Casus Yazılımlar ve Veri Güvenliği Açığı İşletmelere Kâbusu Yaşatıyor

Casus Yazılımlar ve Veri Güvenliği Açığı İşletmelere Kâbusu Yaşatıyor

  Yazılım sektörü hızla büyüyüp, dünya dijitalleşmeye devam ederken casus yazılımlar ve veri güvenliği işletmeleri en çok zor zorlayan konuların başında yer alıyor. DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, 2021 yılında veri ihlali sayısının bir önceki yıla göre yüzde 78 arttığını ve bu durumun önüne sadece veri güvenliğini yüzde yüz sağlayan firmalarla çalışarak geçilebileceğini açıkladı.

2021 yılında Türkiye’de Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na (KVKK) bildirimi yapılan veri ihlali sayısının, bir önceki yıla göre yüzde 78 arttığını açıklayan DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, “Geçen yıl eğitim, teknoloji, sağlık, bankacılık, kozmetik ve e-ticaret sektörlerinin öne çıktığı veri ihlallerinden 25 milyondan fazla kişi etkilendi. Bunun nedeni ise veri güvenliği konusunda KOBİ’lerin büyük kuruluşlara kıyasla halen yetersiz kalması. DİA Yazılım olarak mobil, e-ticaret ve e-dönüşüm ihtiyaçlarına uygun olarak sunduğumuz çözümlerle; bütün sektörlere verimlilik, maliyet avantajı ve veri güvenliği sağlıyor; yerden, zamandan, mekandan ve cihazdan bağımsız olarak kullanıcılarımızın firmalarını yönetebilmelerine olanak sağlıyoruz. Müşteri verilerini günlük olarak yedekliyor ve bu yedekleri de ayrıca şifreleyerek tutuyoruz ki güvenlik daha yüksek seviyeye çıksın. 18 yıldır bu konuda en ufak bir problem yaşamadık.” dedi.

Bulut bilişimin, sektörleri hızlı ve yoğun bir şekilde değiştireceğinin de altını çizen Onay, “Ticari işletmelerde kullanımı giderek artan bulut yazılımlar, iş hayatında veri güvenliğini ve birçok kolaylığı bir arada sunuyor. İşletmeler mutlaka yüzde 100 veri güvenliği sağlayan markalarla çalışmalı.” şeklinde konuştu.

Casus yazılımlar ve veri güvenliği açığı işletmelere kâbusu yaşatıyor

DİA Yazılım AŞ: 2004 Yılında KOSGEB Teknoloji Geliştirme Desteği ile ODTÜ Teknokent’te kuruldu. Ticari yönetim sistemi olarak her sektörden KOBİ’nin iş yönetim süreçlerini kontrol ve takip etmelerini sağlayan, birbirine entegre çalışan ticari yazılımlar için çalışmaktadır. TÜBİTAK ve Avrupa Birliği destekli uluslararası Ar-Ge projelerinde yer alarak sürekli Ar-Ge yeteneğini geliştirmektedir. Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) yazılımı olarak, muhasebeden üretime, stok-depo yönetiminden diğer tüm satış ve satın alma süreçlerine kurumların iş süreçlerine verimlilik ve hız katmayı amaçlayarak yola çıkmıştır. Tamamen DİA Yazılım AŞ. tarafından geliştirilmiş özel bir altyapı üzerinde ve bulut teknolojisi ile çalışan DİA, SaaS (Software As A Service – Hizmet Olarak Yazılım) modeliyle pazarlanmakta ve KOBİ’lerin maliyetlerini düşürmekte, verimliliklerini artırmaktadır.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.