/

Workup ve Workup Agri Girişimcilik Programları’ndan 11 girişim mezun oldu!

workup

Workup ve Workup Agri Girişimcilik Programları’ndan 11 girişim mezun oldu

Türkiye İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu ve 5 yıldır kesintisiz devam eden Workup Girişimcilik Programı’nın 9. dönem girişimleri ile birlikte Workup çatısı altında ilk kez 2021 yılında başlatılan Workup Agri Girişimcilik Programı’nın 1. dönem girişimleri, ekosistem paydaşlarının bir araya geldiği etkinlikte mezun oldu.

İş Kuleleri Salonu’nda gerçekleştirilen, çok sayıda yatırım fonu ve melek yatırımcının takip ettiği Demo Day etkinliği, Yekta Kopan’ın yaptığı açılışın ardından İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran’ın konuşmasıyla devam etti. 

Etkinlikte, Workup programından mezun 6 girişim ve tarımı sürdürülebilir çözümlerle güçlendirmek amaçlı kurulan Workup Agri programının ilk mezunları olan 5 girişim, iş modellerini ve izleyecekleri yol haritalarını yatırımcılar, girişimcilik ekosisteminden paydaşlar, İş Bankası ve iştiraklerinden yöneticilerle paylaştılar.

35 Workup’lı girişim 12 milyon dolar yatırım aldı

workup

Startup’ların bir anlamda merkezi olan ve bu yıl 5. yaşını kutlayan Workup Girişimcilik Programı’na toplam başvuru sayısı 14 bine yaklaştı. Yüzlerce girişimle bir araya gelinen programda, Workup Agri de dahil olmak üzere kabul edilen girişim sayısı 125 oldu, mezun sayısı 92’ye ulaştı. Bugüne kadar 35 Workup’lı girişim, program süresince veya sonrasında yaklaşık 12 milyon ABD Doları yatırım aldı. 

“Yaratıcılığı ve katma değeri farklı alanlardaki uzmanların yan yana çalışmasıyla arttırabiliriz”

workup

Etkinlikte yaptığı konuşmada,

Başladığımızdan bugüne geçen 5 yıl bizim için çok güzel bir yolculuktu

diyen İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, bu zaman dilimine Workup açısından son derece olumlu gelişmeler sığdırdıklarını ve tarım girişimciliğinde Workup Agri’yi başlattıklarını söyledi. 

Workup’ın özellikle çatı markamız olarak farklı dikeylere de odaklanarak derinleşmesini önemsediklerini vurgulayan Aran,

Biz dijitalleşme ortamındaki çevik çalışma kültürü, dikey ihtisaslaşma yerine farklı alanlarda ihtisaslaşmış uzmanların aynı mekânda yatay olarak yan yana çalışıp üretmesinin yaratıcılığı ve katma değeri arttırdığını, inovasyonu da asıl bunun sağladığını düşünüyoruz

dedi.

“Türkiye’de farklı disiplinlerin bir araya gelmesiyle tarım üzerinden bir hikâye yaratabiliriz”

Workup Agri’de tarımı, teknolojiyi ve finansı bilenleri buluşturduklarını ifade eden Aran, şöyle konuştu:

“Türkiye’de eğer tarım üzerinden bir hikâye yaratılacaksa, tarım konusunda bir verimlilik artışı, sulama tekniklerinin daha iyi kullanılması, su kaynaklarının daha iyi korunması, üretim kalitesinin, verimliliğinin arttırılması söz konusu olacaksa farklı disiplinlerin bir araya gelmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz.

Dolayısıyla İş Bankası’nı da önümüzdeki dönemde Workup ve Workup Agri’nin yanında farklı odak alanlarını yaratırken göreceksiniz.”

Hakan Aran, Workup Girişimcilik Programı’nda her dönemde başlangıç günüyle mezuniyet günü arasında girişimcilere ne kadar mesafe kat ettirdiklerini ölçmeye çalıştıklarını belirtti.

Bu dönemin başında tanıştığı girişimlerle program sonu arasındaki gelişmeleri ise Aran, “Bizim için 5 girişimimizle ortak çalışmak ve ortak ürün piyasaya sürmek, 3 girişimimizin ürünlerini satın almak ve onların referans müşterisi olmak gurur verici” şeklinde değerlendirdi. 

 “Kadın girişimci sayısının ve görünürlüklerinin artırılması ekosistemin sürdürülebilir büyümesi açısından kritik öneme sahip

Kadınların girişimcilik dünyasında daha fazla yer almasının önemine de vurgu yapan Aran, 2018 yılında Arya Kadın Yatırım Platformu ile başlayan iş birliği kapsamında birçok kadın girişimcinin gelişimine, fona erişimlerine ve farklı paydaşlarla iş geliştirerek girişimini ölçeklendirmesine destek olduklarını hatırlattı.

Bu desteği yakın zamanda kadın kuruculu girişimlerin erken aşamada yatırıma erişimini artırmak ve kolaylaştırmak adına ortak bir fon kurarak büyüteceklerini ifade eden Aran, “Türkiye’de 1 milyar ABD doları değerlemeye ulaşarak unicorn olan girişimler, ağırlıklı olarak kadın kurucular tarafından hayata geçirilen fikirler.

Bu bakımdan kadın girişimci sayısının ve görünürlüklerinin artırılması, ekosistemin sürdürülebilir büyümesi açısından kritik öneme sahip” diye konuştu. 

“ ‘Küçük olsun benim olsun’ yaklaşımı girişimcilerin zengin dünyasını sınırlar”

Kurumsal şirketlerin girişimcilik ekosisteminin önemli bir paydaşı olduğunun ve startupların ölçeklenmesinde önemli rolleri olduğunun altını çizen Aran, bu alanda gözlemlendiği sorununun ise şirketlerin münhasır çalışma modelleri ile girişimleri “küçük olsun benim olsun” yaklaşımı olduğu belirtti.

Aran, “Bu anlayışla hareket edildiğinde girişimcilerin zengin dünyasını sınırlamış, belki de yaratılacak bir değerin önüne geçmiş oluruz. O nedenle biz, girişimcilerimizin çok daha büyük bir dünyaya İş Bankası gücünden yararlanarak açılmasını sağlıyoruz. Bu konuda başka güçlü kurumlarla da iş birliği yapıyoruz” dedi.

Pandemi dönemi sonrasında ilk kez ekosistem paydaşlarını bu ölçekte bir araya getiren etkinliğin sonunda misafirler, network alanında bir araya gelerek mezun olan girişimlerle birebir görüşme fırsatı elde ettiler. Etkinlikte, İş Bankası’nın, “girişimlerin ve girişimciliğin bankası” olma misyonu ile farklı açılımlarla değer önerisini geliştirmeye ve yaygınlaştırmaya devam edeceği mesajı verildi. 

Workup 9. dönem mezunları

workup

Cineshort: Özenle seçilmiş yüzlerce kısa filmi abonelik modeli ile kullanıcısına sunan, yönetmenlere de gelir paylaşımıyla sürdürülebilir destek sağlayan mobil video yayın platformudur.

Co-one: Yapay zekâ takımlarının ürünlerini geliştirebilmeleri için gereken kaliteli etiketlenmiş veri ihtiyacını yüksek hızda, takip edilebilir ve sürekli hale getiren bir etiketleme servisidir.

Cubtale: Doktor ve ebeveynlerin rutin bebek bakımında veri odaklı karar vermelerine olanak sağlayan, mobil uygulama ve “cub” isimli akıllı butonlardan oluşan bir bakım yönetim platformudur.

Finekra: Banka ve muhasebe programlarıyla entegre çalışan, kurumların banka ve ödeme-tahsilat süreçlerini tek portaldan yönetmelerini sağlayan, tüm platformlardan erişilebilir yeni nesil finans uygulamasıdır.

Fintegre: Perakendecilerin ihtiyaçlarına göre uyarlanabilen, müşterilerinin satın alma gücünü artıran; cihaz değişim programları, sigorta işlemleri, elektronik cihaz kiralama servisleri, abonelik modelleri vb. çözümler sunan finansal servisler platformudur.

Wiser: Yeni medya içerikleri için yaratıcı ekonomi ve yapay zekâyı birleştiren bir keşif platformudur. Sürekli benzer içerikler önermeye programlı olan algoritmalar yerine hem kişisel hem ufuk açıcı bir medya deneyimi sunar.

WorkupAgri 1. dönem mezunları

Workup

3pmetrics: Kurumların sürdürülebilirlik, çevre, sosyal ve yönetişim risklerini hesaplayıp raporlayabildikleri, karbon ayak izi ve su ayak izlerini analiz edip azaltma planına geçebildikleri dijital platform hizmetidir.

Local Greens: Metropol şehirlerde bulunan lokal üretim alanlarında, yeşilliklerin toprak yerine su ortamı içerisinde zararlı pestisitler kullanmadan yetiştirilmesi yöntemini kullanan bir girişimdir.

Soyl-Gel: Tarımda sürdürülebilir kaynak yönetimi sağlamak amacıyla; bitkilere toprak altında kontrollü su ve zirai ilaç salınımı yapan doğal nanokompozit yapılı süper emici polimer üretir.

Wastespresso: Otel, kafe, ofis vb. kahve atığı oluşturan işletmelerin düzenli periyotlarda kahve atık yönetimini gerçekleştirip, bu kahve atıklarını sürdürülebilir teknolojik altyapısıyla ileri dönüştürerek tek/çok kullanımlık plastik materyaller ve farklı sektörler için (ambalaj, plastik vb.) hammadde üreten girişimdir.

Wicow: Yapay zekâ altyapısıyla büyükbaş hayvanları ve çiftliği tanıyan, çiftçinin hayvanını tüm hayat döngüsü boyunca takip etmesini sağlayan, çiftçiyi gerekli zamanlarda verdiği alarmlarla uyararak hayvan sağlığını iyileştiren ve verimliliği artıran bir sağlık takip sistemidir.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Haberlerden ve gelişmelerden hızlı ve kolayca haberdar olmak için,

Dilerseniz Girişim Haberleri uugulamasını buradan iOS cihazınıza indirebilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri uugulamasını buradan Android cihazınıza indirebilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

İsmail Karaçengel

Bahçeşehir Üniversitesi Yeni Medya
Girişim Haberleri Kurucusu

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.