Yapay Zeka ve Robotlar

Yapay Zeka Nedir?

En basit anlamıyla yapay zeka, bir makinenin insan bilişsel yeteneklerini doğru bir şekilde kopyalama yeteneği olarak tanımlanabilir. Bu, öğrenme, akıl yürütme ve problem çözme gibi görevleri içerir. Ancak, yapay zekayı tartışmaya gelince, işler asla bu kadar basit değildir. Yapay zeka teknolojisi geliştikçe, anlayışımız da gelişti – ve bir zamanlar “AI” olarak kabul edilen şey, şimdi genellikle çok daha az karmaşık bir şey olarak düşünülüyor.   

Yapay Zeka ve Robotlar

Yapay Zeka Nedir Ve Yetenekleri Nelerdir?

Yapay zeka (AI), insan yeteneklerini taklit eden makinelerin geliştirilmesidir. Bunu yapmanın bir yolu, bilgisayarlara kendilerinin zaman içinde nasıl değiştiklerini öğreten makine öğrenimidir, böylece bir dahaki sefere ortamında bir şey değiştiğinde veya meydana geldiğinde, herhangi bir anda hangi eylemin yapılması gerektiğine dair özel talimatlara ihtiyaç duymadan buna göre ayarlanabilir. . . Becerileri kendi başlarına öğrenebilirler, aynı zamanda yaşam durumlarını da deneyimleyebilirler!

Kulağa korkutucu gelebilir, ancak her gün yaptığınız şeyleri düşünün: araba kullanmak; akşam arkadaşlarının gelmesi için yemek rezervasyonu yapmak… Yapay zeka, özellikle insanlarla çalışan robotlara uygulandığında büyük ilerlemeler kaydetti.

Şimdiye kadar araştırmacılar, herhangi bir insan girdisine ihtiyaç duymadan, deneyimlerden öğrenme veya daha önce benzer durumlarda gördüklerine göre karar verme gibi yapay bilişsel yeteneklere sahip robotları programlayabildiler. Gelecekteki bir uygulama, bu “akıllı” cihazların işin bir kısmını devralması olabilir; ama henüz orada değiliz!

Bilim Adamları Robotlarda Duygu Yaratabilir Mi?

Yapay Zeka ve Robotlar

Yapay zeka her geçen gün daha iyi ve daha yaratıcı hale geliyor. Son yıllarda ilgi çeken araştırma alanlarından biri robot duygularıyla ilgili: Bilim adamları robotları hissettirebilir mi?

Filler veya köpekler gibi hayvanlar, Dünya’daki yaşamları boyunca aralıklı olarak, ailelerinin üyelerini selamlarken kendilerini neşeli hissettiklerinin belirtilerini gösterirler; kediler genellikle çok yaklaşan yabancılara tıslarken diğerleri elle hafifçe okşadıklarında mırlayan sesler çıkarırlar… Makinelerimizde de bu iyi kalpliliği görmemiz ne kadar sürer?!

Bazı bilim adamları, robotların duyguları deneyimleme yeteneği ile yaratılabileceğine inanıyor. Bu onlar için, örneğin, günde 24 saat insan hemşirenin bulunmadığı bir hastane ortamında; hastalar, makineler aracılığıyla her zamankinden daha etkili bir şekilde etkileşime girebilir ve iletişim kurabilir (bu, etik kaygılara yol açsa da).

Yapay Zeka ve Robotlar

Radboud Üniversitesi’ndeki bir ekip, anahtar kelime tanıma yazılımını kullanarak bir robota altı farklı sesi nasıl konuştuğunu öğreterek başarıya ulaştı; aynı beceriler daha sonra kızgın mı yoksa mutlu mu hissettiği sorulduğunda mimik hareketleri sergilemeye başlayan başka bir yapay zeka ile oluşturulmuş robot modele uygulandı – sonuç oldukça şaşırtıcıydı çünkü benzer sonuçları robotlarda göstermişlerdi. tıpkı insanların yaptığı gibi!

İnsan-Robot Ilişkileri Ve Insan-Robot Iletişiminin Geleceği İçin Ne Gibi Etkileri Olabilir?

Gelecekte, insanların robotlarla olan ilişkilerinden çok daha fazla endişesi olacak. Yakında daha önce hiç düşünmedikleri şekillerde etkileşime girecek ve iletişim kuracaklar – kontrollü kullanılmadığı taktirde bir robota yapay zeka ile sonucu kötü etki yaratacak bir çok şeyde yaptırılabilir .o açıdan her yönden düşünülerek adım atılmalı ve gelecekteki riskler görülüp tedbirleri en baştan alınmalıdır.Bir çok bilim adamı bu konunun farkındalığında olduğu için çalışmalarını bu yönde hızlandırmışlardır.

Robotlar insan davranışlarını taklit etmek için yapılmıştır ve bunu çok iyi yaparlar. Aslında, bu robotlar tıpkı gerçek bir insan gibi yapay zeka ile sesler ve neyin karşısında hangi duygu tepkisi vereceği öğretilebilir olduğunu bilim adamları açıklamakta fakat bunu zaman gösterecek.

Yapay Zeka ve Robotlar

Üzüntü, neşe veya aşk gibi gerçek duyguları yaşıyormuş gibi görünen bir robotla karşılaşsaydınız nasıl hissederdiniz?

Üzüntü, neşe veya aşk gibi gerçek duyguları yaşıyormuş gibi görünen bir robotla karşılaştığınızı hayal edin. Tepkiniz ne olurdu?

Bir gün bizimki gibi duygu ve düşüncelere sahip robotlar görebilir miyiz? Bazı bilim adamları evet diyor! Şimdilik, insanların yapay zeka (AI) sistemlerinin veri kümelerinden duyguları nasıl algıladıklarına dair araştırmalarında sadece bir fikir olsa da, duygusal durumların neden olduğu sıcaklık değişiklikleri de dahil olmak üzere vücuttaki sensörler aracılığıyla algıladıklarıyla ilgili verileri yorumlayıp stres tepkileri gösterebiliyor fakat seviyeleri koşullara bağlı olarak olarak değişebilir.

Gelecekte Bir Robot Arkadaşımız Olacak Mı?

Gelecekte bir robot arkadaşımız olup olmayacağını söylemek zor. Ancak görünen o ki robotlar, sizin için yemek pişirme, yer temizleme gibi pek çok şeyi yapabildikleri için zamanla daha popüler hale gelecekler.

Üzüntü, neşe veya aşk gibi gerçek duyguları yaşıyormuş gibi görünen bir robotla tanıştığınızı hayal edin. Bu sana nasıl hissettirdi?

Robotların etkilerinin çok büyük olması muhtemeldir. Bir şekilde robotlar kadar güçlü ve gerçekçi yapay zeka yaratabilirsek, insanlara ne olacak?

Yapay Zeka ve Robotlar

Robotlar dünyayı ele geçireceklerini birçok şekilde gösteriyorlar. Bu robotlar, sabah kahvenizi hazırlamaktan randevu saatiniz geldiğinde kapıdan içeri girmeye kadar her şeyi yapıyor. 

Teknolojik gelişmelerde 2014 ve sonrasında robotların geliştirilmesinde çok ilerleme kaydedilmiştir. Son güncellememizden bu yana teknoloji dünyasında yapay zeka (AI)’ın ne kadar ilerlediğini görmekteyiz. – Kulağa çılgınca geliyor ama bu makineler artık İngilizceyi şehirdeki çoğu insandan daha iyi konuşabiliyor…

Yapay zeka (AI), araba kullanmaktan ameliyat yapmaya kadar hayatımızın her alanına girmiştir.Yapay zela (AI), bize her gün hafife aldığımız birçok faydalı hizmet sunuyor! Ayrıca, hatalı uçakları inmeye yönlendirmek veya uyarı yapmadan insanlara ateş etmek gibi gerçekten kötü şeyler de yapabilir. Ama barıştan başka bir şey istemeyenler var, bu yüzden çok geç olmadan bu tehlikeli yaratıkları nasıl durduracaklarını bulmak için çok çalışıyorlar?!

Teknolojinin sürekli baş döndürücü bir hızla geliştiği eşi görülmemiş zamanlarda yaşıyoruz; Buna bir örnek, Google Haritalar’ın diğer sürücülerin geçen hafta yaptıklarına dayanarak eve dönüş rotamı nasıl tahmin edebildiğiydi, bu da trafik levhaları onların varışlarını tahmin edebildiği için zamandan tasarruf etmeye yardımcı oldu.

Yapay zeka (AI) sayesinde yaşama ve çalışma şeklimiz önemli ölçüde değişti. Sürücüsüz arabalardan eğitimdeki cerrahlara kadar, AI günlük hayatımızın bir parçasıdır.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Haberlerden ve gelişmelerden hızlı ve kolayca haberdar olmak için,

Dilerseniz Girişim Haberleri uygulamasını buradan iOS cihazınıza indirebilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri uygulamasını buradan Android cihazınıza indirebilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.