Yemeksepeti Yebo ile Yeni Bir Dönem mi Başlıyor?

Yemeksepeti Yebo ile Yeni Bir Dönem mi Başlıyor?

Yemeksepeti otonom robotu Yebo’yu İstanbul’da test etmeye başladı.

Teknoloji yine hız kesmeden hayatımızı değiştiriyor ve yenilikler katıyor. Robotların hayatımıza gireceği ve birçok sektörde iş imkanları bakımından kendine yer edineceği uzun bir süredir konuşuluyor. Oteller, restoranlar, fabrikalar ve daha birçok alanda robotların insanlara hizmet etmesi konusunda gelişmelerle birlikte projeler de büyümeye devam ediyor.

Yemeksepeti Yebo ile Yeni Bir Dönem mi Başlıyor?

Türkiye’nin en büyük online sipariş şirketlerinden biri olan ve kullanıcı verilerinin sızdırılması ile son zamanlarda gündeme gelen Yemeksepeti de daha önce Glovo ve Hepsiburada gibi firmalar için de benzer testler gerçekleştirmiş tecrübeli bir yerli firma olan Delivers.ai tarafından geliştirildiği görülen otonom robotu Yebo’yu İstanbul’da test etmeye başladı. Yebo isimli otonom robotun, hızlı ve güvenli bir şekilde sipariş edilen ürün ya da yemeklerin teslimatını  yapabilmesi amaçlanıyor.

Yemeksepeti kuryelerin yaşadığı sorunlara da çözüm olacağını düşündüğü Yebo otonom robotu ile kısa mesafe ürün/yemek siparişlerni evlere robotlar ile teslim etmeyi planlıyor.

Yemeksepeti Yebo ile Yeni Bir Dönem mi Başlıyor?

Robot tasarımcısı yerli şirket Delivers.ai’a  ait internet sitesi incelendiğinde robotlardan şu şekilde bahsediliyor:

“Son teknoloji yeni nesil navigasyon teknolojisini çekici tasarımla birleştirerek yiyecek, bakkal ve paketleri mağazalardan kapınıza kadar özerk bir şekilde teslim etmek için tasarlanmıştır. Çevrimiçi sipariş platformları ve karanlık mutfak/mağazalarla çalışarak yerel teslimatın daha hızlı, daha akıllı, risksiz ve uygun maliyetli olmasını sağlıyoruz.

Bilgisayarlı görü ve robotik deneyiminin doğru karışımıyla, ölçeklenebilir ve geniş çapta konuşlandırılabilir düşük maliyetli sensörlerin sensör füzyonu ile tescilli kamera tabanlı otonom Teknolojiler yarattık. Çözümümüz hem üretim hem de işletim maliyetlerini önemli ölçüde düşürmeye yardımcı olur.”

Yemeksepeti Yebo ile Yeni Bir Dönem mi Başlıyor?

Sosyal medya kullanıcı yorumlarına da bakıldığında robotun çalınması gibi ihtimaller sunulmuş ancak tasarlanan bu tarz sistemlerin hem üretim hem de işletim maliyetlerini düşürmede önemli bir rol oynayabileceği durumu da şirketler ve özellikle yemek şirketleri açısından daha da ilgi çekici ve talep artışını arttıracak bir durum gibi görünüyor.

Ne zaman kullanılmaya başlanacağı, robotların hayatımızda ne zaman yer edineceği belirsizliği içinde de yapılan testlerden öteye gidilememe durumu devam ediyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Selcan Güler

“Okuyan mı bilir gezen mi?" sorusuna yazmayı da ekleyerek, öğrenmeyi çok seven bir üniversite öğrencisiyim. Konuşur, dinler ve merak ederim. Farkında olarak yaşadığım bu dünyaya, bir nebze olsun güzellik katabilirsem ne mutlu bana.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.