Google Workspace Çalışma Alanı Hizmetini Herkese Açıyor

Google bugün, daha önce G Suite olarak bilinen (ve bir dizi yeni özelliğe sahip) hizmet olan Workspace’i, ücretsiz Google Hesapları olan tüketiciler de dahil olmak üzere sadece 14 günlüğüne  herkesin kullanımına sunduğunu duyurdu.

 Workspace’in temel felsefesi, kullanıcılar arasında daha derin bir işbirliği sağlamaktır. Bunu, zaten aşina olduğunuz aynı Google üretkenlik uygulamaları (Gmail, Takvim, Drive, Dokümanlar, E-Tablolar, Slaytlar, Meet, Chat vb.) olarak düşünebilirsiniz, ancak farklı uygulamalar arasında yeni bir paket ve daha derin entegrasyonlar vardır. 

 

Bu, kullanıcılara “akıllı rezervasyon hizmetleri, profesyonel video konferans ve kişiselleştirilmiş e-posta pazarlaması ve  çok daha fazlası dahil olmak üzere birinci sınıf özelliklere” erişim sağlar. Bu yeni ücretli teklif ABD, Kanada, Meksika, Avustralya, Brezilya ve Japonya’da “yakında” kullanıma sunulacak. 

 

 

Tüketicilerin etkinleştirmek için klasik Hangouts deneyiminden (RIP) yeni Google Chat’e geçmesi gerekiyor – ve bu güncellemeyle birlikte tüm kullanıcılar artık yeni Google Chat’e de erişebiliyor. Daha önce, bu yeni Workspace kullanıcı deneyimine yalnızca ödeme yapan G Suite / Workspace kullanıcıları erişebiliyordu. 

 

Google Workspace Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Javier Soltero, “İşbirliği iş yerinde bitmiyor – ürünlerimiz en başından itibaren yaygın katılım, paylaşım ve yardımseverlik için optimize edildi” dedi. “Odak noktamız, tüketiciler, işçiler, öğretmenler ve öğrencilerin ortak çalışmasına adil bir yaklaşım sunarken, aynı zamanda bu farklı kullanıcı alt kümelerinin iletişim ve işbirliğine kendi yaklaşımlarını benimsemelerine izin verme esnekliği sağlamak.”diye ekledi. 

 

 

Etkinleştirildiğinde, kullanıcılar birtakım  UI değişiklikleriyle karşılaşacaktır. Örneğin, sol çubuk artık Mail, Chat, Meet ve Spaces arasında geçiş yapma özelliğiyle iOS ve Android’deki Gmail’deki alt çubuğa biraz benziyor. Google Takvim, Görevler ve Notlar gibi çeşitli eklentiler ve işlevlere bağlantılar hala sağ rayda görüntüleniyor. 

Pek çok insan- özellikle Gmail’in sadece Gmail olmasını isteyenler ve kişisel yaşamlarındaki tüm bu ortak çalışma konularını umursamayanlar- bundan nefret edecek. En azından şimdilik, Hangouts’tan yeni Google Chat’e geçmeyerek eski deneyimi sürdürebilirler. Ancak Google’a göre bu, Workspace’in önündeki yolu açıkça gösteriyor. 

 

 

 

Soltero bu duyurudan önce düzenlediği başka bir basın toplantısında “Geçen yıl Ekim ayında, geleceğin yönünü temsil etmesi gerektiğine inandığımız Google Workspace etrafında seçtiğimiz yeni marka ve kimlikle başlayarak, iletişim ve işbirliği ürün yelpazemizde ve işimizde bazı çok önemli güncellemeleri duyurduk. ve ” ürünümüzle ilgili gerçek fırsatlar – işin geleceğini temsil eden bir dizi bireysel üründen ziyade, işin geleceğini temsil eden bir dizi entegre deneyim,” dedi.  

 

 

Bir de “Rooms” var. Şimdiye kadar Google Workspace’in “Rooms” adlı bir aracı var.  Google, “Google Chat’teki odaları, Google Workspace’te insanları, konuları ve projeleri düzenlemek için özel bir yere dönüştürdüğünü” söylüyor. 

 

 

Söyleyebileceğim en iyi şey, ekiplerin yalnızca belirli bir konu üzerinde sohbet edemeyecekleri, aynı zamanda tümü yerleşik bir Google Meet deneyimi ve dosyaları üzerinde çalışmak için doğrudan erişim ile ilgili dosyaları ve yaklaşan görevleri düzenleyebilecekleri Slack benzeri kanallardır. Her şey yolunda ve güzel, ancak Google’ın neden ismini değiştirme gereği duyduğundan emin değilim. Belki de Slack Rooms’u Google Rooms ile karıştırmamızı istemiyordur. Bu yüzden de adı Workroom değil, Google Workspace. 

  

 

Odalar / alanlar için yeni özellikler arasında satır içi konu başlığı oluşturma, durum göstergeleri, özel durumlar, anlamlı yanıtlar ve daraltılabilir bir görünüm yer alıyor, diyor Google. 

Hem ücretsiz hem de ücretli kullanıcılar bu yeni alanlara bu yıl içinde kullanıma sunulur sunulmaz erişebilecekler. 

  

 

Ama bekleyin, dahası var.  Google ayrıca bir dizi yeni çalışma alanı özelliği sunuyor. Örneğin Google Meet, “melez bir dünyada adil işbirliğini” teşvik etmeyi amaçlayan bir eşlik moduna sahiptir. Buradaki fikir, fiziksel bir toplantı odasında bulunan ve uzaktaki katılımcılarla etkileşime giren toplantı katılımcıları için ekran paylaşımı, anketler, toplantı içi sohbet, el kaldırma ve soru ve cevaplar için canlı altyazı gibi özellikleri dahil etmek için eşlik eden bir deneyim sağlamaktır. Arkadaş modunu kullanan her katılımcı kendi video arka planını da  alacaktır. Bu özellik Eylül ayında kullanıma sunulacak. 

 

 

Ayrıca, bir toplantı odasına uzaktan katılmak isteyip istemediğinizi veya hiç katılmamayı seçmenizi sağlayan bir LCV seçeneği ve toplantı sahiplerinin toplantıdaki sohbeti kullanarak bireysel katılımcıları değiştirmek ve sesini açmak için engellemesini ve sesini kapatmasını sağlayan yeni denetleme kontrolleri de var. 

  

Güvenlik açısından da Google bugün kullanıcıların kendi şifreleme anahtarlarını getirebileceklerini de duyurdu. Şu anda Google verilerinizi şifreliyor, ancak anahtarı sizin için yönetiyor. Ek güvenlik için, hizmet için kendi anahtarlarınızı getirmek isteyebilirsiniz. Google bu nedenle  sağlayıcılarla iletişime geçti ve Flowcrypt, Zukunftx, Thales ve Virtu bunu mümkün kılmak için güçlerini birleştirdi. 

  

Google Ürün Yönetimi Direktörü Karthik Lakshminarayanan, “İstemci tarafı şifreleme sayesinde, müşteri verileri Google tarafından deşifre edilemezken, kullanıcılar Google’ın yerel web tabanlı işbirliğinden yararlanmaya, mobil cihazlarda içeriğe erişmeye ve şifreli dosyaları harici olarak paylaşmaya devam edebilir” diye yazıyor. Erika Trautman bu duyuruda. 

 

Google ayrıca, yöneticilere dosyaların bir kuruluş içinde ve harici olarak nasıl paylaşılabileceği konusunda kontrol sağlamak için Drive’a güven kuralları da getiriyor. Ve gerçek kimlik avı tehditlerine karşı koruma sağlamak için (dahili güvenlik kuruluşunuzun birkaç haftada bir gönderdiği sahte tehditlere değil 😊 ), Google artık yöneticilerin bir kuruluş içindeki içerik için sahip olduğu aynı kimlik avı korumasını etkinleştirmesine izin veriyor.  

 

Google Workspace fiyatları ise şu şekilde: 

workspace

 

 

Google Workspace ücretsiz olarak buradan deneyebilirsiniz. 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberlerimiz:

Amazon Türkiye, Pazar Günü Teslimat Hizmetine 4 Şehir Daha Ekliyor!

Lezzet Ankara Uygulaması Esnafa Destek Olmaya Geliyor!

FinTech Klarna 639 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

Instagram, İçerik Üreticileri İçin İki Yeni Özellik Duyurdu!

Prime Gaming Haziran Ayı Boyunca Battlefield 4’ü Ücretsiz Veriyor

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.