Ücretsiz Yazılım Öğrenebileceğiniz 8 Youtube Kanalı!

Özellikle teknolojinin gelişmesi ile birlikte pek çok sektörde yazılım ve yazılımın dokunmuş olduğu alanlara dair fırsatlar oluşmaya başladı. Forumlarda, sosyal medyada, haber sitelerinde artık yazılım daha fazla konuşulur hale geldi. Yazılım dilleri sayesinde bir websitesi oluşturabilir, mobil uygulamalar geliştirebilir ve hatta tekrar eden işlerinizi yapay zeka ile işlerinizi otomatikleştirebilirsiniz.

Peki ya internet üzerinde bu kadar kaynak varken, yazılıma başlangıç sürecinde hangi kaynakları kullanacağız?

İşte sizin için hazırladığımız Ücretsiz Yazılım Öğrenebileceğiniz 8 Youtube Kanalı!

 

Ücretsiz Yazılım Öğrenebileceğiniz 8 Youtube Kanalı!

1) Adem İlter

Özellikle HTML & CSS ve JS alanında uzman olan Adem İlter, düzenli aralıklarla canlı yayınlar ve gelişen teknolojiler hakkında kurduğu komüniteyi bilgilendiriyor.
Websitesi yapmak, sitenizi optimize etmek ve bilgi birikiminizi bir üst seviyeye çıkartmak için Adem İlter’i takip edebilirsiniz. Kendisi Twitter üzerinde de yazılım ve gelişen teknolojiler hakkında bilgilendirici içerikler paylaşarak komünitesine katkı sağlamaya devam ediyor.

 

2) Murat Yücedağ

Murat Yücedağ yayınlamış olduğu C# ve C# konsol dersleri sayesinde algoritma ve programlama mantığına dair kaliteli bilgilere ulaşabileceğiniz bir Youtube kanalı. Kendisi öğretmiş olduğu dersler üzerinden projeler vererek öğrencileri şevklendiren ve sonrasında bu projelere dair geri dönüşlerini paylaşan videolar hazırlıyor.

Özellikle ileride backend tarafına yoğunlaşmak isteyenler için başucu niteliğinde ücretsiz bir kaynak olduğunu belirtmekte fayda bulunuyor.

 

3) Engin Demiroğ

Engin Demiroğ, pek çok platformda ücretli ve ücretsiz dersleri olan bir eğitmen. Özellikle düzenlemiş olduğu başlangıç, orta ve ileri seviyedeki dersleri her kitlenin ilgisini çekebilecek şekilde hazırlanmış dersler. Düzenli olarak yapmış olduğu Yazılım Geliştirme Kampı canlı yayınları ile birlikte yazılım öğrenmek isteyen herkesi bilgilendirecek ve profesyonel hayata hazırlayacak içerikler üretiyor.

4) Yazılım Bilimi

Yazılım Bilimi kanalında pek çok yazılım ve programlama diline başlangıç yapmak isteyen herkesin yararlanacağı içerikler bulunuyor. Özellikle Java, C++, Html & CSS tarafındaki detaylı eğitimleri bu alanda mutlaka izlenmesi gereken videolar listesine eklemeye değer içerikler barındırıyor.

5) Bilgisayar Kavramları

Bilgisayar Kavramları Youtube kanalı Python, Büyük Veri, Programlama Temelleri, Algoritmalar ve Programlama mantığını teorik olarak oluşturmuş olduğu videoları yazılım öğrenmek isteyenlerle buluşturuyor. Özellikle Algoritmalar konusunda Bilgisayar Kavramları kanalını takip edebilirsiniz.

6) HardwareAndro

HardwareAndro düzenli olarak yapmış olduğu yayınlar ile birlikte faydalı içerikler paylaşıyor. Özellikle Flutter ve mobil uygulama geliştirme ile alakalı öğrenim süreci geliştirmek istiyorsanız HardwareAndro’nun içeriklerine göz atabilirsiniz.

 

 

7) HelloWorld

HelloWorld iOS programlama ve Flutter özelinde kendinizi geliştirmenize imkan sağlayan bir Youtube kanalı. Geçmiş tarihlerde yayınlanmış olan Flask eğitimleri de Python tarafındaki bilginizi bir üst seviyeye çıkartmanızı sağlayacaktır.

8) Dilruba Köse

Dilruba düzenli yapmış olduğu paylaşımlar aracılığıyla yazılıma başlangıç yapmak isteyen herkesin takip etmesi gereken kanallardan biri. SpringBoot, Java ve Algoritmalara dair bilgiler öğrenmek isterseniz kendisini Youtube içeriklerini takip edebilirsiniz.

 

Bu yazımızda Youtube üzerinden ücretsiz bir şekilde yazılım öğrenebileceğiniz 8 Youtube kanalından bahsettik. Aynı zamanda Youtube haricinde diğer ücretli ve ücretsiz kaynakları merak ediyorsanız Yazılım Öğrenmek İçin Kullanabileceğiniz 12 İnternet Sitesi! yazısına da göz atabilirsiniz.

Bir sonraki paylaşımlarda görüşmek dileğiyle!

 

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.