi ise 24 Mayıs itibariyle gerçekleşecek.

Şirket aynı zamanda sadece isim ve logoda değil, verilen hizmetin yelpazesi ve uygulama deneyimi için de birtakım güncellemeler  üzerinde çalışıyor. Market uygulaması için ürün gamını geliştirecek platform; taze meyve sebze, kırmızı-beyaz et , sıcak ve pratik yemek alternatifleri sunarak çeşitlilik sağlamak istiyor. Uygulama deneyimi içinse, kullanıcı deneyimi daha pratik ve kolay hale getirilmeye çalışılıyor.

Bunun yanında hatırlarsanız, Yemeksepeti değişim sinyallerini geçtiğimiz haftalarda teslimat yöntemine bir yeni yöntem ekleyerek de vermişti. Şirket, teslimat robotu YEBO ile otonom teslimatı test etmişti.

 

Yemeksepeti'nin İsmi Neden Değişiyor?

 

Şu ana kadar formal bilgiler bu yönde. Peki ya bize ne  kalıyor gözlem yapmak için? Şirket neden uygulamasının ismini değiştirdi? Yemeksepeti hala Yemeksepeti ama yanındaki “Banabi” neden artık yok ve bu neyi ne kadar etkiliyor gerçekten?

Bir marka yaratırken isim ne derecede önemli? Mesela, BMW neden bizim için BMW? Verdiği hizmeti mi yüceltiyoruz yoksa adını mı veya ikisi birlikte harika bir birliktelik mi çıkarıyor ortaya? Yaratılan marka ismi, vereceği hizmet hakkında ipucu veriyor mu peki? Nike size bir spor giyim markası gibi geliyor mu? Bu soruları soruyorum çünkü Yemeksepeti’nin amacını anlamaya çalışmamız gerekiyor.

“Yemeksepeti Banabi” isim olarak verdiği hizmetin açıklaması olması gereken bir isimken, “Yemeksepeti Market” daha net ve direkt bir isim. Yan açıklamalara gerek yok, ne olduğu açık zaten. Peki bu doğru bir strateji mi? Biraz önce örnek verdiğim markaları düşünürseniz belki de değildir ama başka bir markayı düşünürseniz oldukça mantıklı gelebilir bu hamle: Getir.

Yemeksepeti'nin İsmi Neden Değişiyor?

Yemeksepetinin rakibi Getir, oldukça net bir marka ismine sahip. Bunun yanında Getir’in yanına ne gelirse gelsin bunu kabullenmemiz de aynı oranda kolay. Şirket,  vereceği her hizmeti markanın ismiyle açıklamış oluyor, haliyle de markasının ismini bilen insan sayısı da bu oranda artıyor. Yemeksepeti de böyle bir netliğe ihtiyacının olduğunu düşünecek ki, Market diyerek verdiği hizmeti açıkça ortaya koymaya çalışıyor. Hem rekabet etmek için hem de son zamanlarda düşen kullanıcı sayısında bir ivme kazanabilmek için.

Bakınca sadece bir ” Market” kelimesinin  bu kadar önemli olacağını düşünmeyebiliriz. Halbuki, düşündüğümüzden çok daha etkili kelimeler. Özellikle bir marka yaratılıyorsa, verdiğiniz hizmetin tüm cümlelerini bir kelime üstleniyor. Tüm bunlarla da kullanıcılara ulaşıyor. Özetle, belki de bu hamle “Ben değişiyorum” demenin yanında “Ben netleşiyorum ” demenin bir ifadesidir. Bunu ilerleyen günlerde kullanıcı sayısı ve yarattığı etkiyle görüyor ve yine tartışıyor olacağız. O zamana kadar görüşmek üzere, bilgiyle kalın.

Yemeksepeti'nin İsmi Neden Değişiyor?

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Fatma Koyun

Güncellenen dünyayı kendi değerlerim etrafında dizayn ederek her gün deneyim kazanmaya çalışan bir üniversite öğrencisiyim. Asıl maharetin bilmekten geldiğine inanırım ve buna paralel olarak da bir öğrenme hevesine sahibim . Ayrıca gözlemlemeyi , yazmayı , insanlarla konuşmayı ve araştırmayı da çok severim.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.